SOK paziņo par plāniem izveidot olimpiskās esporta spēles

- - No Comments on SOK paziņo par plāniem izveidot olimpiskās esporta spēles

Olimpisko spēļu rīkotāji, Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), paziņoja, ka tā “pēta” plānus par olimpisko e-sporta spēļu rīkošanu.

SOK paziņojums tika sniegts 141. SOK sesijas laikā Mumbajā, Indijā, un tas balstās uz vairākām citām olimpisko spēļu iniciatīvām e-sporta jomā.

Sesijas laikā, kurā piedalījās arī Indijas premjerministrs Narendra Modi, SOK prezidents Tomass Bahs atklāja, ka jaunizveidotajai SOK e-sporta komisijai ir uzdots izpētīt iespējas rīkot olimpiskās e-sporta spēles.

Kā pamudinājumu šādai iniciatīvai Bahs norādīja aptuveni 500 miljonus lielo e-sporta spēlētāju tirgu, kuri, pēc viņa teiktā, ir “ieinteresēti tieši e-sportā”, un kā galveno iemeslu iniciatīvai uzsvēra faktu, ka daudzi no viņiem ir jaunāki par 34 gadiem.

“Jaunākajai paaudzei ir pilnīgi jauns domāšanas veids. Viņi šobrīd dzīvo digitālo dzīvi. Mēs nedrīkstam ignorēt viņu domāšanu, ja nevēlamies apdraudēt savu nākotni. Mums ir jādod viņiem iespēja mūs vadīt ar savu jauno domāšanu.”

Olimpisko e-sporta sacensību sērija, kas pirmo reizi notika šī gada jūnija Olimpiskās e-sporta nedēļas ietvaros, ir SOK rīkots e-sporta pasākums, kas šogad uzņēma deviņas dažādas disciplīnas.

Dalīties ar rakstu: