Nintendo hakeris pēc atbrīvošanas no cietuma ir spiests maksāt atlīdzību visa mūža garumā

- - No Comments on Nintendo hakeris pēc atbrīvošanas no cietuma ir spiests maksāt atlīdzību visa mūža garumā

Nintendo “hakeris” Garijs Bovsers tika atbrīvots no cietuma pēc 40 mēnešiem, taču viņam līdz mūža galam būs jāatmaksā Nintendo aptuveni “25-30%” no saviem ienākumiem.

Team Xecuter sākotnēji radīja modčipus un dažādus rīkus priekš hakeriem, kas ļauj apiet dažādas konsoles, un ļauj spēlēt pirātiskas spēles uz tām. Šeit arī Team Xecuter var palielīties – viņi tiešām ir Nintendo Switch SXOS programmaparatūras meistari, taču tas nav nekas tāds ar ko lielīties, ja to izmanto sliktos nolūkos. Vai ne?

2020. gadā SXOS un Switch modčipu izlaišana izraisīja lielu sašutumu Nintendo ofisos. Šos čipus izplatīja Team Xecuter un turpināja tos reklamēt dažādās vietnēs, piemēram, Maxconsole – tur arī visi gribētāji varēja uzzināt, kā lietot un kur iegādāties geiming kontrabandu!

Tajā pašā gadā kanādietis Garijs, kurš pārvaldīja tīmekļa vietni MaxConsole, tika izdots ASV pēc viņa aresta Dominikānas Republikā.

Saskaņā ar ziņojumiem: “Bovsers apzināti piedalījās kibernoziedziegumu shemā, kas uzlauza vadošas spēļu konsoles, kā arī palīdzēja izstrādāt, ražot un tirgot dažādas apiešanas ierīces (līdzīgas kā minētie modčipi), kuras ļāva uzņēmuma klientiem spēlēt pirātiskas videospēles…”.

Bovsers 2021. gada novembrī atzina savu vainu apsūdzībās. Vēlāk viņš tika ievietots cietumā Sietlā un tagad ir panācis pirmstermiņa atbrīvošanu no cietuma par “labu uzvedību”.

Bowers iepriekš minētajā video skaidro, ka $14,5 miljonus lielie zaudējumi, kurus cieta Nintendo būs jaatmaksā viņam pašam. Tiesa lēma, ka kanādietim katru mēnesi būs jānosūta Nintendo 25-30% no saviem bruto mēneša ienākumiem.

Līdz šim Bovers ir samaksājis tikai $200 no lielās $14,5 miljonu summas un, visticamāk, ka viņš savā mūža laikā neatmaksās visu summu.

Dalīties ar rakstu: