Šī videospēle definē mieru un labus vaibus

- - No Comments on Šī videospēle definē mieru un labus vaibus

Kad piesēžos pie kādas videospēles, man ne vienmēr ir prasās pēc kaut kā skaļa vai spriedzes pilna. Dažreiz vienkārši gribas atpūsties!

Tieši tāda spēle ir Melatonin, kas, manuprāt, ir gada “hidden gem”. Spēlē būtībā ir virtuāls jogas instruktors, kas dod labu pašsajūtu. Lai to vieglāk būtu iztēloties, lūk, arī video.

Atgriežoties pie Melatonin – jaunā, ritmiskā indie spēle ir īsa, taču ļoti sirsnīga. Spēles stāsts ir par nemierīgu sapņotāju, kas arī ir galvenais spēles dalībnieks. Ir jāuzteic arī spēles pārsteidzoši skaistais vizuālais spēles stils, kas uzreiz piesaista uzmanību. Ja jūs meklējat videospēļu ekvivalentu “lo-fi beats to study and relax to”, tad noteikti šī būtu mana rekomendācija.

Melatonin pilnībā norisinās sapņos. Vienkāršos vārdos – spēles galvenais varonis cenšas izgulēties piecas naktis pēc kārtas. Katru nakti viņa sapņi izpaužas kā īss tematisku mūzikas līmeņu krājums. Piemēram, sapnis par tehnoloģijām kļūst par gaismas šaujamieroču kauju, kurā tiek satikti citplanētieši un roboti. Katrs līmenis ir īss, un tā pamatā ir vienkāršs vizuālais motīvs un instrukcija tam, kādas pogas noderēs konkrētajā līmenī.

Šī spēles vieglums ir tieši saistīts ar tās skaisto estētiku gan vizuālajā, gan audio ziņā. Tas viss kopā spēlei liek justies kā vismaigākajai vilnas segai.

Protams, jebkuras ritma spēles galvenā sastāvdaļa ir mūzika un Melatonin par to nav aizmirsuši. Ritmos ir dzirdami viegli elektroniskie ritmi. Vairākos līmeņos jūs pat varat aizvērt savas acis un spēlēt tikai pēc skaņas.

Melatonin īsie līmeņi ideāli derēs tiem spēlētājiem, kuri pirms gulētiešanas vēlas nedaudz uzkavēties pie kaut kā maiga un salda.

Spēle ir pieejama uz PC un uz Nintendo Switch. To var iegādāties Steam.

Dalīties ar rakstu: