Sandy Bridge-E beidzot ir klāt!

- - 2 Comments on Sandy Bridge-E beidzot ir klāt!

Sandy Bridge-E ir jaunu procesoru paaudze no Intel puses, kura paredzēta pašiem kvēlākajiem datortehnikas entuziastiem. Šie procesori ir paredzēti Intel LGA2011 ligzdas pamatplatēm, kuras, attiecīgi procesoru veiktspējai, ir iespējām ļoti bagātas.

Tā kā Sandy Bridge-E procesori ir orientēti uz procesoru augstāko cenu segmentu, ražotājs ir nolēmis tos piegādāt bez standarta dzesēšanas risinājuma, tādējādi ļaujot lietotājam pašam izvēlēties sev tīkamāko dzesētāju no kāda cita kvalitatīva un uzticama ražotāja. Tāpēc jāņem vērā, iegādājoties kādu no Sandy Bridge-E procesoriem, jāiegādājas būs dzesētājs atsevišķi.

Procesori.

Šobrīd Dateks.lv preču klāstā ir pieejami divi šādi procesori – Core i7-3930K un Core i7-3960X. Abi procesori ir apgādāti ar sešiem fiziskiem kodoliem. Tā kā procesors atbalsta HyperThreading tehnoloģiju, katrs kodols spēj izveidot vienu virtuālo kodolu, ļaujot tam strādāt ar papildus sešiem virtuālajiem kodoliem. Tādējādi procesoram ir 12 pavedieni, kuros tas var veikt dažādākas darbības.

Intel Core i7-3930K ir pieejams par 366Ls. Tam ir 3.2GHz takts frekvence un 12MB kešatmiņa. Core i7-3960X ir 3.3GHz takts frekvence un 15MB kešatmiņa. Abiem procesoriem maksimālais izdalītā siltuma daudzums ir 130W.

Ir divi ļoti vērā ņemami fakti, kas padara Sandy Bridge-E par pašu jaudīgāko platformu tirgū – četru kanālu atmiņas kontrolieris un PCI-E 3.0 atbalsts (šobrīd gan vēl nav pieejamas PCI-E 3.0 grafiskās kartes).

Četru kanālu atmiņas kontrolieris ļaus darboties četriem atmiņas moduļiem ar 256 bitu atmiņas joslas platumu. Sandy Bridge platformai šī josla ir vien 128 biti divkanālu režīmā.

PCI-E 3.0 atbalsts garantē ievērojami augstāku maksimālo datu caurlaidības spēju caur PCI-E slotiem.

Pamatplates.

Šobrīd ir pieejamas trīs pamatplates ar LGA2011 ligzdu. GigaByte GA-X79-UD3, MSI X79A-G45 un Intel DX79SI. Šīm pamatplatēm nav būtisku atšķirību, tomēr Intel plate izceļas ar astoņiem DDR3 atmiņu slotiem.

Visas LGA2011 pamatplates piedāvās ievērojamu Sata, USB2.0 un USB3.0 pieslēgvietu skaitu.

GigaByte GA-X79-UD3 ir četri Sata II un seši Sata III porti. Kopumā 14 USB2.0 un 4 USB3.0 pieslēgvietas. Protams, ir arī spēcīga procesora sprieguma barošanas ķēde, lai nodrošinātu augstu virstaktēšanas potenciālu.MSI X79A-GD45 izceļas ar virstaktēšanas pogām, kuras pieejamas turpat uz pamatplates iespiedplates. Pamatplate atbalsta natīvu DDR3 atmiņu 1600MHz atbalstu. Pieejamas ir arī 10 USB2.0 un 4 USB3.0 pieslēgvietas.Intel DX79SI pamatplatei ir astoņi DDR3 atmiņu sloti, kuros kopumā var ievietot līdz pat 64GB operatīvās atmiņas. Pamatplate ir arī savietojama ar trīs kanālu RAM konfigurāciju, tāpēc tiem, kas atjaunina komplektāciju no LGA1366 platformas, nebūs jāšķiras no RAM moduļiem. Intel šai pamatplatei ir atvēlējuši arī divas RJ45 pieslēgvietas ar 1Gbps atbalstu.

Operatīvā atmiņa.

Četru kanālu operatīvās atmiņas režīms ir kas jauns. Pateicoties šim režīmam, iespējams izmantot līdz pat 256 bitu atmiņas joslu, kas ievērojami paaugstina kopēju atmiņas caurlaidību starp procesoru un RAM moduļiem.

Šobrīd Dateks.lv preču katalogā ir divi četru kanālu RAM komplekti. Abus piedāvā Kingston.

Kingston 16GB DDR3, 1600MHz, Kit of 4, CL9, HyperX ir lētākais pieejamais četru kanālu atmiņu komplekts. Šiem moduļiem ražotājs garantē stabilu darbību pie 1600Mhz frekvences ar 1.65V spriegumu.Tā kā Intel LGA2011 platforma ir paredzēta entuziastiem, tad Kingston ir arī padomājuši par pašiem prasīgākajiem lietotājiem, izveidojot Kingston 16GB, DDR3, 2133MHz, CL11, Kit Of 4, HyperX Genesis moduļus. Šis komplekts izceļas ar maksimālo takts frekvenci – 2133Mhz. Ražotājs ir īpaši atlasījis šos moduļus, tāpēc, ieliekot tos Intel X79 čipseta pamatplatē un aktivizējot XMP profilu, tie strādās ar 2133Mhz frekvenci pilnībā korekti. Ņemot vērā plašo atmiņas joslas platumu, šāds salikums piedāvās vēl neredzētu datu apmaiņas ātrumu starp procesoru un operatīvo atmiņu.

Dzesētājs.

LGA2011 procesora ligzdas savietojamie dzesētāji šobrīd vēl nav plašā klāstā, tomēr pāris jau ir pieejami.

Cooler Master Hyper 412S ir torņa tipa dzesētājs, kurš aprīkots ar 120mm ventilatoru. Ventilatora maksimālais apgriezienu skaits ir vien 900rpm, attiecīgi dzesētājs izdalīs ļoti zemu troksni. Komplektācijā ir iekļauti arī stiprinājumi AMD FM1 ligzdai.Augstākas klases dzesētājs ir Zalman CNPS12X. Šis dzesētājs izceļas ar izmantoto HDT tehnoloģiju (siltuma caurules tiešā kontaktā ar dzesējamo virsmu). Kā arī 120mm ventilators tiek izgaismots ar zilām LED gaismas diodēm.

Komplektācijas.

Datori ar Intel Sandy Bridge-E procesoriem ir pieejami zem sadaļas „Datori Core i7” ar nosaukumu „Dators Core i7 XTR” vai „Dators Core i7 XTR CrossFire”. Šiem datoriem Dateks komplektators automātiski ir izvēlējies savietojamas komponentes, tāpēc, iegādājoties datora komplektāciju šajā sadaļā, nevar kļūdīties ar komponenšu nesaderību.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: