Vairākas Overwatch komandas sāk tiesvedību pret Activision Blizzard

- - No Comments on Vairākas Overwatch komandas sāk tiesvedību pret Activision Blizzard

Tiek ziņots, ka vairāk nekā puse Overwatch League (OWL) franšīzes komandu vēršas tiesā pret Ziemeļamerikas spēļu izstrādātāju Activision Blizzard.

Saskaņā ar The Jacob Wolf, komandas ir nolīgušas britu juridisko firmu Sheridans, jo franšīzes komandas vēlas atgūt zaudētos līdzekļus pēc tam, kad Activision Blizzard neizpildīja savus solījumus (tika paredzēti ieņēmumi visām partnerkomandām) iepriekšējo sezonu laikā.

Saskaņā ar ziņojumu, galvenais idejas iniciators ir Kanādas esporta  uzņēmums Overactive Media, kam pieder OWL komanda Toronto Defiant un Call of Duty līgas komanda Toronto ULTRA, kā arī spāņu esporta zīmols MAD Lions.

Sākotnējās izmaksas, lai piedalītos Overwatch līgas franšīzē bija 20 miljoni ASV dolāru. Šī ievērojamā summa kopā ar ikgadējām citām līgas izmaksām dažām komandām rada nopietnus finansiālos zaudējumus un tas lika franšīzēm meklēt papildu atbalstu no izstrādātāja, lai nodrošinātu, ka dalība līgā ir arī finansiāli ilgtspējīga, taču nekā.

OWL komandas turpina gatavoties līgas sestās sezonas sākumam, un termiņš, līdz kuram komandas var iesniegt savus sastāvus ir ticis pagarināts līdz 13. martam. Oficiālais 2023. gada sezonas sākuma datums vēl nav noteikts.

Dalīties ar rakstu: