League of Legends Worlds 2022 – kas tas ir un kas mums ir jāzin par to?

- - No Comments on League of Legends Worlds 2022 – kas tas ir un kas mums ir jāzin par to?

Kas ir League of Legends pasaules čempionāts (Worlds)?

League of Legends pasaules čempionāts (saīsinājumā Worlds) ir ikgadējs pasākums, kurā piedalās katra reģiona labākās komandas, lai cīnītos par pasaules labākās komandas statusu. Turnīra dalībnieki ir pasaules elite un tas ir gada vissvarīgākais turnīrs arī League of Legends komandu zīmoliem. Sava mēroga dēļ, tā ir League of Legends meka kalendārajā gadā.

Pasaules čempionāts ir vieta, kur satiekas kvēlākie fani ar saviem mīļākajiem spēlētājiem. Tas ir brīdis, kad visi var sagaidīt viskvalitatīvākās spēles. Faniem tas ir krietns ķirsītis uz kūkas, jo čempionāts ilgst nedaudz ilgāk par mēnesi! Šajā rakstā apskatīsim vissvarīgāko – izspēles kārtību, lokācijas, kur turnīrs notiek, arī turnīra komandas un protams, balvu fondu.

Sāksim ar balvu fondu – papildus procentuālajai daļai, ko komandas un spēlētāji iegūs no spēles kosmētisko priekšmetu pārdošanas pašā spēlē, Worlds 2022 balvu fonds ir 2’225’000$. Pie tam, uzvarētāju komandai tiek piešķirta iespēja sadarboties ar spēles izstrādātāju, Riot Games, un izstrādāt “skinu” ar čempiona dizainu, ko varēs izvēlēties un izmantot League of Legends spēlētāji!

Čempionāta grafiks – kur, kad un kā notiks spēles?

Sākot ar 29. septembrī notiekošo “play-in” posmu, 2022. gada pasaules čempionātā piedalīsies komandas no Ķīnas, Dienvidkorejas, Ziemeļamerikas, Eiropas, Brazīlijas, Japānas, Turcijas un daudziem citiem “wild card” reģioniem.

“Play-in” posmā piedalīsies 12 komandas no visas pasaules, kas tiks sadalītas divās grupās pa sešām komandām apļa kārtā. Katras grupas labākā komanda automātiski kvalificēsies grupu posmam. Katras grupas otrā vieta iekļūs kvalifikācijas mačā, kurā tiks noskaidrotas pēdējās divas vietas pasaules čempionāta pamatturnīram. Play-in posms ilgs aptuveni nedēļu no 29. septembra līdz 4. oktobrim.

Tam seko pamatturnīrs, kas sākas ar grupu posmu. Grupu posmā piedalīsies 16 komandas, kas tiks sadalītas grupās pa četrām un cīnīsies divu apļu formātā. Katras grupas divas labākās komandas turpinās savu ceļu jau ceturtdaļfinālos. Ņujorka uzņems gan grupu posmu no 7. līdz 16. oktobrim, gan ceturdaļfinālus 20. un 23. oktobrī. Grupu posma atklāšanas spēle starp Cloud 9 un fnatic sāksies tieši 7. uz 8. oktobra pusnaktī pēc Latvijas laika.

Pusfināli notiks Atlantā 29.-30. oktobrī, State Farm Arena stadionā un finālmaču baudīsim Sanfrancisko Chase Center stadionā 5. novembrī!

Kuras komandas ir 2022. gada pasaules čempionāta favorīti?

Pārsvarā visas Āzijas komandas arī ir favorīti, taču ja ir jāizceļ viens – tad tā ir Dienvidkorejas komanda 🇰🇷 Gen.G Esports, kam cieši seko 🇨🇳 JD Gaming un 🇨🇳 Top Esports. Pašreizējā čempionvienība 🇨🇳 EDward Gaming arī ir viena no favorītēm, kas vēlas fanu pārpildītajā Sanfrancisko stadionā pacelt titulu atkārtoti. Tāpat domā arī iepriekšējie pasaules čempioni 🇰🇷 T1, kuru sastāvā ir leģendārais Lee “Faker” Sang-Hyeok.

Turnīra spēļu rezultātiem var sekot līdzi Liquipedia lapā, spēles tiks pārraidītas gan Riot Games Twitch, gan YouTube kanālā.

Dalīties ar rakstu: