Rockstar Games apstiprina milzīgu Grand Theft Auto 6 informācijas noplūdi

- - No Comments on Rockstar Games apstiprina milzīgu Grand Theft Auto 6 informācijas noplūdi

Nedēļas nogalē internetā tika nopludināts aptuveni stundu garš Grand Theft Auto 6 kadru (footage) materiāls. Lielākā daļa kadru gan ir dažas sekundes gari un tajos ir redzami video no agrīnā GTA 6 izstrādes procesa. Dažos garākos kadros parādās interjera detaļas dažādās iekštelpās, kā arī ir dzirdami varoņu dialogi. Rockstar Games apstiprināja, ka kadri tiešām ir īsti, un ka tās ir hakeru ielaušanās sekas.

Tā kā spēles kods tika atklāts, dažos spēles cienītājos paverās bažas, ka Rockstar Games jau tā ilgi gaidītais GTA sērijas turpinājums būs jāgaida vēl ilgāk. Atgādinu, ka spēles iepriekšējā daļa, GTA 5, tika izlaista 2013. gadā. Šorīt Rockstar norādīja, ka tās plāni uz spēles izlaišanu nav mainījušies, sakot: “Darbs pie Grand Theft Auto 6 turpināsies, kā plānots, un mēs joprojām esam apņēmības pilni nodrošināt jums, mūsu spēlētājiem, pieredzi, kas patiesi pārsniegs jūsu cerības.” Cilvēki dažādos forumos paredz, ka spēle tiks izdota, tuvākais, pēc diviem gadiem.

Rockstar Games mātesuzņēmums Take-Two Interactive, sadarbojoties ar dažādām ASV institūcijām, izsūtīja lūgumus vairākos virzienos dažādiem medijiem, lai izņemtu noplūdušos kadrus. Darbs vainagojās ar panākumiem, jo Take-Two izdevās izdzēst vairumu šī satura, piemēram.

  • YouTube videoklipi, kuros redzami šie kadri, ir izdzēsti, pamatojoties uz autortiesību prasībām.
  • Populāru GTA forumu sadaļas tiek attīrītas no noplūdušā satura.

Notikumu atskats un vairāk par pašu hakeri

Persona, kas sevi dēvē par Teapotuberhacker, svētdienas agrā rīta stundā kādā GTA forumā publicēja saiti ar noplūdušajiem kadriem, vēlāk postā norādot, ka šie kadri ir iegūti, izmantojot Rockstar Games darbinieku Slack kontus.

  • Lielākā daļa kadru nav datēti, taču daži klipi liecina, ka tie ir no 2021. gadā tapušajiem izstrādes darbiem.
  • Klipos ir redzama tēlu animācijas testēšana – gan skrējiens, gan slīdēšana u.tml. Tāpat ir redzamas arī nepabeigtas spēles ainas, kas piepildītas ar nepabeigtiem mākslas darbiem un pārklājas ar tekstu, kurā aprakstīts, ko attiecīgajā ainā dara programma, kas darbina spēli.

Hakeris, kas izlaida spēles kadrus gan ir pazudis no interneta (precīzāk no foruma, kurā pirmo reizi arī tika nopludināti kadri), dienu pēc tam, kad nekaunīgi paziņoja, ka ir gatavs pārdot GTA source-code un ir gatavs mēģināt “vienoties” ar Rockstar par konkrētu naudas summu, lai internetā nenonāktu papildus saturs vai kadri, kas ir saistīti ar GTA 6.

Līdz šim zināmā informācija liecina, ka hakeris varētu būt ap 18. gadus vecs jaunietis no Apvienotajiem Arābu Emirātiem un ir iesaistīts arī nesenajā uzbrukumā lietotnei Uber. Tāpat arī ir skaidrs, ka šī cilvēka mērķis nav bijis apskatīties GTA 6 kodu un nosūtīt uzlabojumus izstrādātāju komandai, bet gan izspiest naudu no Rockstar Games. Šobrīd hakeris gaida dažādus piedāvājumus, lai spētu vienoties, taču ir arī noteikums – summai ir jābūt ne mazākai kā 10’000$.

Edit: Eurogamer ziņo, ka pret hakeri, kurš uzņēmās atbildību par iepriekšējā nogalē notikušo GTA 6 materiālu noplūdi, tagad izmeklēšanu sāka arī FBI.

Lielā bilde

Tā kā videospēles ir digitālas, tad tām ļoti viegli var noplūst informācija, taču atšķirībā no šīs reizes, kad tik tiešām notika “ielaušanās” Rockstar Games sistēmā, parasti jaunas spēles kadri interneta vidi ierauga tuvāk iznākšanas brīdim. Kāpēc? Ap to laiku spēle nonāk ārējo testētāju, piemēram, influenceru vai mazumtirdzniecības piegādes cilvēku rokās. Tā kā noplūdušais materiāls ir aptuveni 1 stundu garš (ja to saliek kopā), tad ir pāris interesantas detaļas, kuras acīgākie fani iegaumēja un atrada atbildes uz pāris svarīgiem jautājumiem. Par tiem zemāk.

GTA 6 spēles varoņu vārdi ir Lūsija un Džeisons

Šī gada sākumā parādījās baumas, ka pirmo reizi GTA sērijas vēsturē viens no spēles varoņiem būs sieviete. Noplūdušajos kadros redzami divi spēles varoņi – viens vīrietis un viena sieviete, kuru vārdi ir Lūsija un Džeisons. Vecumu gan ir uzminēt grūti, taču aptuvenais vecums varētu būt ap 20. Džeisons izskatās pēc kaukāza izcelsmes, bet Lūsija varētu būt latīņamerikāniete, lai gan to ir grūti pateikt uz visiem simts.

Vice City atgriežas.

Vienā no noplūdušajiem klipiem redzams dzelzceļa vagons ar uzrakstu “Vice City Metro”, kas liek domāt, ka spēle atgriežas Miami ielās. Atgādinu, ka Vice City būtībā ir tas pats Miami, tāpēc tie, kuriem patīk saule, var priecāties – mēs atgriežamies Floridā! Taču, vai varam to saukt par pārsteigumu, ja GTA spēlēs atkārtoti tiek izmantotas tādas vietas kā Liberty City (Ņujorka), San Andreas (San Francisko) un Los Santos (Losandželosa)? Šaubos, jo spēļu sērijai galu galā bija jāatgriežas Miami versijā – jo nu jau ir pagājuši 20 gadi kopš pirmā apmeklējuma.

GTA 6 būs šī gadsimta spēles reljefs

Saistībā ar atgriešanos Vice City, tika izteikti pieņēmumi, ka spēle varētu atgriezties arī tajā desmitgadē, kurā norisinājās oriģinālā Grand Theft Auto: Vice City, proti, 80. gados. Taču vairākos noplūdes klipos ir redzami gājēji ar viedtālruņiem, un viens no tiem, šķiet, uzņem selfiju. Kadros ir atsauces uz vairākām lietotnēm, piemēram, LifeInvader (GTA 5 Facebook parodija) un WhazUp (Whatsapp parodija).

Kas tālāk?

Kopumā varu teikt, ka informācijas nav daudz, jo Rockstar Games kopā ar savu mātesuzņēmumu ātri novērsa konkrētā spēļu sižeta traģēdiju un gaidāms, ka nekas dziļāk arī neattīstīsies, jo visticamāk sarunas notiek aiz aizvērtām durvīm starp iepriekšminēto hakeri un pašu uzņēmumu.

Dalīties ar rakstu: