5 spēles, kuras arī desmit gadus vēlāk ir un būs cilvēku mīlētas!

- - No Comments on 5 spēles, kuras arī desmit gadus vēlāk ir un būs cilvēku mīlētas!

Izveidot spēli, kas iztur laika pārbaudi, ir diezgan grūti. Ja spēlētāji turpina to baudīt vairākus gadus pēc spēles izlaišanas, tad spēļu izstrādātāji var sev aplaudēt – viņi ir trāpījuši desmitniekā!

Dažām spēlēm piemīt tas maģiskais pieskāriens, kas atgriezīs vecos spēlētājus un pievilks jaunus spēlētājus arī pēc vairākiem gadiem. Dažas no šīm spēlēm pat nepiedāvā lieliskākās grafikas un tām nav vajadzīgi pastāvīgi atjauninājumi.

Ja godīgi, tad varam pat teikt, ka dažas spēles, laikam ejot, ir pat uzplaukušas un to spēlētāju skaits ir tikai audzis. Lūk arī tās piecas spēles, kuras joprojām ir aktuālas arī desmit gadus kopš to pirmās parādīšanās uz skatuves.

 

5. Counter-Strike: Global Offensive (šobrīd zināms kā CS2)

Izdošanas datums: 2012. gada 12. augusts

Spēle, kuru nu jau zin paaudžu paaudzēs. Spēle, kurai nu jau ir bijušas vairākas versijas. Spēle, kura tagad ir atpazīstama zem nosaukuma Counter-Strike 2, taču old-school geimeri atpazīs arī tādus saīsinājumus kā CS 1.3, CS 1.6 utt.

Counter-Strike lielo spēlētāju skaitu veido nostaļģijas pieskāriens, spēlē iestrādātā ekonomika (skini) un e-sports.

Daudzi Counter-Strike skini mūsdienās ir vērti pat 100 000 ASV dolāru, tāpat arī pasaules lielākajos Counter-Strike turnīros redzam balvu fonus, kas sasniedz 2 000 0000 ASV dolāru.

 

4. World of Warcraft

Izdošanas datums: 2004. gada 23. novembris

World of Warcraft ir viena no populārākajām mūsu paaudzes MMORPG spēlēm. Šī spēle ir paspīdējusi pat South Park epizodē!

Šī atvērtās pasaules tiešsaistes spēle nav bezmaksas, taču to joprojām spēlē vairāk nekā 100 miljoni aktīvu spēlētāju.

Milzīgā spēles fanu bāze ir palikusi uzticīga un uzticīga jau 20 gadus, padarot World of Warcraft par vienu no labākajām un lielākajām spēlēm, kas joprojām tiek spēlēta arī pēc desmit gadiem.

3. RuneScape

Izdošanas datums: 2001. gada 4. janvāris

Šads saraksts nevar pastāvēt bez RuneScape. Tā ir spēle, kura šī gada janvārī svinēja 23 gadu dzimšanas dienu! RuneScape ir populāra MMORPG tipa spēle, kura ir bezmaksas.

Starp citu, spēlei ir arī jaunākā versija, taču lielākā daļa spēlētāju tāpat dod priekšroku RuneScape orģinālajai versijai – Old School RuneScape. Spēle ir izcila ar savu vienkāršību un ar savām iespējām.

 

2. DOTA 2

Izdošanas datums: 2013. gada 9. jūlijs

MOBA spēļu pasaulē ļoti lielu lomu spēlē DOTA 2. Tā ir spēle, kura tika izdota pirms vairāk nekā desmit gadiem un spēles e-sporta turnīri ir uzstādījuši vairākus rekordus.

Piemēram, 2021. gada Dota 2 pasaules čempionāta balvu fonds bija 40 miljoni ASV dolāru.

Ja arī Dota 2 katru dienu patērē liels skaits spēlētāju un spēle nodrošina milzīgus balvu fondus, tai ir arī ļoti liels skatītāju un fanu atbalsts. Pēdējo pasaules čempionātu vienlaicīgi vēroja vairāk nekā 1,44 miljoni skatītāju, padarot to par vienu no skatītākajām e-sporta sacensībām pasaulē.

 

1. League of Legends

Izdošanas datums: 2009. gada 27. oktobris.

Neatkarīgi no tā, vai jūs esat League of Legends fans vai arī heiteris,  jūs nevarat noliegt spēles popularitāti. League of Legends jau 15 gadus ir MOBA karalis. Spēlētāju skaita ziņā tā ir vēl populārāka kā Dota 2 un to īpaši ir iemīļojuši spēlētāji Austrumāzijā.

Kopš 2022. gada League of Legends mēnesī spēlē aptuveni 180 miljoni spēlētāju. Tāpat arī spēle ir atstājusi pēdas Netflix’ā ar seriālu Arcane.

Dalīties ar rakstu: