Piecas labākās mazo izdevēju spēles 2023. gadā

- - No Comments on Piecas labākās mazo izdevēju spēles 2023. gadā

2023. gads, iespējams, paliks vēsturē kā gads, kurā spēļu izdevēji iepriecināja fanus ar lieliskām spēlēm dažādos žanros. Nevar nepieminēt, ka spēļu kvalitāti bieži nosaka arī izstrādātāju budžets un darbinieku skaits, taču ne vienmēr! Bieži ir pierādijies, ka arī mazie spēļu izstrādātāji, kur komandas sastāvu veido vien 2-3 cilvēki, var uzražot kaut ko skaistu un paliekošu.

Tieši tāpēc mēs izveidojām sarakstu ar piecām, mūsuprāt, unikālām un lieliskām spēlēm, kuras iznāca 2023. gadā un kuras izveidoja mazie spēļu izstrādātāji. Protams, priekš visām gaumēm.

Chants of Sennaar

Steam saite

Izdevējs: Rundisc (Francija)

Chant of Sannaar spēles stāstījums ir ap un par burvīgo Sennaar pasauli, kas ir piepildīta ar noslēpumiem, vēsturi un neaizmirstamiem varoņiem. Jūsu uzdevums būs doties no viena mērķa uz otru, taču ceļā jums pastāvīgi uzradīsies mīklas, kuras vajadzēs atrisināt. Jūsu galvenais mērķis ir pārvarēt Bābeles torni, atšifrējot visus simbolus un visas slepenās valodas.

Cocoon

Steam saite 

Izdevējs: Geometric Interactive (Dānija)

Cocoon kļuva ļoti populāra 2023. gada otrajā pusē. Tā ir unikāla “puzzle” tipa spēle, kur galvenais spēles varonis ir Cicada. Spēlē jūs esat mūžīgā kustībā – jūs ceļojat pa orb pasaulēm, atrodat jaunas spējas un pielāgojat tās sev. Protams, ka starp to visu ir arī ciņas ar bosiem, kur katra jaunaklātā spēja var palīdzēt katras cīņas karstākajā punktā.

Dredge

Steam saite

Izdevējs: Black Salt Games (Jaunzēlande)

Dredge ir jauka un biedējoša spēle, kas patiks zvejniekiem un ūdens cienītājiem. Interesanti ir tas, ka spēle piedāvā uzreiz divus stāstu virzienus – mierīgo, kur spēlētājs vai ļauties virtuālajai zvejai un biedējošo, kur jūs satricinās viļņi un ūdens briesmoņi!

Protams, ka spēlē ļoti svarīga loma ir jūsu zvejas kuģim, kurš pēc lielākiem viļņiem būs jāsalabo pašam vai arī jāatgriež ostā. Tāpat arī nevar aizmirst par to, cik kilogramus zivju mazais kuģītis noturēs – tas viss ir no svara. Lieliska spēle!

 

Dave the Diver

Steam saite

Izdevējs: MINTROCKET (Dienvidkoreja)

Pagājušajā gadā šī jaukā piedzīvojumu RPG spēle bija ļoti populāra. Jūs spēlē esat Deivs un jūsu nodarbošanās ir nirt zem ūdens. Spēlē jūs vācat materiālus, lai uzlabotu savu aprīkojumu un varētu ienirt vēl dziļāk!

Starp citu, spēle Steam 2023. gada “The Game Awards” balvu pasniegšanas ceremonijā ieguva galveno balvu “Sit Back And Relax” nominācijā!

Sea of Stars

Steam saite

Izdevējs: Sabotage Studio (Kandāda)

Sea of Stars ir mākslas darbs, kas jums ir jāspēlē tieši tagad! Šī ir lieliska RPG tipa spēle, kas ir veltījums 1995. gada izdotajai splēlei ar nosaukumu Chrono Trigger.

Šī spēle ieguva 2023. gada “The Game Awards”  labākās neatkarīgās spēles balvu, vēlreiz apliecinot savu izcilību un tai ir arī lielisks muzikālais pavadījums.

Vai ir kāda spēle, ko mēs neiekļāvām šajā blogā? Ja jā, tad dodiet to zināmu komentāros!

Dalīties ar rakstu: