Ziemeļamerikas e-sporta organizācijas iesūdz tiesā spēļu izdevējus un pieprasa 680 miljonu ASV dolāru lielu kompensāciju

- - No Comments on Ziemeļamerikas e-sporta organizācijas iesūdz tiesā spēļu izdevējus un pieprasa 680 miljonu ASV dolāru lielu kompensāciju

Vakardien tika paziņots, ka viena no ietekmīgākajām Ziemeļamerikas e-sporta organizācijām OpTic Gaming ir iesūdzējuši ASV spēļu izdevējus Activision tiesā par kompānijas iespējamo monopolu, kas skar Call of Duty e-sporta industriju. Bloomberg Law publicētajā rakstā teikts, ka vakar iesniegtā prasība ir iesniegta, jo e-sporta organizācijas nav apmierinātas ar skarbiem ierobežojumiem, pārmērīgām izmaksām un neeksistējošas ekosistēmas.

Prasību iesniedza Hektors “H3CZ” Rodrigez un Sets “Scump” Abners no OpTic Gaming, un tajā tika norādīts, ka tiek prasīta 680 miljonu ASV dolāru liela kompensācija.

Iesniegtajā prasībā tika apgalvots, ka Activision aizliedz komandām slēgt līgumus, kas traucētu Activision darbībai, tāpat izdevēji aizliedz citām kompānijām rīkot turnīrus, tādā veidā tieši norīkojot Call of Duty World League par vienīgo augstākā līmeņa turnīru katru sezonu.

Tomēr, Call of Duty līgu jau no paša sākuma nicināja liels daudzums fanu, jo Activision no dalībnieku organizācijām iekasēja prāvu naudas summu – 27,5 miljonus ASV dolāru, lai nodrošinātu vienu no prestižajām vietām, tādējādi līga tika franšīze un atteicās no līdz šim pastāvoša, atvērtā formāta.

Tagad komandas, sadodoties rokās, cer uzvarēt tiesā un piespiest Activision maksāt 680 miljonus ASV dolāru, kas nosegtu komandu zaudējums pēdējo gadu laikā.

Nesen Microsoft atlaida tūkstošiem darbinieku, tostarp, simtiem Activision Blizzard darbinieku, līdz ar to e-sporta atbildīgo cilvēku skaits uzņēmumā noteikti ir sarucis līdz minimumam, tāpēc atbildi, iespējams, e-sporta organizācijām būs jāgaida kādu laiciņu.

Pagājušajā gadā Overwatch līga, kas tika uzskatīta par Call of Duty līgas māsas turnīru, beidza darboties. Vai līdzīgu situāciju varam gaidīt arī no Call of Duty, ja šī tiesas prāva būtiski nemaina situāciju? To rādīs laiks!

Call of Duty līgā šobrīd startē 12 komandas, kur katra komanda pārstāv konkrētu Ziemeļamerikas pilsētu. Nevienā no komandām nav redzams spēlētājs no Baltijas valstīm.

Dalīties ar rakstu: