Ekskluzīvi: Intel Core i7-4770K apskats

- - 8 Comments on Ekskluzīvi: Intel Core i7-4770K apskats

Labvakar!

Jau iepriekš ziņojām par to, ka Intel tuvākajā laikā sāks piedāvāt Core 4. paaudzes procesorus ar segvārdu Haswell. Par oficiālo datumu, kad šie produkti nonāks tirdzniecībā ir nosaukts 2013. gada 3. jūnijs. Tomēr mums, dateks.lv komandai pateicoties labajai sadarbībai ar ražotājiem, izdevās savos nagos iegūt šīs paaudzes flagmani – Intel Core i7-4770K procesoru un GigaByte GA-Z87-HD3 pamatplati.

Procesora veiktspējas testos izmantojām sekojošas komponentes:

Sākotnēji veicām testus ar procesoru standarta 3.50GHz (stock) frekvencē. Pēc tam pārbaudījām savas zināšanas un procesora, kā arī sistēmplates spēkus virstektēšanā (overclocking), ar kuras palīdzību izdevās paaugstināt frekvenci par 1.1 gigahercu, jeb vairāk kā 30% virs oriģinālās! Jāpiebilst, ka sistēma ar šo frekvenci ir spējīga darboties stabili 24/7 režīmā. Windows ielāde izdevās arī pie 4.9 gigaherciem, bet neilgi pēc stabilitātes testa (Linx) uzsākšanas tika sagaidīts BSOD, jeb zilais ekrāns.

Tā kā pa rokai nebija nevienas atbilstošas veiktspējas videokartes (GeForce GTX 660 vai Radeon HD7850 neskaitās), tad pagaidām būs jāiztiek bez rezultātiem spēlēs un 3DMark testos.

Sākām ar SuperPI 1M testu:

Turpinājumā SuperPI 32M:

WPrime 1.55 32M:

WPrime 1.55 1024M:

CineBench 11.5:

FryBench one SP2:

Kā redzams, līdz ar jaunu arhitektūru arī veiktspēja ir paaugstinājusies. Jāatzsīst, ka lēciens nav ļoti liels, un tie, kas pašlaik strādā uz 2. (Sandy) vai 3. (Ivy) paaudzes Core sistēmām, var pārāk neuztraukties, jo tās joprojām ir diezgan konkurētspējīgas. Tomēr tiem, kas par jaunu datoru vēl tikai domā, noteikti divreiz nav jādomā – Haswell procesori piedāvā vidēji par 5-10% augstāku veiktspēju kā Ivy Bridge, un aptuveni par 15% augstāku par Sandy Bridge. Turklāt cenas konkurējošajiem Core i5 un Core i7 modeļiem tikpat kā neatšķiras. Patīkama ziņa, ka lielai daļai Z87 čipseta pamatplašu visi 6 SATA porti ir SATA III un jebkurš no tiem nodrošina līdz 6 Gbit/s lielu datu pārraides ātrumu.

Jau pavisam drīz Dateks.lv piedāvās iegādāties mūsu komplektētos datorus uz 4. paaudzes Haswell procesoru bāzes. Turklāt varu pačukstēt, ka tiem tiks nodrošināta bezmaksas piegāde visā Latvijas teritorijā! 😉

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: