Franču brīnumbērns kopā ar Team Vitality pieliek punktu CS:GO ērai

- - No Comments on Franču brīnumbērns kopā ar Team Vitality pieliek punktu CS:GO ērai

Lai atgrieztu atmiņā Counter-Strike: Global Offensive pasaules čempionātu aizsākumus, mums ir jālec aptuveni 10 gadus tālā pagātnē. Tā bija Zviedrijas dienvidu pilsēta Jenšēpinga, kur 2013. gada rudenī titulu mazā konferenču zālē virs savas galvas cēla zviedru fnatic, kas triju karšu trillerī titulu atņēma citiem turnīra galvenajiem favorītiem – zviedru Ninjas in Pyjamas.

Ir pagājis ilgs laiks un esports ir audzis. Ir audzis skatītāju skaits, kas pieslēdzas tiešraidēm, ir audzis izpārdoto biļešu skaits klātienes pasākumiem un, protams, ir audzis arī spēlētāju, komandu un pasākumu producēšanas līmenis.

Tas, ko Parīzē uzbūra dāņu BLAST, kam tika uzticēta pēdējā CS:GO pasaules čempionāta izveide, bija kaut kas fantastisks un neaizmirstams! Teicams vizuālais noformējums, ko papildina vairāku komandu pelnrušķītes stāsti un izcili audio efekti noteikti pacēla turpmāko esporta pasākumu latiņu.

Pēdējā CS:GO pasaules čempionātā daudzu bukmeikeru un fanu acis tika vērstas vienā virzienā – uz pašmāju galvenajiem varoņiem un galvenajiem titula pretendentiem –  Team Vitality. Lai gan komanda sastāv no diviem franču spēlētājiem, diviem dāņiem un viena izraēlieša, Team Vitality ir Francijas esporta gods un lepnums jau vairākus gadus.

Un šis fantastiskais piecinieks nelika vilties! Finālā ar 2:0 (16:6 de_overpass, 16:13 de_nuke) tika apspēlēts turnīra melnais zirdziņš, komanda GamerLegion. Par turnīra MVP tika atzīts franču brīnumbērns ZywOo, taču tas nav viss. Daudzu esporta skautu kladītēs tiks ierakstīts GamerLegion zvaigznes, iM, vārds, kurš spēli pēc spēles rādija meistarklasi.

Cits interesants fakts ir tas, ka šis bija vienīgais CS:GO pasaules čempionāts, kurā uz izslēgšanas spēlēm kvalificējās spēlētāji no katras Baltijas valsts. Latviju pārstāvēja YEKINDAR (Team Liquid) un broky (Team FaZe), Lietuvu pārstāvēja jL (Apeks) un Igauniju pārstāvēja ropz (Team FaZe).

Ar turnīra rezultātiem var iepazīties zemāk:

Ekrānšāviņš uzņemts no HLTV.org

Kas tālāk? Tālāk sāksies visinteresantākais, jo jau šajā vasarā iznāk jaunākā Counter-Strike versija – CS2, kas visus atgriezīs nulles punktā. Pirmais CS2 pasaules čempionāts notiks Kopenhāgenā, 2024. gada pirmajā pusē.

Dalīties ar rakstu: