Kā izvēlēties datora barošanas bloku?

- - 6 Comments on Kā izvēlēties datora barošanas bloku?

Šis būs pirmais raksts no rakstu sērijas – kā izvēlēties labāko datortehniku savā cenu grupā. Turpmāk sekos raksti arī citām datortehnikas komponentēm.

<25Ls

Cenu grupā līdz 25Ls ir vislielākā barošanas bloku izvēle. Pārsvarā sastopami barošanas bloki, kas ir paredzēti ofisa datoriem un nespēj nodrošināt stabilu datora darbību ja datorā tiek ievietota kāda jaudīgāka komponente. Lai arī daudzi barošanas bloki šajā cenu grupā ir sastopami pat ar 480w izejas jaudu, to reālā izejas jauda ir krietni mazāka, jo tā ražošanā tiek izmantotsas vislētākās komponentes. Daļēji arī svars var noteikt barošanas bloka kvalitāti – jo tas smagāks, jo mazāk taupīts tā komponentēm. Galu galā, cenu grupā līdz 25Ls līderis ir FSP (Fortron Source Group) ATX-400PNR. Spēs nobarot vidusmēra datoru ar divkodolu procesoru, videokarti līdz HD4850/GTS250 līmenim un divus līdz četrus cietos diskus.

<50Ls

Cenu grupā līdz 50Ls ir vairāki kvalitatīvi barošanas bloki no tādiem ražotājiem kā Chieftec, FSP un OCZ. Šādi barošanas bloki spēj nodrošināt ar nepieciešamo jaudu datoru ar četrkodolu procesoru, jaudīgu videokarti, divu līdz četru cieto disku konfigurāciju, kā arī nodrošināt virstaktēšanas iespējas. Tāpat šajā cenā ir sastopami barošanas bloki ar modulārajiem kabeļiem, kas palīdzēs izvairīties no nevajadzīga vadu mudžekļa datorā. Izteikts līderis šajā cenu grupā ir Chieftec CFT-600-14CS, kuru ražo tāda pazīstama kompānija kā Channel Well Technology kas ražo barošanas blokus tādām kompānijām kā Corsair, Thermaltake, Antec, Koolance un Xigmatek. Papildus tam, šis barošanas bloks ir aprīkots ar 14cm ventilatoru un jau pieminētajiem modulārajiem kabeļiem. Otro vietu ieņem OCZ Fatal1ty 550w, kuru ražo jau iepriekš pieminētā kompānija FSP. Šim barošanas blokam nav modulārie kabeļi, taču tas ir aprīkots ar 135cm ventilatoru kurā iemontētas sarkanas diodes. Ideāls bloks geimeriem vai moddinga piekritējiem.

<75Ls

Tāpat kā iepriekšējā cenu grupā, arī šeit dominē tie paši ražotāji, tikai šoreiz ar citiem, jaudīgākiem modeļiem. Labāko rindās atkal ir Channel Well Technology ražotie Chieftec barošanas bloki, taču šoreiz ar diviem modeļiem – CFT-750-14CS un CFT-750-14C. To vienīgā atšķirība ir efektivitāte kas CS modelim ir 75%, bet C modelim – 80%. Ak jā, arī krāsa atšķiras, CS modelis ir melns, bet C ir nokrāsots zilā krāsā. Ar šādiem barošanas blokiem var neuztraukties ka quadcore procesors, divkodolu videokarte, disku masīvs un lielā brāļa overkloks paliks bez nepieciešamās strāvas.

<100Ls

Cenā līdz 100Ls nav pieejams neviens barošanas bloks, kas būtu ievērojami labāks par iepriekšējās cenu grupas līderiem.

<150Ls

Šī ir pēdējā cenu grupa, kurā ieteicams izvēlēties barošanas blokus. Daži ražotāji cenšas izlekt ar nestandarta risinājumiem kas maksā krietni vairāk, taču tādi, iespējams, ir nepieciešami tikai virtuālo vajadzību apmierināšanai nevis datora stabilas darbības nodrošināšanai. Līderis atkal ir firmas Sirtec ražotais Chieftec CFT-1200G-DF. Aprīkots ar diviem! ventilatoriem, modulārajiem kabeļiem un 80+ izejas efektivitāti, tas ir nepārspējams līderis netikai savā cenu grupā, bet arī starp visiem barošanas blokiem, kas sastopami Latvijas tirgū. Iespējams arī mazliet ietaupīt nopērkot mazāko brāli – Chieftec CFT-1000G-DF, kurš var lepoties ar visām lielākā brāļa funkcijām. Ar šādu barošanas bloku jau ir iespējams neuztraukties par visekstrēmāko overkloku, visjaudīgākajām komponetēm un vislielākajiem disku masīviem. Vienīgo problēmu var sagādāt barošanas bloka izmērs – tas ir 22cm garš. Iepriekšējo cenu grupu līderi ir vien 14 un 16cm gari. Tā platums un augstums ir atbilstošs ATX standartam.

 CFT-1200G-DF

Profesionālus barošanas bloku apskatus var apskatīt JonnyGuru lapā.

Raksts tapis sadarbībā ar jauno IT vortālu

toppc.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: