Ardievas, Origin, tevi aizstāj EA App!

- - No Comments on Ardievas, Origin, tevi aizstāj EA App!

Spēļu palaišanas platforma, kas iepriekš bija pazīstama ar nosaukumu Origin, ir atdzimusi jaunā veidolā un ar jaunu nosaukumu – EA App. EA jau 2020. gadā minēja, ka iepriekšējā platforma Origin tiks aizstāta ar kaut ko jaunu. Aptuveni ap to laiku tika paziņots, ka kompānija ir sākusi strādāt pie beta versijas.

Pēc divu gadu darba, uzņēmums ir nācis klajā ar oficiālu paziņojumu: “Šodien mēs ar prieku paziņojam, ka EA App oficiāli aizver durvis savai beta fāzei un drīzumā aizstās šī brīža platformu Origin. EA App būs mūsu galvenā PC platforma. Platforma būs mūsu līdz šim visātrākā un visērtākā. Pateicoties ērtajai lietojamībai un dizainam, jums būs ērti izpildīt jebkuru darbību – gan atrast vēlamo spēli, gan arī atklāt jaunu, elpu aizraujošu saturu. Pateicoties automātiskai spēļu lejupielādei un fona atjauninājumiem, spēles būs pieejamas uzreiz.”

Līdztekus tipiskajām palaišanas programmas funkcijām EA lietotne ļaus lietotājiem pieslēgties arī citām platformām, piemēram, Xbox, PlayStation un pat galvenajam konkurentam: Steam. EA App atjaunināšanas process ir vienkāršs: paņemiet instalēšanas programmu no EA, palaidiet to, pagatavojiet tasi kafijas, un viss ir izdarīts! Instalācija faktiski izdzēš veco Origin instalāciju un tā failus un samaina tos pret EA App failiem.

Tā kā šīs ir ēras beigas, veltam arī nelielu ieskatu platformas Origin vēsturē. Platforma pirmo reizi tika palaista 2011. gada 3. jūnijā un tā uzreiz izpelnījās kritikas vilni no spēlētājiem, daudzi tolaik norādīja, ka dod priekšroku tās galvenajam konkurentam Steam. Taču diezgan ātri Origin guva visai cienīgus panākumus – līdz 2013. gadam tika sasniegti 50 miljoni lietotāju. Par pašu platformas nosaukumu arī ir baumas – tas it kā cēlies no Origin Systems – uzņēmuma, ko 1983. gada 3. martā dibināja leģendārais spēļu dizainers Ričards Garriots (Richard Garriott), kurš galvenokārt pazīstams ar Ultima un Wing Commander franšīžu radīšanu. EA 1992. gadā nolēma vienoties par Origin Systems iegādi un to arī vēlāk izdarīja.

 

Dalīties ar rakstu: