Dateks E-sporta Virslīgas 1. sezona

- - No Comments on Dateks E-sporta Virslīgas 1. sezona

Jauni vēji iepūš Latvijas e-sportā! Pirmo reizi valsts vēsturē nacionālās sacensības tiek rīkotas arī e-sportā. Par to parūpēsies sacensību ģenerālsponsors Dateks un e-sporta domubiedri no kleverr.

Pirmās sezonas kopējais balvu fonds ir 1200 EUR, no kuriem 1000 EUR iegūs sezonas uzvarētājs un 200 EUR –  2. vietas ieguvējs.

Šogad kleverr ir organizējuši turnīrus amatieriem un turpinās to darīt arī nākotnē, taču pašreiz galvenais fokuss ir uz Latvijas e-sporta eliti, tāpēc aicinām iepazīties ar e-sporta Virslīgu.

E-sporta Virslīga ir radīta, lai Latvijas e-sporta kopienai būtu sezonāla aktivitāte, kuras ietvaros var sekot līdzi savām mīļākajām komandām. Turklāt šīs sacensības kalpos kā labs atspēriena punkts vadošajiem Latvijas e-sportistiem, lai viņi, iespējams, tiktu pamanīti arī starptautiski.

Šāda tipa līga Latvijā ir kas nebijis, taču tā ir piekopta norma jau vairākās Eiropas valstīs, piemēram, Dānijā, Norvēģijā un Portugālē.

Pirmās sezonas galvenā pamatdisciplīna ir Counter-Strike 2 un tajā piedalīsies 8 labākas Latvijas Counter-Strike komandas:

Astotā komanda, kas piedalīsies e-sporta virslīgā, tiks noskaidrota jau šosvētdien, 15. oktobrī, ar tiešsaistes atlases palīdzību. Atlasē var piedalīties jebkurš interesents.

Līgas regulārā sezona ilgs no 17. oktobra līdz 28. novembrim. Katru otrdienu visas komandas aizvadīs spēles viena pret otru. Jūs varēsiet sekot līdzi spēļu tiešraidēm kleverrlv Twitch kanālā katru otrdienu no plkst. 18:00.

Sezonas izskaņā četras spēcīgākās komandas tiksies lielajā “Final Four”, kur tiks noskaidrots, kura komanda kļūs par valsts čempioni. Sezonas “Final Four” datums ir 16. decembris.

Mēs vēlamies atbalstīt profesionālā e-sporta izaugsmi Latvijā, tāpēc esam izlēmuši kļūt par E-sporta Virslīgas ģenerālsponsoru.

E-sporta Virslīgu par oficiālām valsts nozīmes sacensībām ir atzinusi arī Latvijas Esporta federācija (LESF).

Dalīties ar rakstu: