Pieejamas pirmās Intel Z77 čipseta pamatplates

- - No Comments on Pieejamas pirmās Intel Z77 čipseta pamatplates

Gaidot jaunos Ivy Bridge procesorus no Intel, pamatplašu ražotāji sāk piedāvāt pirmās Z77 čipseta pamatplates, kuras piedāvā gan jaunas iespējas, gan pilnu savietojamību ar gaidāmajiem procesoriem.

Šobrīd dominē pārsvarā H61/H67 un Z68 čipsetu pamatplates, taču parādījies ir jauns spēlētājs, kur ievietot jebkurus LGA1155 savietojamos procesorus – Intel Z77. Pirmās pamatplates jau ir pieejamas Dateks preču katalogā no kompānijas Asus.Salīdzinot Z68 čipsetu ar Z77, ir divas būtiskākās atšķirības – natīvs USB3.0 atbalsts, bez atsevišķa kontroliera, un PCI-E trešās paaudzes esamība.

Visās pamatplatēs, kur tagad varam sastapt USB3.0 portus, ir papildu kontrolieri, taču katrai Z77 pamatplatei, kurai vien būs iespēja pieslēgt fiziski vismaz četras USB3.0 iekārtas, šis kontrolieris būs integrēts čipsetā. Tādējādi nodrošinot gan zemāku strāvas patēriņu, gan pamatplates mazāku „maldīšanos” pie ieslēgšanās pa kontrolieriem. Papildu USB3.0 portus, kā jau līdz šim, iegūs ar papildu kontrolieriem uz plates.

Tā kā grafisko karšu ražotāji arī nesnauž, tad tiek piedāvātas grafiskās kartes ar PCI-E 3.0 savietojamību. Tieši Z77 pamatplatēs būs pilnībā pieejams pilns potenciāls izmantot visas PCI-E 3.0 priekšrocības. Protams, jāņem vērā, ka ar PCI-E 2.0 patiesībā ir pilnībā pietiekoši, lai izmantotu pilnu PCI-E 3.0 grafisko karšu potenciālu. Tomēr ļoti specifisku kalkulāciju dēļ, ko veic ar grafiskās kartes procesoru, dažiem entuziastiem var rasties nepieciešamība pēc šīs tehnoloģijas.

Pārējās specifikācijas, salīdzinot ar šobrīd pieejamajiem čipsetiem, ir pamatā tādas pašas. Tāpēc, ja šobrīd padomā ir būvēt jaunu LGA1155 sistēmu, ir vērts padomāt par Z77 čipseta pamatplati, taču, ja lietojat jau Z68 pamatplati, nav būtiska iemesla uzlabot esošo.

Ar šobrīd pieejamajām pamatplatēm var iepazīties šeit, Dateks preču katalogā.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: