10 visskatītākās pārraides Twitch vēsturē

- - No Comments on 10 visskatītākās pārraides Twitch vēsturē

Ikdienā mums apkārt ir dažādi straumēšanas servisi, kas pelēkajiem rudens vakariem piešķir raibākas noskaņas. Noteikti katrs no mums ir dzirdējis par kādu no lielākajiem video straumēšanas grandiem (Netflix, YouTube) vai arī kādu no viedtelevīzijas straumēšanas pakalpojumiem (Go3, Tet+)? Taču ja arī tos atmiņā atsaukt ir grūti, tad bez mūzikas izdzīvot spēj retais un galvenais spēlētājs tajā lauciņā ir mūzikas straumēšanas platforma Spotify!

Kāpēc mēs to visu stāstām? Kamēr kino un mūzikas industrijās straumēšana bija pašsaprotama un ātri ieguva popularitāti, tad videospēļu lauciņā klājās savādāk – tikai pēdējos gados ļoti straujus tempus uzņem dažāda satura straumēšana tieši caur Twitch un skaitļi rāda, ka augšupejošais temps nedomā apstāties.

Tieši tāpēc esam sagatavojuši rakstu, kas palīdzēs nodefinēt Twitch platformas rekordus!

ELEAGUE TV Twitch kanāls ir ierindojies pirmajā vietā šajā topā un tas tur jau ir labu laiciņu. Pārraidot 2018. gada CS:GO pasaules čempionāta ELEAGUE Major: Boston finālu starp FaZe Clan un Cloud9, vienlaicīgi tika sasniegt 1,13 miljoni fanu no visas pasaules.

Otrajā vieta ierindojas Riot Games kanāls, kas šī gada novembrī straumēja visas 2022. gada League of Legends pasaules čempionāta spēles. Kanāla rekords tika uzstādīts finālspēlē starp DRX un T1 – 990 000 tiešraides vērotāju.

Trešajā vietā ierindojas kanāls, kura translācijas ir krievu valodā – dota2ti_ru, kas pārraidīja 2021. gada Pasaules Dota 2 čempionātu The International 2021. Finālā tika sasniegti 812 tūkstoši skatītāju.

Pirmo reizi šajā topā redzam arī Fortnite. Oficiālajam Fortnite kanālam izdevās pievilināt 712 000 fanu no visas pasaules. Tas notika Fortnite Celebrity Pro-Am 2018 šova ietvaros. Jāatgādina gan, ka šis nebija turnīrs vai profesionālu komandu spēle, bet kā jau minēju iepriekš – šovs, kur profesionāli Fortnite spēlētāji un straumētāji spēlēja ar (vai pret) sporta un šovbiznesa zvaigznēm.

Brazīliešu straumētājs Gaules ir kļuvis par vienīgo satura veidotāju, kura personīgais kanāls spēja iekļūt šajā topā. Tieši viņš uzstādīja sava kanāla rekordu spēlē starp Imperial Esports vs. Cloud9. Tas notika PGL CS:GO Pasaules čempionāta ietvaros, kas 2022. gada sākumā norisinājās Antverpenē. Gaulesa kanālā tobrīd bija 707 000 skatītāju. Interesanti ir tas, ka šis ir vienīgais gadījums, kad maksimālais vienlaicīgais skatītāju skaits tika reģistrēts nevis lielajā finālā, bet gan parastā grupu spēlē.

Kanāls LCK_Korea, kas parasti pārraida League of Legends Korejas reģionālās līgas spēles, reitingā ieņem sesto vietu. 2022. gada pasaules čempionāta fināls starp Korejas komandām DRX un T1 sasniedza 692 000 tūkstošus skatītāju.

PGL kanāla rekords ar 668 000 tūkstošiem tos ierindo septītajā vietā. Šis rezultāts tika sasniegts PGL Major Kraków 2017 lielajā finālā starp Gambit Esports un Immortals.

WePlayCSGO_EEU, kas rīkoja PGL CS:GO Major Stockholm 2021 oficiālo pārraidi krievu valodā, topā ieņem astoto vietu. WePlay var priecāties ar 583 900 tūkstošiem skatītāju. Maksimālais skatītāju skaits, kas vienlaikus vēroja tiešraidi, tika reģistrēts lielajā finālā starp Natus Vincere un G2 Esports, kad Ukrainas komanda izcīnīja ilgi gaidīto uzvaru.

Kanāls ESL_CSGO, kas uzstādīja savu rekordu IEM Katowice 2022 finālspēlē starp G2 Esports un FaZe Clan, ar 583 700 skatītājiem ieņem devīto vietu reitingā.

Kanāls dota2ti, kas parasti pārraida The International sērijas spēles, ir desmitajā vietā. 2021. gada pasaules čempionāta lielo finālu starp PSG.LGD un Team Spirit vēroja 535 000 skatītāju.

Interesanti, ka topu veido pieci dažādi CS:GO kanāli, kas katrs savu rekordu ir uzstādījuši piecos dažādos turnīros. Vēl viens interesants fakts ir tas, ka četri no minētajiem rekordiem tika uzstādīti šogad, 2022. gadā.

Vai esports un tāda veida straumēšana aug? Noteikti!

Dalīties ar rakstu: