Rocksmith+ – pamodini savu roka garu un kļūsti par rokzvaigzni

- - No Comments on Rocksmith+ – pamodini savu roka garu un kļūsti par rokzvaigzni

Vai esi kādreiz domājis par to, ka vēlies spert savu kāju mūzikas lauciņā un iemācīties ģitārspēli? Varbūt tavi pirksti kopā ar to kustībām tev ļaus kļūt par nākošo Džimiju Hendriksu, vai arī vienkārši tu varēsi būt Ziemassvētku ballītes nagla pie kamīna, savas ģimenes lokā? Ja viss šis izklausās interesanti, tad tu esi atvēris pareizo rakstu, jo tieši šeit mēs tevi iepazīstināsim ar kompānijas Ubisoft uzlaboto Rocksmith versiju – Rocksmith+.

Taču, pirms mēs lecam iekšā tagadnē, atgriezīsimies pāris vārdos pagātnē – Rocksmith spēle ir pieejama kopš 2011. gadā un, laikam ejot, tā ir kļuvusi par populāru ģitārspēles mācību rīku, nevis tiešu konkurentu citām līdzīgām datorspēlēm. Uz to tieši Rocksmith+ arī balstās, tas ir ģitārspēles apguves rīks, kas pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē darbojas kā abonēšanas pakalpojums. Tā maksa ir 14.99$ par vienu mēnesi, pieejams ir arī trīs mēnešu subscription par 39.99$, visbeidzot ir arī pieejams gada abonoments par 99.99$. Summā ir iekļauts visaptverošs lekciju komplekts ar kura palīdzību jūs varat pilnveidot savas ģitārprasmes jebkurā līmenī, pie tam, aptuveni 5000 dziesmu pavadībā.

Tiem, kas nekad nav turējuši rokā ģitāru, ļoti patiks Rocksmith+ ieviestais onboarding process, kura laikā tiek uzdoti jautājumi par dominējošo roku ar kuru tiek spēlēts, kā arī tiek jautāts par ģitāras veidu, kas tiks izmantota, tāpat tiek piedāvāti 3 dažādi savienojuma veidi – kā nodot informāciju no jūsu ģitāras uz Rocksmith+ (ja vēlaties izmantot tālruņa mikrofonu, tad būs jāielādē Rocksmith+ Connect Mobile lietotne, kas ir bezmaksas). Tiek paskaidrots, kā jātur pirksti un kā vispār satvert pašu instrumentu, būtībā, katrs padoms no pasniedzējiem ir ļoti noderīgs. Tāpat ir pieejami vairāki līmeņi – basics, intermediate lead guitar, intermediate rhythm guitar un advanced. Par laimi, ja ir iepriekšēja pieredze un nav vēlme sākt visu no paša sākuma, tad varat sākt ar sev ieinteresēto līmeni.

Ļoti pozitīvi ir tas, ka atšķirībā no reālās pasaules, Rocksmith+ pasniedzēju ierakstus un pašas platformas ieteikumus jūs varat atkārtoti skatīties tik reizes, cik uziet, kamēr privātstundu nodarbībās ne vienmēr pasniedzēji atkārtos visu, piemēram, 10 reizes pēc kārtas.

Neiztikt arī bez lielām jautājuma zīmēm. Dīvainā kārtā Rocksmith+ vājā vieta (pagaidām) ir dziesmu bibliotēka, kurā ir vairāk nekā 5000 dziesmu. Jā, dziesmu skaits tiešām šķiet liels, taču man bija grūti atrast dziesmas, kas atbilstu manai roka gaumei. Un šeit es nerunāju par Japāņu underground roku, bet gan par roka klasiku – Led Zeppelin, Queen, Pink Floyd, The Beatles, The Rolling Stones. Bibliotēkā neatradu arī salīdzinoši modernākas rokgrupas, piemēram, The Foo Fighters vai The Killers. Taču, man gribas tomēr dot Rocksmith+ zaļo gaismu, jo tā kā šis ir abonēšanas pakalpojums, manuprāt, ar laiku dziesmu bibliotēkai varētu tikt pievienotas arī roka leģendārākās notis!

Vai Rocksmith+ ir rīks ar kuru var iemācīties ģitārspēli?

Es teikšu, ka jā. Un vēl vairāk, ja esat gatavs pieķerties Rocksmith+ regulāri. Uzskatu, ka tā dara ļoti labu darbu tieši iesācēju līmenī, kā arī labs treniņš tiem, kas ir nedaudz pieredzējušāki. Galvenā ir aizrautība, taču, ja vēlaties kļūt par roka leģendu, jums būs jāiet daudz garāks ceļš.

Verdikts

Cilvēki, kuri vēlas iemācīties ģitārspēli, taču to laiks un naudiņa ir ierobežoti (būsim reāli, ja salīdzinām Rocksmith+ gada abonementa cenu ar dažiem labiem pasniedzējiem, tad izvēle, vismaz sākumam, ir visai skaidra), Rocksmith+ ir ļoti labs variants spert pirmos soļus mūzikas pasaulē.

Rocksmith+ var izbaudīt gan jauni, gan pieredzējuši spēlētāji, jo spēle spēj pielāgoties atbilstoši jūsu prasmju līmenim. Nodarbības ir viegli saprotamas, un jūs varat viegli atkārtot sadaļas, ja jūtat, ka nepaspējāt kādu gudrību iegaumēt. Spēle noderēs arī tiem, kas ģitāru bija nolikuši malā uz pāris gadiem un parādās vēlme atgriezties. Tāpat arī iesācējiem, kuri vienmēr ir vēlējušies spēlēt šo stīgu instrumentu, Rocksmith+ ir labs rīks, kā pilnveidoties un apgūtu pamatus. Tā tomēr ir vairāk nekā tikai “ritma videospēle”. To tiešām var nosaukt par padziļinātu mācību kursu, kas palīdzēs jums uzsākt un nospēlēt jūsu pirmo dziesmu.

Dalīties ar rakstu: