IESF par prezidentu ieceļ Saūda Arābijas princi Faisalu

- - No Comments on IESF par prezidentu ieceļ Saūda Arābijas princi Faisalu

Starptautiskā e-sporta federācija (IESF) iecēla Saūda Arābijas karaliskās ģimenes locekli, Viņa Augstību, princi Faisal bin Bandar bin Sultan Al Saudu, par tās prezidentu. Iepriekšējais IESF prezidents bija Vlads Marinesku no Rumānijas, taču viņš pats atkāpas no amata.

IESF ir starptautiska organizācija, kuras mērķis ir veicināt e-sporta leģitimitāti un atzīšanu. Tā organizē arī pasaules mēroga e-sporta turnīru – Pasaules e-sporta čempionātu.

Princis Faisalsal ir Saūda Arābijas E-sporta federācijas prezidents un Saūda Arābijas valdošās karaliskās ģimenes loceklis. Viņš ieņem arī viceprezidenta amatu konkurējošajā e-sporta organizācijā Global Esports Federation un ir Arābu e-sporta federācijas prezidents. Jūnijā princis Faisal tika iecelts par IESF statūtos noteikto viceprezidentu.

Pirms atkāpšanās no amata, Vlads Marinesku apgalvoja, ka princis Faisal ir īstais cilvēks, kas varētu apvienot e-sportu starptautiskā mērogā un veicināt ciešāku sadarbību starp e-sportā iesaistītajām pusēm un olimpisko kustību.

Prinča Faisala iecelšana notika drīz pēc tam, kad IESF septembrī paziņoja, ka nākamais pasaules e-sporta čempionāts notiks Saūda Arābijā.

Saūda Arābija e-sporta vidē sāk uzņemt apgriezienus. Valsts vēl nesen iegādājās vienu no vadošajiem pasaules e-sporta uzņēmumiem ESL FACEIT Group par 1,5 miljardiem ASV dolāru. Tāpat valstī notika arī e-sporta turnīrs, kur balvu fonds sasniedza 45 miljonus ASV dolāru.

2022. gada septembrī valsts līderis Mohammeds bin Salmans nāca klajā ar nacionālo videospēļu un e-sporta stratēģiju, un valdībai piederošā Savvy Games Group paziņoja par vērienīgiem 38 miljardu ASV dolāru ieguldījumu plāniem.

Dalīties ar rakstu: