Helsinkos tiks atvērta Netflix spēļu izstrādes studija

- - No Comments on Helsinkos tiks atvērta Netflix spēļu izstrādes studija

Straumēšanas platforma Netflix turpinās iesākto darbību spēļu nozarē, atverot jaunu spēļu izstrādes studiju Helsinkos.

Par to tika paziņots uzņēmuma mājaslapā: “Esam spēruši plašu soli, lai izveidotu pasaules klases spēļu studija, kas ļaus lietotājiem baudīt aizraujošas orģinālspēles – bez jebkādām reklāmām vai pirkumiem.”

Atbildēts tika arī uz jautājumu, kāpēc tieši tur: “Kāpēc Helsinki? Tā ir mājvieta vairākiem pasaules līmeņa geimeriem. Kā arī, Helsinkos jau atrodas viena no spēļu studijām, kas tika pārņemta šogad. Otru studiju mēs veidosim no nulles. Kopā ar Night School Studio un Boss Fight Entertainment šīs četras studijas, katra ar atšķirīgām stiprajām pusēm, izstrādās spēles, kas atbilst mūsu lietotāju visdažādākajām gaumēm.”

“Vēl ir tikai sākums, un mums vēl ir daudz darāmā, lai nodrošinātu lielisku spēļu pieredzi. Spēles radīšana var aizņemt vairākus gadus, tāpēc esmu lepns par to, ka šobrīd stabili veidojam mūsu spēļu studiju pamatus, un ar nepacietību gaidu, kad varēsim dalīties ar to, ko radīsim turpmākajos gados.”

Netflix mobilo spēļu tirgū ienāca jau pirms dažiem gadiem un šajā nozarē Netflix vairs nejūtas kā jauniņais. Sākotnēji kompānijas mērķis bija izmantot spēles, lai piesaistītu abonentus papildu saturam, piemēram, ap platformas hītu Stranger Things, taču tagad viss varētu pagriezties pilnīgi otrādāk – spēles var kļūt par platformu no kā attīstīt seriālus.

Par nepārtraukto spēļu nozares izaugsmi un jaunajām tehnoloģijām, kas to veicina, godalgotā zviedru spēļu uzņēmuma Wasder AB izpilddirektors Tomass Grenneviks (Thomas Grønnevik) sacīja: “Spēļu nozare ir viena no lielākajām nozarēm pasaulē – taču tā strauji mainās. Spēļu spēlēšana tagad kļūst par nozīmīgu jauniešu kultūras sastāvdaļu. Tā jau ietekmē visu, sākot ar mūziku un filmām un beidzot ar mūsu apģērbu. Spēles pat kļūst daļa no izglītības un mācīšanās.”

“Gen-Z paaudzes pārstāvji ir galvenais šo kultūras pārmaiņu virzītājspēks, spēles ir daļa no mūsu dzīvesveida.”

 

Dalīties ar rakstu: