Saūda Arābijas atbalstītais Gamers8 paziņo par lielāko esporta balvu fondu vēsturē!

- - No Comments on Saūda Arābijas atbalstītais Gamers8 paziņo par lielāko esporta balvu fondu vēsturē!

Saūda Arābijas esporta turnīru rīkotājs Gamers8 ir paziņojis, ka 2023. gada turnīra, kura nosaukums būs “The Land of Heroes”, balvu fonds sastādīs 45 miljonus ASV dolāru!

Šī summa padara šo balvu fondu par lielāko esporta vēsturē, pārspējot 2021. gada Dota 2 The International, kura balvu fonds sastādīja 40 miljonus dolāru. Kopējā summa pasākuma laikā tiks sadalīta starp vairākām esporta disciplīnām.

Šī gada disciplīnas nav paziņotas, taču 2022. gada sacensības tika pārstāvētas šādas disciplīnas: DOTA 2, Fortnite, Rocket League, Rainbow Six Siege un PUBG Mobile.

Sākotnēji, kad janvāra beigās tika uzsākta turnīra kampaņa, Gamers8 paziņoja par 30 miljonu ASV dolāru lielu balvu fondu, taču Saūda Arābi saprata, ka pasākuma mērķim ir jābūt “lielākam visos aspektos”, tāpēc arī balvu summa tika palielināta.

Pieaugošā Saūda Arābijas ietekme esportā arvien vairāk ir radījusi bažas līdzjutējiem un citām iesaistītajām pusēm. Saūda Arābijas valdība jau iepriekš tika apsūdzēta ar “esportswashing”, respektīvi, mēģinājumā izmantot videospēles, lai novērstu uzmanību no valsts cilvēktiesību, jo īpaši LGBTQ+ un sieviešu tiesību pārkāpumiem.

Gan BLAST, gan Riot Games saskārās ar asu fanu kritiku, kad tās paziņoja par partnerību ar NEOM, Saūda Arābijas valdības atbalstītu projektu.

Tomēr tas nav mazinājis Saūda Arābijas valdības interesi par esportu. Saūda Arābijas valdības atbalstītā Savvy Gaming Group par kopējo summu – 1,5 miljardu ASV dolāru iegādājās ESL Gaming un FACEIT – divus nozīmīgākos turnīru organizātorus esportā.

Dalīties ar rakstu: