LEC ieviesīs League of Legends “super-komandām” algu griestus!

- - No Comments on LEC ieviesīs League of Legends “super-komandām” algu griestus!

Dažādi uzticami avoti ziņo, ka Riot Games vēlas ieviest algu ierobežojumu League of Legends e-sportā. Šāds solis neskars tikai galveno līgu, bet arī dažādas reģionālās līgas, piemēram, LPL (Ķīnas līga) un LCK (Korejas līga), kā arī citas Eiropas reģionālas līgas, piemēram, Spānijas līgu.

Pēdējo desmit gadu laikā Eiropas League of Legends fani ir sekojuši līdzi tam, kā veidojās vairākas super-komandas. Tādā veidā, gandrīz vienmēr e-sporta organizācija ar visplašāko bankas kontu paraksta labākos spēlētājus katrā pozīcijā un dominē sezonu no sezonas.

Taču, ir parādījušās ziņas, ka super-komandu dienas ir skaitītas, jo LEC vēlas savās līgas ieviest algu griestus. Tas nozīmē, ka spēlētāju līgumiem e-sporta organizācijām būs atļauts tērēt ne vairāk kā 2 miljonus eiro, un komandām, kas pārsniegs šo limitu, būs jāmaksā “luksusa” nodoklis.

Luksusa nodoklis ir sistēma, kuras mērķis ir stimulēt komandas nepārsniegt noteikto izdevumu limitu, vienlaikus sodot tās, kas to nedara. Tiek ziņots, ka komandām būs jāmaksā 50 % no summas, kas iztērēta, pārsniedzot algu limitu, un nauda, kas uzkrājas no luksusa nodokļa, tiks sadalīta starp līgas komandām, pašu līgu un citām otrā līmeņa reģionālajām līgām.

Daudzi fani noteikti ir pārsteigti, ka algu griestu sistēmas ieviešanai bija nepieciešams tik ilgs laiks, īpaši ņemot vērā pašreizējo situāciju e-sporta jomā. Pēdējā gada laikā daudzām komandām visā pasaulē ir nācās slēgt savas durvis vai arī samazināt darbības izmaksas, jo industrijā darbojās super-komandas, kas savāca gandrīz visus laurus.

Dalīties ar rakstu: