Starp Jaunkaledonijas koraļļu rifiem, saulrietiem un piedzīvojumiem – spēles Tchia apskats

- - No Comments on Starp Jaunkaledonijas koraļļu rifiem, saulrietiem un piedzīvojumiem – spēles Tchia apskats

Okeānija – kad tiek izdzirdēts šis vārds, prātā iešaujas divas domas – daudzu cilvēku mīļākā nodarbe tālajā 2010. gadā jeb draugiem.lv spēlē “Okeānija” vai arī tālais, sestais kontinents Okeānija. Šoreiz parunāsim par otro, jo tieši Okeānijā atrodas mazs salu arhipelāgs ar nosaukumu Jaungvineja, kas ir spēles Tchia pamatā.

Tchia ir spēle, kurā stāsts ir par pusaudžu meitenīti un viņas bērnību. Meitene ir kārtīga piedzīvojumu meklētāja, kurai patīk doties nezināmajā un iepazīties ar jaunām zemēm. Spēles galvenais stāsts vijas ap meitenītes tēva atbrīvošanu, jo viens no spēles ļaunajiem tēliem, Meavors, ir to sagūstījis.

Spēlē Tchia visai ātri uzzin par savām īpašajām spējām, ko dzīve meitenei ir piešķīrusi. Šīs spējas sauc par “Soul-Jumping”, kas ļauj meitenītei pārtapt par dažādiem dzīvniekiem un priekšmetiem, kas atrodas tās tuvumā.

Vēl viena interesanta detaļa ir tas, ka spēlē neeksistē karte tās tradicionālajā izpratnē. Atrodoties savvaļā, Tchia pateiks jūsu aptuveno ģeogrāfisko atrašanās vietu, ja atradīsiet kādu orientieri un tas nebūt nav slikti. Tieši kartes neesamība pastiprina vēlmi izzināt jaunas un neizpētītas vietas.

Spēlējot Tchia jūs bieži sastapsieties arī ar minispēlēm, piemēram, skulptūru izgrebšanu, ukuleles spēlēšanu un daudz ko citu.

Atgriežoties pie “Soul-Jumping” – es pavadīju daudz laika meklējot dažādus dzīvniekus par kuriem varētu pārvērsties un tas tiešām ir jautri! Katrs dzīvnieks ir unikāls un kļūšana par tiem tikai veicina virtuālā arhipelāga izpēti – parādās interese izpētīt attālākās vietas spēlē, kas citādā ziņā šķistu tukšākas un neinteresantākas.

Arī mūzikas izvēle spēlē ir teicama. Tā veiksmīgi darbojās kā fona elements un sava veida vēstījuma rīks. Starp citu, spēles galvenā valoda ir franču un drehu (Jaunkaledonijas pamatiedzīvotāju valoda), taču subtitri, kas ļauj sekot līdzi spēles misijām ir angliski.

Kopumā spēle izskatās un izklausās lieliski, tā ļauj iepazīt jaunu kultūru. TAČU, misijas ir diez gan garlaicīgas, tāpēc gala vērtējums – 8 balles. Spēli testēju 4K izšķirtspējā uz maksimālajiem settingiem ar datoru, kas aprīkots ar GeForce RTX 3080 Ti videokarti, Core i7-12700KF procesoru un 32GB DDR5 operatīvo atmiņu. Ja arī tu esi grafikas gurmāns, tad šāds dators ir domāts tev. Tiem, kam budžets ir mazāks – spēle darbosies pietiekoši labi arī ar šādas komplektācijas datoru.

Dalīties ar rakstu: