Steam svin dzimšanas dienu – jau 20!

- - No Comments on Steam svin dzimšanas dienu – jau 20!

Šīs nedēļas sākumā apaļu 20. gadu jubileju svinēja populārākā videospēļu izplatīšanas platforma (pakalpojums) Steam!

Atgriezīsimies 2003. gada 12. septembrī. Tas ir datums, kad tika palaista pirmā Steam versija. Tas bija laiks, kad ne visiem bija ātra un stabila piekļuve internetam, tāpēc tāda pakalpojuma nepieciešamība daudziem šķita pilnīgi absurda. Vairāki spēlētāji uzskatīja, ka prasība pieslēgties Steam ir viņu tiesību pārkāpums, un ļoti negatīvi reaģēja uz jauno pakalpojumu, kas, protams, arī tehniski nebija perfekts.

Pagāja laiks un liela daļa spēļu izdevēju pārgāja uz tiešsaistes spēlēm un sekoja Steam ieteikumam – spēļu izdevēji sāka publicēt savas spēles Steam pakalpojumā un Steam ieņēma monopola pozīciju tirgū.

Par godu apaļajai jubilejai, Steam pateicas spēlētājiem, izstrādātājiem un izdevējiem, kas to padarījuši tik veiksmīgu, un atgādina visiem pakalpojuma nozīmīgākos notikumus šo 20 gadu ilgajā vēsturē.

Šobrīd pakalpojumā ir pieejama tematiska, dažādu spēļu izpārdošana, kur ir iespējams iegādāties spēles, kas izdotas kopš 2003. gada, kā arī ir pieejami dažādi “bundles”, lai varētu atcerēties “vecos labos laikus”.

Zemāk arī saraksts ar dažiem pasaules vecākajiem Steam kontiem un papildus tam, jautājums jums – kurā gadā jūs pievienojāties Steamā un kāda bija pirmā spēle, ko jūs iegādājāties?

5. alfreds smurf (ASV, pievienojās 2003. gada 10. septembrī)

4. rich (ASV, pievienojās 2003. gada 10. septembrī)

3. alfredr (ASV, pievienojās 2003. gada 10. septembrī)

2. EJ (ASV, pievienojās 2003. gada 10. septembrī)

1. Abacus Avenger (ASV, pievienojās 2003. gada 10. septembrī)

Dalīties ar rakstu: