Kā izvēlēties datora pamatplati Intel LGA775 procesoriem?

- - 2 Comments on Kā izvēlēties datora pamatplati Intel LGA775 procesoriem?

Šis ir trešais raksts, kurš palīdzēs jums izvēlēties labāko datortehniku par atvēlēto budžetu. Šoreiz apskatīsim Intel LGA775 pamatplates budžeta datoriem. Ņemot vērā, ka LGA1156 pamatplašu cenas sākas jau no nieka 60Ls, tad apskatīsim pamatplates līdz 75Ls kategorijai.

<30Ls

Cenu grupā līdz 30Ls pārliecinoši dominē Intel G31 čipsets, kas paredzēts biroja datoriem ar integrētu videokarti, mATX izmēru un pārsvarā 2xDDR2 atmiņas spraudņiem, lai samazinātu pamatplates cenu. Pārsvarā visas pamatplates piedāvā līdzīgu specifikāciju un izcelt var tikai MSI G31TM-P21, Gigabyte GA-G31M-ES2C un Asus P5KPL-AM SE. Visas pamatplates aprīkotas ar jau iepriekšminēto Intel G31/ICH7 čipsetu, diviem DDR2 spraudņiem, 4xSATA pieslēgvietām un mATX izmēru. Varu piebilst, ka mazliet virs 30Ls latiņas ir pieejama G41 pamatplate Asus P5QPL-AM, kura piedāvā labāku integrēto videokarti (X4500 vs X3100) un lielāka apjoma atmiņas atbalstu (8GB vs 4GB). Bieži vien ofisa datorā tas ir mazsvarīgi, tādēļ vai ņemt dārgāku pamatplati, nosaka tikai un vienīgi budžeta griesti.

<50Ls

Šajā cenu grupā ir ļoti plaša izvēle un pieejami teju desmit dažādi čipseti, gan DDR2, gan DDR3 atmiņu pieslēgvietas, kā arī ir pieejamas mātesplates ar integrēto videokarti un mATX izmēru HTPC datoriem.

Par pirmo kritēriju ņemsim pamatplates ar integrēto videokarti un mATX izmēru, paredzētu HTPC datoriem. Šeit jau ir pieejamas pamatplates ar G43/ICH10 čipsetu un viena no tādām ir Asus P5QL-EM, kura piedāvā četrus DDR2 spraudņus, sešas SATA pieslēgvietas, x4500 integrēto videokarti ar DSUB, DVI un HDMI izejām, kā arī Realtek ALC1200 5.1 kanālu skaņu.

Par otro kritēriju ņemsim pilnizmēra ATX pamatplates ar DDR2 atbalstu. Šajā cenu grupā dominē P43 čipsets, taču ir pieejama Asus P5Q SE2 ar P45/ICH10 čipsetu, kas arī ir labākā pamatplate šajā cenu grupā.

Trešais kritērijs ir pilnizmēra ATX pamatplates ar DDR3 čipsetu. Lai arī DDR3 atmiņas tomēr ir pāris latus dārgākas nekā DDR2, taču pamatplates ir pat lētākas un pērkot jaunu datoru ir jēga to komplektēt to ar DDR3. Vienīgais iemesls iegādāties pamatplati ar DDR2 būs tad, ja jūsu īpašumā jau ir DDR2 atmiņas. Šajā kategorijā ir divi līderi – MSI P43-C51 un Asus P5P43TD uz P43/ICH10 bāzes, priekšroku dodot ASUS pamatplatei.

<75Ls

Šajā cenu kategorijā izvēlēsimies divus kritērijus – ATX pamatplates ar DDR2 un DDR3 atbalstu.

Ar DDR2 atbalstu viennozīmīgi līderis ir ASUS P5Q-E ar P45/ICH10R čipsetu. Lai arī pamatplate tirgū jau ir mazliet ilgāk kā gadu, taču par 78Ls tā piedāvā visas īpašības, kādas piemīt dārgā galā platēm – 8 fāžu procesora barošanas ķēde, trīs PCI-E 16x fiziskie spraudņi, 8xSATA spraudņi, siltrumtrubu čipseta dzesēšana, kā arī koaksiālais un optiskais SPDIF.

Ar DDR3 atbalstu, savukārt izvēle ir mazliet mazāka, jo, pašsaprotami Intel pārstājis ražot dārgas LGA775 plates ar DDR3 atbalstu, stimulējot cilvēkus iegādāties LGA1156 platformu. neskatoties uz to, ASUS nesen izlaida Asus P5P43TD PRO pamatplati uz P43/ICH10 bāzes. Iepriekšējā cenu grupā uzvarēja šī plate, tikai bez PRO, kas, savukārt, ir vairāk paredzēta virstaktētājiem, un pateicoties 12 fāžu barošanai nodrošina lielāku stabilitāti virstaktējot čerkodolu procesorus.

Vēl pieminēšanas vērta ir ASUS P5QC pamatplate ar 2xDDR3 un 4xDDR2 spraudņiem, 8 fāžu procesora barošanu un 8xSATA spraudņiem. Pamatplate būs piemērota tiem, kuriem jau ir DDR2 atmiņas moduļi, taču ir vēlme nākotnē pāriet uz DDR3 nepērkot jaunu pamatplati un nemainot procesoru.

Asus P5P43TD PRO

Nākamajā rakstā rakstīsim par Intel LGA1156 pamatplašu izvēli, ņemot vērā, ka tirgū ir parādījušās daudz jaunas pamatplates.

Lasi arī – Kā izvēlēties datora pamatplati AMD procesoriem?

Lasi arī – Kā izvēlēties datora barošanas bloku?

Raksts tapis sadarbībā ar jauno IT vortālu

toppc.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: