Facebook un Google neievēro interneta pārlūku “Do Not Track” pieprasījumus

- - No Comments on Facebook un Google neievēro interneta pārlūku “Do Not Track” pieprasījumus

Ikviens no mums noteikti sava interneta pārlūka privātuma iestatījumos ir ievērojis vai pat izmanto funkciju “Do Not Track”. Tā, veicot jebkuras interneta vietnes ielādi, nosūta resursam pieprasījumu ievērot privātumu un nesaglabāt informāciju par lapas apmeklētāju, viņa paradumiem un citiem sensitīviem datiem.

Kā liecina Forrester Research veiktā aptauja, tad ceturtā daļa no pilngadību sasniegušajiem ASV interneta lietotājiem savā pārlūkā ir aktivizējuši “Do Not Track” opciju. Diemžēl pētījumi liecina, ka populārākās interneta platformas kā Facebook, Google, Pornhub, xHamster u.c. šos pieprasījumus ignorē.

Facebook šajā grēkā ir atzinušies, taču skaidro, ka viņu privātuma pārvaldības rīki piedāvā daudz plašākus un efektīvākus veidus, kas lietotājiem ļauj pašiem kontrolēt kādus datus tie nodod Facebook rīcībā.

Ironiski, ka arī Google Chrome interneta pārlūkprogramma šo opciju saviem lietotājiem nodrošina, taču Google meklētājs un citi kompānijas tīmekļa resursi “Do Not Track” pieprasījumus neņem vērā absolūti nemaz.

Izrādās, ka šādu taktiku piekopj vairums interneta vietņu. Zināmākie izņēmumi, kas respektē “Do Not Track” ir Pinterest un Medium. Pinterest ievāktā informācija netiek izmantota mērķētu reklāmu (targeted ads) attēlošanai, kamēr Medium ievāktos datus apsola nenodot trešajām pusēm.

Diemžēl “Do Not Track” ievērošana nav obligāts pasākums, par kura neievērošanu pakalpojumu sniedzēji varētu tikt saukti pie atbildības, tādēļ arī kompānijas turpina rīkoties ar taviem datiem pēc savām vēlmēm un ieskatiem.

Avots: fudzilla.com
Dalīties ar rakstu: