Tiek izziņota Olimpiskā esporta nedēļa!

- - No Comments on Tiek izziņota Olimpiskā esporta nedēļa!

Starptautiskā Olimpiskā komiteja ir sniegusi sīkāku informāciju par gaidāmo olimpisko esporta sacensību sēriju, kas šī gada jūnijā notiks Singapūrā. Olimpisko esporta sacensību sastāvā ir iekļauti reālā sporta sacensību “atdarinājumi”, piemēram, virtuālais teniss, loka šaušana u.tml.

Tas šokēja daudzus esportā vidē iesaistītos cilvēkus, jo par tradicionālo esportu uzskatītās stratēģiskās vai šaušanas spēles netiks ietvertas Olimpiskajās sacensībās.

Starp deviņām spēlēm, kas būs daļa no esporta sacensību sērijas ir Just Dance un tiešsaistes šahs no Chess.com. Bez tām, arī virtuālais autosports (Gran Turismo) un virtuālā velosipēda sacensības (Zwift), virtuālā loka šaušana, beisbols, burāšana, taekvondo un teniss arī būs daļa no Olimpiskajām esporta sacensībām.

“Olimpiskā kustība vienmēr ir apvienojusi sportistus mierpilni” teica Dāvids Lappartients, MOK esporta sadarbības grupas priekšsēdētājs. “Olympic Esports Series 2023″ ir šīs kustības turpinājums, ar ambīciju radīt vairāk iespējas gan dalībniekiem, gan faniem.”

Lai gan organizācija vēl tikai iesilda ideju par esporta iekļaušanu pašās olimpiskajās spēlēs, šī sērija ir daļa no SOK centieniem iesaistīt jauniešus un, iespējams, nodrošināt viņiem iespēju sākt nodarboties ar sportu.

Stratēģiskajā plānā, ko SOK apstiprināja 2021. gadā, ir iekļauts šāds ieteikums “veicināt virtuālo sporta veidu attīstību un turpināt sadarbību ar videospēļu kopienām”. Daļa no tā ietver centienus “stiprināt [starptautiskās federācijas] lomu un atbildību virtuālo un simulēto sporta veidu kā disciplīnu izveidē”.

“Ideja šīm esporta sacensībām patiešām ir izveidot tiltu starp sporta un esporta pasauli,” laikrakstam “Evening Standard” sacīja SOK virtuālā sporta un esporta nodaļas vadītājs Vinsents Perieira. “Mēs neveidojam opozīciju ar esportu. Patiesībā runa ir par to, kā mēs varam mudināt cilvēkus nodarboties ar abām jomām un tajā pašā laikā veidot līdzsvaru.”

Dalīties ar rakstu: