Kurām esporta spēlēm ir mobilās versijas?

- - No Comments on Kurām esporta spēlēm ir mobilās versijas?

Mobilais esports ir fenomens, un tas ātri vien ir kļuvis par vienu no stūrakmeņiem jaunām esporta sacensībām.

Lai gan daudziem datoru entuziastiem mobilais esports nešķiet interesants, taču virspusēji ir jāiepazīst, kas notiek nedaudz paralēlā dārziņā. Tieši tāpēc uzskaitīsim visas lielākās PC spēles, kurām ir savas mobilās esporta versijas!

Call of Duty: Mobile

Call of Duty (COD) ir viena no populārākajām videospēļu sērijām pasaulē. Tās panākumi ir veicinājuši veiksmīgas esporta franšīzes līgas – Call of Duty League (CDL) – izveidi.

Call of Duty: Mobile, spēles mobilā versija, arī ir liela esporta spēle mobilajā vidē. Call of Duty Mobile World Championship 2021 balvu fonds bija 2 miljoni ASV dolāru! Tāpat arī Call of Duty: Mobile vidi veselīgi uztur dažādas lielās esporta organizācijas, piemēram, Natus Vincere, Team Vitality, FunPlus Phoenix u.c.

PUBG Mobile

PUBG Mobile, iespējams, ir vispopulārākā mūsdienu mobilā spēle esportā. Šī spēle, kas radusies no tās tāda paša nosaukuma PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds), ir izrādījusies tik neticami populārs esports, ka tā pat skatītāju skaita ziņā bieži vien pārspēj PC versiju.

PUBG Mobile Pro League (PMPL) ir galvenās sacensības PUBG Mobile sacensību vidē. Tās kopējais balvu fonds 2021. gada sezonā bija 6 miljoni ASV dolāru, bet 2022. gada sezonā tas samazinājās līdz 4 miljoniem ASV dolāru. Starptautiskā līga ir sadalīta piecos reģionos – SEA, Dienvidāzijā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā, Amerikā un Eiropā, un katram no tiem ir savs PMPL čempionāts.

Spēle ir ārkārtīgi populāra SEA un Dienvidāzijā, īpaši Indijā, Ķīnā un Malaizijā.

Saskaņā ar Esports Charts datiem 2020. gada PUBG Mobile globālajā čempionātā PUBG Mobile tika reģistrēts visu laiku augstākais skatītāju skaits – 3,8 miljoni, kas ir trešais visvairāk skatītais esporta turnīrs vēsturē.

League of Legends: Wild Rift

Wild Rift ir Riot Games mēģinājums pārnest League of Legends uz mobilajiem tālruņiem. Un arī šeit augstākos reitingus popularitātē uzstāda Āzijas valstis.

Wild Rift Icons Global Championship ir Wild Rift sezonas kulminācijas pasākums, un tajā piedalās 24 komandas no 8 reģioniem. 2022. gada čempionāta balvu fonds bija 2 miljoni ASV dolāru.

Rocket League Sideswipe

Atšķirībā no daudzām līdzīgām spēlēm Rocket League Sideswipe izmanto mazliet atšķirīgu pieeju no savas PC versijas. Rocket League mobilā versija pārveido futbola spēles priekšnoteikumus 2D vidē.

Rocket League Sideswipe iznāca tikai 2021. gada novembrī, tāpēc spēle vēl ir ļoti jauna – un, iespējams, ne tik sarežģīta kā tās PC versija.

Ap spēli ir izveidojusies arī neliela esporta aina, lielā mērā pateicoties izstrādātāju atbalstam. Rocket League radītājs Psyonix sponsorē esporta sacensības un tajās iegulda desmitiem tūkstošu dolāru.

Citi

Šobrīd tiek radītas vēl vairāk esporta spēles priekš mobilās vides, piemēram, Rainbow Six Mobile šobrīd ir slēgtā beta versijā, un Riot Games ir apstiprinājusi, ka tiek izstrādāts VALORANT Mobile.

Dalīties ar rakstu: