“Dateks” e-sporta virslīga atgriežas ar otro sezonu!

- - No Comments on “Dateks” e-sporta virslīga atgriežas ar otro sezonu!

Ziemas kalendārā pauze ir aizvadīta un lēnām gada nedēļas mūs ieved pavasarī. Laikā, kad košās krāsas pārņem Latvijas plašumus un gaisā virmo satraukums, krāsas lēnītēm pārņem arī Latvijas e-sporta plašumus.

Ar prieku izziņojam “Dateks” un “Kleverr E-sporta Biedrības” rīkoto e-sporta sacensību turpinājumu – otro sezonu, kura ilgs no 2024. gada 5. marta un ilgs līdz 5. maijam  Kopējais balvu fonds otrajā sezonā būs 1400 EUR un to sadalīs komandas divos sacensību līmeņos – “Dateks” E-sporta Virslīgā, kur sacentīsies profesionāļi un pusprofesionāļi, un 1. divīzijā, kur rīkotāji sagaida pieteikumus no e-sportistiem – amatieriem. Abu Latvijas e-sporta divīziju pamatdisciplīna būs Counter-Strike

Mēs, “Dateks”, vēlamies atbalstīt profesionālā e-sporta izaugsmi Latvijā, tāpēc esam izlēmuši kļūt par E-sporta Virslīgas ģenerālsponsoru.

Kopējais augstākās līgas balvu fonds ir 1200 EUR un par to sacentīsies 8 labākas Latvijas Counter-Strike komandas. Uzvarētāji saņems 1000 EUR, kamēr otrās vietas ieguvējiem pienāksies 200 EUR. Augstākās līgas spēles tiks pārraidītas “kleverrlv” Twitch kontā otrdienu un svētdienu vakaros, sākot ar plkst. 20:00. 

Katrā spēļu vakarā skatītāji varēs sagaidīt divas spraigas spēles, kur septiņu nedēļu laikā 8 labākas Latvijas e-sporta komandas cīnīsies par vietu “Final Four”, kas notiks 5. maijā Latvijas lielākajā e-sporta klubā – “hypewrld” (Rīgā, Blaumaņa ielā 3). 

Dateks” E-sporta Virslīgā vietu saglabāja pirmās sezonas spēcīgākais septītnieks, kamēr pēdējo vietu ieguvusī “NOXA” līgu pameta. 

Otrās sezonas sacensībās astoto komandu noteiks caur tiešsaistes atlasi, kura notiks 18. februāri plkst. 16:00 platformā FACEIT. Otrajā “Dateks” E-sporta Virslīgas sezonā dalību apstiprinājušas ir šīs komandas:

  • “hypewrld”
  • “MightyWolves” (iepriekš “GARAZA”)
  • “EC BANGA”
  • “sunshine!”
  • “HAVENs”
  • “LusHi” (iepriekš “EC LIVONIA”)
  • “SkinLordz”

 

“Dateks” E-sporta Virslīgas otrās sezonas vājākā komanda līgu pametīs.

E-sporta Virslīga ir radīta, lai Latvijas e-sporta kopienai būtu sezonāla aktivitāte, kuras ietvaros var sekot līdzi savām mīļākajām komandām. Turklāt šīs sacensības kalpos kā labs atspēriena punkts vadošajiem Latvijas e-sportistiem, lai viņi, iespējams, tiktu pamanīti arī starptautiski.

Šāda tipa līga Latvijā ir kas nebijis, taču tā ir piekopta norma jau vairākās Eiropas valstīs, piemēram, Dānijā, Norvēģijā un Portugālē.

“Dateks” un “kleverr” sola vairākus pārsteigumus sezonas garumā un interesentiem iesaka sekot biedrības sociālajiem tīkliem – Instagram, Twitter, Twitch

Pirmajā “Dateks” E-sporta Virslīgas sezonā uzvaru svinēja rīdzinieki – “hypewrld” finālā apspēlēja citu galvaspilsētas komandu GARAZA ar rezultātu 2:0.

Dalīties ar rakstu: