Īss ieskats DDR2 atmiņu izvēlē

- - 2 Comments on Īss ieskats DDR2 atmiņu izvēlē

Šobrīt operatīvas atmiņas pieejamas ļoti lielā sortimentā, bet kā izvēlēties savam datoram visatbilstošāko? Šodien mēgināšu paskaidrot mazliet sīkāk par DDR2 atmiņu parametriem, lai klientiem bez pieredzes ar datordzelžiem būtu vieglāk izvēlēties.

Pirmais nozīmīgais parametrs ir atmiņas frekvence, kas mēras megahercos (MHz) un rakturo tās ātrumu. Katra mātesplate atbalsta tikai noteiktas maksimālās frekvences, tāpēc pirms iegādāties, piemēram, papildus operatīvo atmiņu, ir jānoskaidro kādas atbalsta jūsu mātesplates modelis.

Apjoms

Paigaidām piedāvājumā ir 1GB, 2GB un 4GB atmiņas. Atkarībā no tā, kādam nolūkam tiek izmantots dators, optimālais apjoms atšķiras. Ja tiek lietots tikai interneta pārlūks, offisa programmas un tamlīdzīgi, tad arī pilnīgi pietiekoši ar 1GB operatīvo atmiņu. Savukārt, ja tiek spēlētas spēles un lietotas foto vai videoapstrādes programmas, operatīvās atmiņas apjoms spēlē lielu lomu.

Frekvence

Dateks.lv piedāvājumā ir 533/667/800 un 1066MHz DDR2 atmiņas un tās sadalās vai nu Single module (viens atmiņas modulis) vai Kit of 2 (divu atmiņas moduļu komplekts). Savukārt, ja lietojat divus atmiņu moduļus, tas paver iespēju lietot Dual Channel funkciju, kas arī nedaudz uzlabo sistēmas darbības ātrumu, jo tiek lietotas abas atmiņas reizē . Tātad, ja atmiņas apjoms ir 1GB, bet tas ir Kit of 2, tie būs divi 512MB moduļi. Par ātrumu atšķirībām varēsiet secināt pēc testu rezultāties bildēs zemāk.

CL taimingi

Atmiņas pieejas laiki. Jo mazāka ši vērtība, jo ātrāk strādās atmiņas. Bet šīs atšķirības, kā redzēstiet testos, nav diez ko ievērojamas. Standartā gandrīz visām atmiņām ir CL5 taimingi, ar kuriem arī sistēma parasti strādā visstabilāk. Mainot šos taimingus sistēma var kļut nestabila vai arī dators vispār nespēs ieslēgties. Ja mainot šos taimingus dators vairs neslēdzas iekšā, visvieglākais veids, lai atceltu šos uzstādījumus, ir atjaunot BIOS rūpnīcas iestatījums ar CMOS clear jumperi vai vienkārši izņemot bateriju un atvienojot no strāvas sistēmas bloku.

Spriegums

Pēc JEDEC standarta DDR2 atmiņām ir 1.8V spriegums. Bet dažām atmiņām to ir nepieciešams palielināt, tāpēc iesakām šo spriegumu BIOS’ā uzstādīt pēc ražotāja specifikācijas.

Ražotājs

Ja atmiņas negrasaties īpaši virstaktēt, droši varat izvēlēties kādu no Kingston, A-Data vai Apacer atmiņām, kuriem ir liels piedāvājums gan budžeta klases, gan dārgā gala atmiņās. Savukārt, virstaktēšanai labāk ir piemērotas ir atmiņas no tādiem ražotājiem kā Corsair, Patriot vai OCZ, kuri specializējas uz to, lai šīs atmiņas būtu ar overclock iespējām.

Tātad, mazliet ieskatījāmies operatīvo atmiņu raksturojošos parametros, laiks apskatīt kāda tad ir šo atmiņu veikstpēju atšķirība, lai zinātu vai ir izdevīgi piemaksāt par augstākas frekvences vai zemāku taimingu atmiņām. Sekojošie testa rezultāti ņemti no www.xbitlabs.com .

Drīzumā būs analogs raksts par DDR3 atmiņām. Droši rakstat komentārus vai ieteikumus..

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: