Latviešu radītā videospēle “The Case of the Golden Idol” tiek nominēta Latvijas Dizaina gada balvai!

- - No Comments on Latviešu radītā videospēle “The Case of the Golden Idol” tiek nominēta Latvijas Dizaina gada balvai!

Latvija var! Līdz šim videospēļu nozarē Latvijā ir klājies diez gan pelēki, jo līdz šim visaugstāk vērtētā Latvijā radītā videospēle no starptautiskajiem medijiem saņēma tikai 3.3 balles 10 ballu skalā.

Taču! To visu maina “The Case of the Golden Idol”, kas ir starptautiskajā telpā spēle ir guvusi nozares līderu un plašsaziņas līdzekļu atzinību par savu spēles gaitu un sižetu. Bloomberg to iekļāva starp desmit labākajām gada videospēlēm līdzās tādām spēlēm kā Elden Ring un God of War Ragnarok. Spēli atzinīgi novērtējuši arī tādi plašsaziņas līdzekļi kā Yahoo un PC Gamer, kas to nosauca par veiksmes stāstu 2022. gada videospēļu nozarē un šogad tā ir arī izvirzīta Latvijas Dizaina gada balvai!

Spēles sižets ir piedzīvojumiem un mistērijām bagāts, būtībā tā ir digitāla detektīvspēle, kurā spēlētājiem jānoskaidro divpadsmit noslēpumainu nāvju cēloņi un savstarpējā saistība četrdesmit gadu ilgā laika posmā. Spēles vizuālais stils ir pixelart stilizācijā. Spēli kopīgi radīja divi brāļi latvieši – Andrejs un Ernests Kļaviņi. Abiem brāļiem ir liela pieredze šajā nozarē – Andrejs ir viens no Next Level veidotājiem un Latvijas videospēļu scēnā ir piedalījies vairāku mobilo spēļu radīšanā, savukārt Ernests ir videospēļu mākslinieks.

“The Case of the Golden Idol” ir pieejama platformā Steam un tai ir 2,928 pārsvarā pozitīvas atsauksmes.

Starp citu, abu brāļu izveidotajai spēļu studijai Color Grey Studio, tā ir pirmā radītā videospēle!

Dalīties ar rakstu: