Kuriem futbolistiem pieder esporta komandas?

- - No Comments on Kuriem futbolistiem pieder esporta komandas?

Virsraksts pasaka visu – neliels saraksts ar tiem futbolistiem, kuriem pieder esporta komandas visā pasaulē!

Nesen karjeru beigušais Barselonas spēlētājs Žerārs Pikē 2021. gadā apvienojās ar slaveno spāņu straumētāju Ibai, lai izveidotu esporta organizāciju KOI. Komanda šobrīd startē Spānijas reģionālajā League of Legends līgā!

Ārpus League of Legends, Pikē vadītā KOI šobrīd sacenšas arī VALORANT, Rainbow Six Siege un Rocket League.

Serhio Aguero 2020. gadā nodibināja KRÜ Esports. Tas notika tāpēc, jo bijušais Mančestras City futbolists sāka iegūt lielu popularitāti straumēšanas platformā Twitch tieši pandēmijas laikā.

Argentīnā bāzētā esporta organizācija galvenokārt ir pazīstama ar savu VALORANT komandu. KRÜ Esports pagajušogad tika izvēlēta kā viena no 10 partnerkomandām VCT līgai, kas ir vadošā Valorant franšīzes līga pasaulē. Organizācijai ir arī Dienvidamerikas Rocket League sastāvs.

Liverpūles aizsargs Virgils van Deiks 2022. gada augustā tika prezentēts kā britu esporta organizācijas Tundra akcionārs. Sākotnējā paziņojumā tika norādīts, ka Van Deika mērķis ir atbalstīt un attīstīt Tundra biznesa mērķus.

Tundra tika dibināta 2019. gadā, sākumā komanda ieguva atpazīstamību ar savu dalību FIFA turnīros, taču vēlāk paplašināja savu darbību tādos esporta veidos kā Rocket League, Fortnite un Dota 2. Tieši komandas Dota 2 panākumi ir tie, kas ir pārrakstījuši vēsturi, 2022. gadā komanda svinēja uzvaru vienā no vislielākajiem esporta pasākumiem – Dota 2 The International.

Arī Casemiro ir ienācis esportā, izveidojot savu organizāciju Case Esports. Organizācija galvenokārt sacenšas reģionālajās līgās, proti, CS:GO (ESL Masters España), VALORANT (VCT Challengers Spain) un FIFA.

2020. gadā Real Madrid vārtsargs Tibo Kurtuā kļuva par investoru DUX Gaming, Spānijas esporta organizācijā, kas galvenokārt sacenšas NBA 2K un FIFA spēlēs.

Chelsea aizsargs Cēzars Azpilikueta 2020. gadā izveidoja Spānijā balstītu esporta organizāciju Falcons, un kopš tā laika komanda ir izveidojusi sacensību sarakstus FIFA, VALORANT un League of Legends spēlēs.

Sarakstu noslēdz neviens cits kā Deivids Bekhems, kurš ir britu esporta organizācijas Guild Esports līdzīpašnieks pēc tās izveides 2020. gadā. 2023. gada martā Guild komandai pievienojās sieviešu CS:GO sastāvs, kurā spēlē arī latviete – Ann4.

Dalīties ar rakstu: