Kā izvēlēties datora pamatplati Intel LGA1156 procesoriem?

- - 1 Comment on Kā izvēlēties datora pamatplati Intel LGA1156 procesoriem?

Kā jau solījām iepriekš, ceturtajā rakstā par datortehnikas izvēli apskatīsim labākās Intel LGA1156, jeb Core i5 un Core i7 pamatplates. Lai arī tirgū pašlaik ir pieejami jau vairāk kā 20 dažādi LGA1156 pamatplašu modeļi, ik pa laikam mātesplašu ražotāji veido jaunus modeļus un tādēļ jāseko līdzi jaunumiem tirgū. Tāpat nākamā gada pirmajā ceturksnī Intel plāno izlaist četrus jaunus čipsetus – P57, H55, H57 un Q57, tādējādi pamatplašu izvēle solās būt plaša. Kā būs, to redzēsim, bet tagad apskatīsim labākās, pašlaik pieejamās, pamatplates.

<75Ls

Lai arī šajā cenu kategorijā var atrast Intel pamatplates, kuru cena ir vien nieka 60Ls, tomēr tās neizceļas nedz ar savu kvalitāti, nedz arī plašu specifikāciju, tādēļ līdz 75Ls var izcelt divas Gigabyte pamatplates.

Pirmā no tām ir mATX formāta Gigabyte pamatplate – Gigabyte GA-P55M-UD2. Tā ir atrodama pat zem 70Ls un piedāvā fīčas, kādām pieklājas būs dārgā gala platēs, piemēram, divas PCI-E pieslēgvietas CrossFire videokaršu savienošanai, eSATA, Firewire, optisko un koaksiālo SPDIF, kā arī septiņas SATA pieslēgvietas, no kurām viena ir 6Gbps.

Otrā ir pilnizmēra ATX pamatplate – Gigabyte GA-P55-UD3. Tās galvenās īpašības neatšķiras no iepriekšminētās plates, vienīgi mainās formfaktors, nāk klāt viens SATA ports, ir papildus pievienoti procesora barošanas ķēdes dzesēšanas radiatori, taču no aizmugurējā paneļa pazūd eSATA un Firewire pieslēgvietas. Ja nav plānots aizrauties ar četrām videokartēm vai pasaules rekordu stādīšanu, iespējams, tieši šī būs ideāla pamatplate par labu cenu un pieklājīgu bāzi procesora un atmiņas virstaktēšanai.

<90Ls

Arī šajā cenu kategorijā ir pieejama Gigabyte GA-P55M-UD4 mATX pamatplate, kas paredzēta jaudīgiem HTPC datoriem,kompaktiem spēļu/darba datoriem. No iepriekšējās cenu kategorijas mATX pamatplates, šī atšķiras ar SLI atbalstu, 14 fāžu barošanu un uzlabotu tās dzesēšanu, kā arī power pogu uz pamatplates, kas palīdzēs virstaktētājiem ieslēgt datoru ja netiek lietots korpuss.

No pilnizmēra ATX platēm nākas atzīmēt divas pamatplates – ASUS P7P55D un Gigabyte GA-P55-UD4. Gigabyte pamatplate ir mATX plates lielā māsa, kas arī saprotams pēc nosaukums, jo šī atšķiras tikai ar M burta trūkumu, taču izmaiņas ir lielākas par vienu burtu – šai platei ir “vien” 10 procesora barošanas fāzes, ir pazudusi power poga, taču klāt nāk labāka čipseta un barošanas ķēdes dzesēšanas sistēma, papildus viens SATA spraudnis, taču palielinās aizmugurē esošo eksotisko pieslēgvietu skaits. ASUS plate, savukārt, izceļas ar 12+2 barošanas fāzēm, T-Probe, kā arī memOK pogu, kas palīdzēs virstaktētājiem tikt sistēmā, gadījumā ja atmiņa tiek pārmērīgi virstaktēta un dators nespēj startēties.

<125Ls

Arī šeit notiek duelis starp diviem galvenajiem pamatplašu ražotājem – ASUS un Gigabyte. ASUS piedāvā P7P55D EVO pamatplati, kura no savas lētākās māsas atšķiras ar papildus PCI-E pieslēgvietu un SLI atbalstu, kā arī mazliet nopietnāku 12+2 fāžu procesora barošanu ar uzlabotu dzesēšanu un power/reset pogām uz pamatplates, kā arī ar daudzām citām niansēm kas būs noderīgas virstaktētājiem. Gigabyte GA-P55-UD5, līdzīgi kā ASUS plate piedāvā 12 fāžu barošanu, trīs PCI-E pieslēgvietas, uzlabotu siltrumtrubu dzesēšanas sistēmu, power pogu uz pamatplates, bet izceļas ar 10 SATA spraudņu vietām.
Nākamā palte, kas ir īderis šajā cenu grupā – Gigabyte GA-P55-UD6. Lai arī šī ir dārgākā Gigabyte plate, taču ASUS piedāvā arī pamatplates, kuras maksā dārgāk, un nesen ir parādījušās Latvijas tirgū. Gigabyte plate piedāvā 24 fāžu barošanas ķēdi, sešus DDR3 spraudņus un POST paziņojumu ekrānu uz plates. Intgrētas ir praktiski visas funkcijas, kādas vien var būt dārgā gala pamatplatēm.

<150Ls
Šajā cenugrupā ir tikai viens līderis. Asus P7P55D Premium dārgākā LGA1156 plate uz doto brīdi mūsu preču klāstā. 32 + 3 fāžu barošanas ķēde, 4 DDR3 2200*(OC) / 1600 Mhz atmiņu sloti, SLI un CrossfireX atbalsts, iebūvētas divas gigabitīgās tīkla kartes, 6 Sata 3Gb/s kā arī 2 Sata 6Gb/s porti. Šīs ir tikai dažas no lietām ar ko šī plate var lepoties. Plate atbalsta Asus TurboV overclock programmu un tai komplektā nāk arī TurboV pults, ar kuru var virstaktēt datoru to pat nepārstartējot. Manuprāt, interesanta lieta priekš geimeriem, lai spēļu laikā iegūtu papildus veikstspēju, virstaktē datoru, bet dīkstāvē, lai ietaupītu enerģiju, samazina datora veiktspēju.

P_500

Lasi arī – Kā izvēlēties datora pamatplati Intel LGA775 procesoriem?

Lasi arī – Kā izvēlēties datora pamatplati AMD procesoriem?

Lasi arī – Kā izvēlēties datora barošanas bloku?

Raksts tapis sadarbībā ar jauno IT vortālu

toppc
.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: