Brazīļi uzvar VALORANT pasaules čempionātā, četriniekā arī latvietis!

- - No Comments on Brazīļi uzvar VALORANT pasaules čempionātā, četriniekā arī latvietis!

Pasaules VALORANT čempionāts (VALORANT Champions 2022) ir noslēdzies un ir zināmi gan zaudētāji, gan medaļnieki. Par pasaules čempioniem kļuva komanda no Brazīlijas – LOUD, kas savas krājkases varēs piepildīt ar $300 000!

Ja atgriežamies aptuveni 3. nedēļas vecā pagātnē jeb 2. septembrī, tad visai droši varam teikt, ka Stambulas ielas bija pilnas ar faniem, kuriem mugurā bija savu mīļāko esporta komandu atribūtika. Čempionāts norisinājās no piektdienas, 2. septembra, līdz svētdienai, 18. septembrim Turcijas galvaspilsētā Stambulā. Par VALORANT Champions troni savā starpā sacentās 16 labākās Valorant komandas no visas pasaules. Starp tiem arī viens latvietis – Ardis “ardiis” Svarenieks. Pie tam, Ardim ar savu Eiropas komandu izdevās aizcīnīties līdz lielajai skatuvei – izslēgšanas spēlēm pilnajā Volkswagen arēnā.

VCL pasaules čempionāts Stambulā bija visu laiku skatītākais Valorant turnīrs. Ja kopā sasummējam skatītājus no visām platformām un saliekam skaitļus kopā, tad lielo finālu starp Brazīlijas LOUD un Ziemeļamerikas OpTic Gaming vēroja 1.5 miljoni skatītāju!

Ja ieskatāmies vēl precīzāk, tad lielais fināls pulcēja 1 505 804 skatītājus no visas pasaules. Finālsērija tika aizvadīta Best of 5 formātā un LOUD bija pārāki ar 3-1!

Par Valorant Champions 2022 čempioniem kļuva komanda “LOUD”. Sastāvs:

  • 🇧🇷 aspas
  • 🇧🇷 Less
  • 🇧🇷 pANcada
  • 🇦🇷 saadhak
  • 🇧🇷 Sacy

Ēras beigas un sākums kam jaunam

Interesants bija ne tikai pats fināls, bet arī svinīgā uzruna pirms tā. Uz skatuves nāca vairāki spēļu izstrādātāja “Riot Games” pārstāvji, kuri ieradās, lai ne tikai izbaudītu krāšņo finālu un klātienes sajūtas arēnā, bet arī, lai izziņotu svarīgas ziņas. Džons Needhems, Riot Games esporta prezidents, teica: “Gaidiet nākošā gada pasākumus Sanpaulu, Brazīlijā, kā arī mēs noteikti neaizmirsīsim par faniem pilnajām valstīm kā Japānu un Dienvidkoreju.” Taču vēl svarīgākas ziņas sekoja pēc fināla, kad Valorant pārstāvji paziņoja, ka Stambulas čempionāts tik tiekšām pasludina ēras beigas un no 2023. gada sezonas Valorant sāks savu franšīzes līgu (līdzīgi kā NHL, NBA, NFL). Līga būs sadalīta 3 reģionos un kopumā ir panākta vienošanās ar 30 dažādām komandām no visas pasaules.

Ardiis un FunPlus Phoenix ārpus pjedestāla

Daudzi par Ardi “ardiis” Svarenieku pat nenojauš, bet jā – Latvijai ir savs pasaules klases Valorant spēlētājs, kura komanda FunPlus Phoenix pasaules čempionātā Stambulā finišēja 4. vietā un savā krājkasē ielika $80 000! Jāatzīst, ka ceļš līdz četriniekam FunPlus Phoenix nebija no tiem vieglākajiem. Grupā komanda finišēja 2 vietā, divreiz apspēlējot Čīles komandu “KRÜ Esports” un zaudējot Ziemeļamerikas XSET, taču tas nebija šķērslis, lai komanda kvalificētos izslēgšanas spēlēm. Izslēgšanas spēlēs zaudējums pret Dienvidkorejas DRX, uzvaras pār Čīles Leviatán un Ziemeļamerikas XSET līdz beidzot, atkārtots zaudējums apakšējā zarā pret DRX no Dienvidkorejas.

Ceturtās vietas ieguvēju “FunPlus Phoenix” sastāvs:

  • 🇱🇻 ardiis
  • 🇷🇺 SUYGETSU
  • 🇸🇪 Zyppan
  • 🇷🇺 Shao
  • 🇺🇦 ANGE1

Interesanti gan, ka atrašanās ārpus pjedestāla šķiet nav vissāpīgākā lieta, ko FunPlus Phoenix komanda izjuta šajā Septembrī, jo komandai uzrādot ļoti labus rezultātus Eiropā, tomēr nesanāca saņemt ielūgumu uz iepriekšminētās Valorant franšīzes līgas Eiropas divīziju.

Dalīties ar rakstu: