Šogad videospēļu slavas zālei tiek nominētas šādas spēles

- - No Comments on Šogad videospēļu slavas zālei tiek nominētas šādas spēles

The Strong National Museum ir paziņojis 2024. gada pasaules videospēļu slavas zāles (Hall of Fame) nominantus. Šī gada nominantu sarakstā ir: Asteroids, Elite, Guitar Hero, Metroid, Myst, Neopets, Resident Evil, Tokimeki Memorial, Tony Hawk’s Pro Skater, Ultima un You Don’t Know Jack.

“Šī gada finālistiem ir tas gods tikt uzņemtiem pasaules videospēļu slavas zāles 10. “uzņemšanā”, paziņojumā minēja The Strong’s International Center for the History of Electronic Games vadītājs Džons Pols K. Daisons.

“Pat pēc 10 gadiem netrūkst spēļu, kas ir ārkārtīgi ietekmējušas videospēļu popkultūru vai arī pašu spēļu industriju. Par šīm spēlēm tiek runāts arī desmit gadus vēlāk. Asteroids ir 70. gadu beigu arkādes žanra ikona. Myst parādīja CD-ROM tehnoloģijas potenciālu 90. gados. Neopets kļuva par pārlūkprogrammās bāzētu, bezmaksas spēļu pamatu un Guitar Hero komentārus neprasa – šī spēle ir uz palikšanu.

Tagad, kad visi nominanti it paziņoti, balsošana ir atklāta un tajā var piedalīties jebkurš. Balsošana norisināsies no 14. līdz 21. martam, un 9. maijā svinīgā ceremonijā tiks paziņoti uzvarētāji.

Šobrīd slavas zālē ir iekļautas tādas spēles kā Pong, Wii Sports, StarCraft, Animal Crossing un citas. Ar visām iekļautajām spēlēm var iepazīties oficiālajā vietnē.

Pasaules videospēļu slavas zāle atrodas The Strong National Museum of Play Ročesterā, Ņujorkas štatā.

Dalīties ar rakstu: