Vasaras rekordists – Baldur’s Gate 3

- - No Comments on Vasaras rekordists – Baldur’s Gate 3

Baldur’s Gate 3 varētu būt viena no līdz šim interesantākajām savā žanra spēlēm un pie tam – tik atzinīgi novērtēta daudz videospēļu ekspertu skatījumā. Beļģijā bāzētā Larian Studios noteikti ir lepni par sevis izstrādāto mākslasdarbu!

Beļģu izstrādātāji rūpīgi ieklausījās visos cilvēkos, kas piedalijās izstrādes procesā un mērķis bija viens – radīt spēli, kuru novērtētu pat Dungeons & Dragons fani! Šeit komplimenti vēl nebeidzas!

Spēlē ir iestrādāts tik daudz interesantu fīču, ka cilvēki saka, ka spēle ir gluži kā mācību materiāls citām studijām – kā būtu jāveido spēles mūsdienu laikā.

Kas tad īsti ir Baldur’s Gate 3?

Baldur’s Gate 3 ir nu jau trešā daļa no RPG spēļu sērijas Baldur’s Gate, kuras pamatā ir spēle Forgotten Realms un papīra spēle no 1970. gadiem, Dungeons & Dragons. Buldur’s Gate aizsākās 1998. gadā un 2000. gadā sekoja otrā versija – Baldur’s Gate 2: Shadows Of Amn.

Baldur’s Gate 3 sižets

Baldur’s Gate 3 darbība norisinās gandrīz 100 gadus pēc Baldur’s Gate 2 notikumiem, kad spēles galvenais ir inficējies un meklē palīdzību pie spēcīga garīdznieka.

Viss, kas bija pirmajās divās Baldur’s Gate daļās turpinās arī šajā daļā, taču sižets ir interesantāks un vairāk klātesošs.

Kurš ir Baldur’s Gate 3 sliktais?

Baldur’s Gate 3. Credit: Larian Studios

Kopumā ir trīs galvenie ļaundari, ar kuriem spēlētājam nāksies sastapties spēles laikā.

Pirmais no tiem ir ģenerāli Ketēriks Torms, kurš ir nekromants,. Ketēriks Torms tika atdzīvināts, lai kalpotu kā Absolūta kulta izredzētais.

Lords Envers Gortašs ir ļaunais izgudrotājs, kurš ir radījis daudz un dažādus ar maģijām pilnus karavīrus.  Aktieris Džeisons Aizekss atveido Gortāša lomu un par savu varoni saka: “Viņš ir iemācījies labāk melot un pirmais iedzīt mugurā.”

Visbeidzot, Orins Sarkanais ir asinskārs cīnītājs, kurš ir apsēsts ar saviem asmeņiem un varētu būt visbīstamākais no visiem trim varoņiem. “Orins ir, mīļi sakot, nevaldāms,” sacīja šī varoņa atveidotāja Megija Robertsone. “Jūs nevarat zināt, kad tas parādīsies, un kāda viltība ir paredzēta tagad.”

Baldur’s Gate 3 spēles process

Baldur's Gates 3
Baldur’s Gate 3. Credit: Larian Studios

Baldur’s Gate 3 spēle kopumā ir uz gājieniem balstīta lomu spēle, kurā ir jātiek galā ar ienaidniekiem kā arī ir iespēja brīvi staigāt pa tuvējo apkārti.

Var gadīties arī pavadīt daudz laika noteiktās teritorijās, tāpēc ir īpaši svarīgi izpētīt pēc iespējas vairāk detaļu, pirms doties tālāk, jo katrs pavediens var noderēt nākotnē.

Baldur’s Gate 3 klases un rases

Baldur's Gate 3
Baldur’s Gate 3. Credit: Larian Studios

Spēlē Baldur’s Gate 3 jūs varat rediģēt vai pielāgot savu personāžu pēc savas patikas. Ir iespējams izvēlēties gan rasi, gan arī klasi. Spēlēšanai ir pieejamas šādas rases – rūķis, elfs, gnoms, orks, cilvēks un daudz citas rases. Ja runājam par klasēm tad dažas no tām ir – barbari, druidi, mūki, burvji kā arī daudzi citi.

Baldur's Gate 3
Baldur’s Gate 3. Credit: Larian Studios.

Kopumā spēle ir ļoti interesanta un patiks gan pieredzējušiem geimeriem, gan arī iesācējiem! Ja arī tu esi grafikas gurmāns, tad šāds dators ir domāts tev. Tiem, kam budžets ir mazāks – spēle darbosies pietiekoši labi arī ar šādas komplektācijas datoru.

Dalīties ar rakstu: