Starptautiskā Olimpiskā komiteja izveido e-sporta komisiju

- - No Comments on Starptautiskā Olimpiskā komiteja izveido e-sporta komisiju

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), kas ir olimpisko spēļu vadošā organizācija, ir paziņojusi par jaunas oficiālas komisijas izveidi, kas pievērsīsies e-sportam.

SOK e-sporta komisijas uzdevums būs turpināt popularizēt SOK e-sporta centienus, un tās sastāvā ir ievērojami cilvēki gan no e-sporta, gan sporta nozarēm, piemēram, G2 Esports vadītājs Albans Dečelots.

Par jauno e-sporta komisiju tika paziņots kā par daļu no kārtējās SOK komisiju atjaunināšanas 2023. gadam, tādējādi šis ir svarīgs lēmums attiecībā uz SOK organizēto e-sporta pasākumu nākotni.

SOK komisijas atšķiras pēc lieluma un kompetences jomas, un tās darbojas kā padomdevējas struktūras SOK prezidentam, SOK sesijai vai SOK valdei. Komisijas parasti koncentrējas uz konkrētu tematu vai gaidāmajiem pasākumiem, vai uz kādu vispārīgu jomu, piemēram, sabiedriskajām attiecībām un korporatīvo komunikāciju.

Jauno e-sporta komisiju vadīs Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (Union Cycliste Internationale (UCI) prezidents Deivids Lappartients (David Lappartient), kurš ir gan SOK e-sporta sadarbības grupas kā arī Olimpiskās e-sporta nedēļas, kas šogad jūnijā notika Singapūrā, vadītājs.

Lappartientam pievienosies tādas ievērojamas personības kā olimpisko medaļu ieguvusī BMX braucēja Sāra Vokere (Sarah Walker) un Mikaela Kojuangko Jaworski, kā arī FIA izpilddirektore Natālija Robina (Natalie Robyn). Komisijai pievienosies arī Saūda Arābijas Olimpiskās un paralimpiskās komitejas ģenerāldirektors un ģenerālsekretārs Abdulazizs Bēšens.

No e-sporta puses par komisijas locekļiem ir iecelti G2 Esports izpilddirektors Alban Dechelotte un Ubisoft vecākā direktore globālo konkurētspējīgo spēļu jautājumos Zeynep Gencaga. Viņiem pievienosies Konami globālā biznesa attīstības vadītājs Šindži Namekava, TikTok spēļu un e-sporta vadītājs Harišs Sarma un e-sporta un sporta psiholoģe Mia Stellberga.

SOK prezidents Tomass Bahs komentēja šo paziņojumu: “SOK uzskata, ka virtuālajiem sporta veidiem ir potenciāls papildināt un uzlabot tradicionālos olimpiskos sporta veidus un ka tie var sniegt jaunas iespējas sportistiem un līdzjutējiem piedalīties olimpiskajā kustībā.

“Mēs uzskatām, ka virtuālie sporta veidi var palīdzēt popularizēt izcilības, draudzības un cieņas vērtības, kas ir olimpisko spēļu pamatā, un ka tie var iedvesmot jauniešus visā pasaulē iesaistīties sportā un piekopt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu.”