2023. gadā videospēļu nozare ASV sasniedza 57 miljardus ASV dolāru

- - No Comments on 2023. gadā videospēļu nozare ASV sasniedza 57 miljardus ASV dolāru

ASV dažādās nozarēs veido lielāko daļu pasaules ekonomikas, līdzīgi ir arī videospēlēs. Tā kā videospēles spēlē nozīmīgu lomu mūsdienu kultūrā – ir vērts apskatīties uz cipariem un to ir izdarījuši Entertainment Software Association un Circana kopīgā pētījumā.

Tajā atklāts, ka 2023. gadā videospēļu apgrozījums tieši ASV veidoja aptuveni 57.2 miljardus ASV dolāru. Ja salīdzina skaitļus ar iepriekšējo gadu, tad tas ir aptuveni 1 miljarda ASV dolāru pieaugums. 48 miljardi ASV dolāri tika iztērēti videospēlēs un to saturā, 6,6 miljardi ASV dolāru tika iztērēti aparatūrā (hardware) un 2,6 miljardi ASV dolāri summē kopējos pirkumus dažādām perifērijas ierīcēm un to aksesuāriem.

Izaugsme

Laika gaitā videospēļu nozarē arvien vairāk cilvēku iesaistās šajā nozarē, jo tā kļūst arvien pieejamāka. Tiek lēsts, ka uz Zemes ir vairāk nekā 3 miljardi geimeru, no kuriem lielākā daļa spēlē mobīlās spēles, kas ir vērtīgākā videospēļu nozares daļa.

ESA prezidents Stenlijs Pjērs-Luī savā paziņojumā sacīja:

Šie skaitļi nostiprina videospēļu nozari kā vienu no Amerikas Savienoto Valstu ekonomikas izaugsmes dzinējiem. Kopā ar faktu, ka gandrīz divas trešdaļas amerikāņu regulāri spēlē videospēles visās demogrāfiskajās grupās un visdažādākajās vidēs, šie rezultāti apstiprina videospēļu nozari, kurai ir tālejošas kultūras ietekme.

Ziņojumā apkopotie dati aplūko šos punktus:

  • Spēļu fiziskās un digitālās kopijas
  • DLC un mikrotransakcijas
  • Abonēšanas izdevumi
  • Perifērija
  • Aksesuāri

Pētījumā arī atklājās, ka līdz 2023. gadam vispelnošākā PC spēle ASV ir “Hogwarts Legacy”, kurai cieši seko “Call of Duty: Modern Warfare 3”.

Dalīties ar rakstu: