Leaderboard režīms iekš CS2? Esam ļoti tuvu!

- - No Comments on Leaderboard režīms iekš CS2? Esam ļoti tuvu!

Pēc jaunākā Counter-Strike 2 atjauninājuma, daži no populārākajiem datu ekspertiem ir atklājuši pāris interesantus pavedienus, kas varētu ietekmēt Counter-Strike nākotni. Runa ir par leaderboard rangu sistēmu pašā spēlē!

Counter-Strike 2 iznākšana tiek plānota šī gada vasarā, un, ņemot vērā, ka liela daļa pasaules never sagaidīt franšīzes turpinājumu, Valve strādā it īpaši noslogotā režīmā – Counter-Strike 2 regulāri tiek atjaunināta slēgtā beta versija.

Ja atgriežamies pie rangiem, tad CS:GO jau šobrīd ir izveidota pamata rangu sistēma, kurā spēlētāji, pamatojoties uz uzvarām, zaudējumiem un sasniegumiem, var paaugstināt rangus no Silver līdz Global Elite, taču spēles izstrādātājs jau ilgu laiku tiek kritizēts, jo šī brīža CS:GO ranga sistēmā trūkst vairākas funkcijas, kas ir daudzās citās spēlēs ar ranga režīmiem.

Piemēram, CS:GO neuzrāda spēlētājam, cik tuvu spēlētājs ir līdz nākamajam rangam. Konkurentu spēlēs, piemēram, Valorant un Apex Legends ir pat izstrādāti dažādi informātīvie pavedieni, kas palīdz spēlētājam saprast, cik tuvu vai tālu viņš ir.

Informācija par leaderboardiem un sezonām pirmo reizi izskanēja no Aquarius, kurš katrā atjauninājumā rūpīgi pārbauda CS2 failus.

Aquarius atklāja, ka Premier Competitive režīmā būs pieejamas sezonas, kas ik pēc dažiem mēnešiem atjaunos līderu tablo, kā arī globālais līderu tablo, ko varēs šķirot arī pēc reģiona.

Tablo būs redzams spēlētāja vārds, rangs, uzvaras, winrate un “CS reitings”.

Paredzams, ka CS reitings apvienos dažādus statistikas rādītājus, piemēram, kills deaths, assists, ADR, lai sniegtu vienotu vērtējumu par to, cik labs ir attiecīgais spēlētājs.

Rangu diapazons svārstās no 0,00 līdz 35,00, un katrs pieaugums par 5,00 vienībām būs citā krāsā.

Aquarius arī minēja, ka gadā varētu kopumā būt divas sezonas, kas saskanētu ar plānotajiem CS2 pasaules čempionātiem pavasarī un rudenī.

Daudzas no šīm funkcijām, šķiet, ir ļoti tuvas FACEIT piedāvātajiem 3rd party pakalpojumam jeb matchmaking platformai, kuru tradicionāli izmantoja augsta līmeņa CS spēlētāji, taču eksperti uzskata, ka FACEIT savu prestižu komunā nepazaudēs.

Dalīties ar rakstu: