Hakeris uzlauž League of Legends un nozog pirmkodu un antičītu

- - No Comments on Hakeris uzlauž League of Legends un nozog pirmkodu un antičītu

Nesen Riot Games atklāja, ka kāds hakeris ir uzlauzis kompānijas serverus un ticis pat tik tālu, ka ir nozadzis League of Legends pirmkodu. Ļaunprātīgā persona paspēja nozagt informāciju arī par izstrādātāja anti-čītu. Šis, protams, ir ļoti nepatīkams brīdis jebkurai videospēļu industrijas kompānijai, bet it īpaši tādām, kuras ražo spēles tieši priekš esporta segmenta, jo tas paver iespēju parādīties jauniem čīteriem gan League of Legends, gan arī citās Riot spēlēs kā piemēram VALORANT.

Par notikušo Riot sniedza visai ātru atbildi un paziņoja cilvēkiem svarīgāko – uzlaušanas laikā nav noplūduši vai nozagti spēlētāju dati.

Pēdējā laikā spēļu nozarē ir notikuši vairāki uzlaušanas gadījumi, kuru rezultātā ir notikusi milzīga datu noplūde. Pavisam nesen Grand Theft Auto 6 tika atklāts ievērojams apjoms, jo no Rockstar Games tika nozagti un tiešsaistē izplatīti vairāk nekā 100 GB datu.

Lielākoties, Riot Games ar notikušo ir atklāti – godīgi pastāstot spēlētājiem par nepatīkamo situāciju. Dīvainā kārtā situācija saasinājās vēl vairāk, kad Riot Games saņēma e-pastu no hakera, kurā tika pieprasīta izpirkuma maksa, kas tika pieprasīta kriptovalūtas formā. Tomēr, Riot Games ieņēma stingru pozīciju un nepakļāvās šādai provokācijai. No Riot Games arī parādījās publisks komentārs par šo situāciju:

Riot Games ir nolīgusi konsultantus un piesaistījusi vairākus juridiskos speciālistus, lai novērtētu visus nodarītos zaudējumus – gan pašreizējos, gan nākotnes. Visticamāk, būs jāveic vairākas izmaiņas un, iespējams, būs jāatsakās no kāda plānotā satura, taču Riot Games ir gatava pārvarēt turpmākos sarežģījumus.

Dalīties ar rakstu: