Otrā elpa Cyberpunk 2077 – pateicoties Netflix, spēle uzstāda Steam rekordus

- - No Comments on Otrā elpa Cyberpunk 2077 – pateicoties Netflix, spēle uzstāda Steam rekordus

Gandrīz divus gadus pēc spēles iznākšanas, Cyberpunk 2077 sasniedza jaunu pagrieziena punktu, kas ir diez gan neparasti priekš single-player spēles. Cyberpunk 2077 ilgu laiku platformā Steam svārstījās ap 12’000 vienlaicīgiem spēlētājiem dienā, taču tagad Cyberpunk 2077 ir sasniedzis vairāk nekā 100’000 vienlaicīgus spēlētājus! CD Projekt Red, kas ir Cyberpunk 2077 izstrādātājs nespēj noticēt, ka spēle šobrīd pārsit tos Steam rekordus, kurus iepriekš uzstādīja kompānijas bestsellers – The Witcher 3, kas Steam platformā bija sasniedzis aptuveni 103’000 vienlaicīgo spēlētāju.

Ja esi kaut neliels Netflix un videospēļu fans, tad, visticamāk, nojaut kāpēc Cyberpunk 2077 tik pēkšņi eksplodēja! Ja nē, tad pavisam nesen straumēšanas platformā Netflix parādījās Cyberpunk Edgerunners, kas ir galvenais lielās intereses cēlājs, kas būtībā “no bedres” izvilka divus gadus veco Cyberpunk 2077. Protams, ka tas nav vienīgais dzinējspēks, jo spēle ir arī ieguvusi jaunu atjauninājumu, kas ir balstīts uz iepriekšminēto Netflix anime hitu. Pie tam, spēle platformā Steam bija par puscenu un kompānija NVIDIA pašā spēlē ir paslēpusi trīs diez gan vērtīgas dāvanas, bet par to raksta turpinājumā!

Atgriezīsimies nedaudz pie spēles aizsākuma 2020. gadā, kad arī tika sasniegti iepriekšējie vienlaicīgo spēlētāju rekordi, tad kopš tā laika daudz kas ir mainījies. Orģinālā spēles palaišana bija katastrofa un pat tika pasludināta kā lielākā neveiksme videospēļu industrijā togad. Spēle bija gandrīz nederīga spēlēšanai, jo tai nāca klāt arī regulāras veiktspējas problēmas brīžos, kad tam nevajadzētu notikt. Pēc neveiksmēm Sony izņēma Cyberpunk 2077 no PlayStation Store un piedāvāja spēlētājiem atmaksāt iztērēto naudu. Taču arī tas nav viss – Sony pret CD Projekt Red lūdza uzsākt izmeklēšanu un viss nokļuva līdz tiesas zālei, bet spēļu izstrādātājs netika pasludināts par vainīgu un vēlāk 1.85 miljoni ASV dolāru tika samaksāti ārpustiesas ceļā.

Visbeidzot, Cyberpunk 2077 1.6 atjauninājums. Ar 1.6 atjauninājumu Cyberpunk 2077 sasniedza videospēles standartus gan veiktspējas, gan grafikas ziņā un, visbeidzot, spēles cienītāji var baudīt gaidīto spēles potenciālu. Tika novērsti dažādi spēles traucējumi, tika nodrošināta savstarpēja pāreja starp platformām (saglabātais spēles saturs vecākā konsolē saglabāsies arī uz jaunākas konsoles), kā arī tika ieviesti papildus ieroči, jauni tērpi un tika pievienots bezmaksas lejuplādējams saturs.

Starp citu, tas vēl nav viss! Raksta sākumā minēju trīs vērtīgas dāvanas, kas ir paslēptas pašā spēlē. NVIDIA, sadarbojoties CD Projekt Red, ir radījusi trīs unikālas GeForce RTX 4090 videokartes. Šīs videokartes, kas ir veidotas ar Cyberpunk 2077 tematikai veltītiem dizaina elementiem, visticamāk, nekad vairs nebūs pieejamas.

Ko darīt, lai uzvarētu? Spēlētājiem ir jāseko Cyberpunk 2077 Twitter vietnē sniegtajām norādēm un pēc noslēpuma atrisināšanas jāuzņem spēles ekrānšāviņi. Uzvarētāji būs tie, kuriem ekrānšāviņš būs visradošākais. Minēšu arī to, ka konkurence jau tagad ir sīva, taču uzvarētājiem noteikti būs liels smaids uz sejas, jo ierobežotās tirāžas modeļus preču tirgū noteikti varēs pārdot par labu summu, bet ja nē – videokarte fantastiski izskatīsies tavā datorā!

Dalīties ar rakstu: