Samsung Galaxy Buds+ bezvadu austiņu apskats

- - No Comments on Samsung Galaxy Buds+ bezvadu austiņu apskats

Mūsdienās ir pieejamas visdažādākās bezvadu austiņas. Desmitiem ražotāju piedāvā līdzīga izskata un tehnisko parametru austiņas cenu diapazonā no dažiem desmitiem eiro līdz pat 300 eiro un dārgāk.

Tā kā trenējos riteņbraukšanā, vēlējos atrast austiņas, kas būtu ērtas un nekristu ārā no ausīm. Svarīgs faktors bija arī austiņu skaņas caurlaidība, lai man būtu iespēja dzirdēt apkārtējās skaņas, piemēram, tuvojošos auto.

Mans budžets bija aptuveni 100 EUR un, izpētot dažādas bezvadu austiņas, kas ir puslīdz tuvu šai summai, es izvēlējos iegādāties Samsung Galaxy Buds+ (SM-R175).

Samsung ražotājam ir pieejami dažādi modeļi, no kuriem Samsung Galaxy Buds (SM-R170) ir zemāka cena nekā Samsung galaxy Buds+. Svarīgi izcelt, ka Galaxy Buds (bez plusa) modelim ir īsāks klausīšanās laiks, kā arī sliktāka mikrofona un audio kvalitāte. Tā kā esmu iPhone lietotāja, vēlos arī piebilst, ka tieši Samsung Galaxy Buds nav pieejama sava aplikācija IOS ierīcēs, bet manam izvēlētajam modelim (Buds+) ir.

Tehniskie parametri

Austiņu izmērs (augstums x platums x dziļums): 22.5 x 17.5 x 19.2 mm
Futlāra izmērs (augstums x platums x dziļums): 6.5 x 70 x 38.8 mm
Austiņu svars: 6.3 g
Futlāra svars: 39.6 g
Bluetooth versija: Bluetooth v5.0
Viedtālruņa specifikācijas:

  • Android 5.0 ↑, 1.5GB ↑
  • iPhone 7 ↑, IOS 10 ↑

Austiņu akumulatora kapacitāte (standarta): 85 mAh
Futlāra akumulatora kapacitāte (standarta): 270 mAh
Klausīšanās laiks: 11 stundas / kopā 22 stundas (ar futlāra uzlādi)
Sarunu laiks: 7.5 stundas / kopā 15 stundas (ar futlāra uzlādi)
Uzlāde: ar USB Type-C kabeli un Qi sertificēta bezvadu uzlāde
Mikrofoni (individuālai austiņai): 2 ārējie un 1 iekšējais

Apraksts un komplektācija

Šim modelim austiņas kopā ar futlāri Samsung mājaslapā ir pieejamas 6 krāsās – melnā, baltā, gaiši zilā, sarkanā, rozā un tumši zilā, bet iegādes brīdī Dateks.lv bija pieejamas tikai baltas vai melnas. Futlāris ir no plastmasas, tāpēc var nešķist kā luksusa produkts, tomēr ir kvalitatīvs un pilda savu funkciju.

Neskaitot austiņas un futlāri, komplektā ietilpst arī USB Type-C kabelis un lietošanas instrukcija, kuru iesaku izlasīt funkciju pārvaldes dēļ, tomēr ir plašas iespējas izpētīt visu arī internetā, YouTube vai pašā aplikācijā.

Manu uztraukumu par austiņu izkrišanu mazināja 3 dažāda izmēra silikona uzgaļi un 2 lielumu austiņu uzgaļi, kas turas aiz auss skrimšļa un ievērojami samazina iespēju austiņām izkrist ārā. Protams, ja šī opcija nešķiet vizuāli pievilcīga vai ērta, tad to vietā var ielikt parastus uzgaļus bez āķīša.

Futlāra (kārbiņas) uzlāde ir vienkārša un ātra, izmantojot USB Type-C kabeli. Pašas austiņas pēc 3 minūšu uzlādes futlārī var klausīties veselu stundu. Samsung Galaxy Buds+ ir iespējama bezvadu uzlāde, kā arī šo procesu var veikt uz jebkura telefona, kuram ir PowerShare funkcija. Šādi viedtālruņi ar WPC Qi uzlādi ir pieejami ne tikai Samsung, bet arī citām kompānijām. Diemžēl manam Apple telefonam šī funkcija nav pieejama.

Aplikācija

Aplikācijas indviduālām tehnoloģijas ierīcēm ir manāmas arvien biežāk, un Samsung Galaxy Buds+ nav izņēmums. Protams, bez šīs aplikācijas var iztikt, tomēr dažādu funkciju mainīšana un pievienošana nebūs iespējama. Vēlos minēt, lai darbotos aplikācijā, telefonam ir jābūt savienotam ar austiņām.

Apkārtējās skaņas pielāgošana (Ambient sound) ir pieejama 3 dažādos līmeņos, tomēr ceturto var pievienot pie LABS.

Ieslēdzot opciju ADVANCED, kad tiek veikti telefona zvani, skaņas pielāgošana ieslēdzas automātiski. Šī funkcija ļauj cilvēkam otrā telefona līnijas pusē labāk dzirdēt, ko persona ar Samsung Galaxy Buds+ saka.

Pie TOUCH CONTROLS ir iespēja pielāgot austiņu pogu funkcijas savām vajadzībām. Ar vienu pieskārienu jebkurai austiņai var atskaņot vai apstādināt dziesmu, ar diviem – atskaņot nākamo dziesmu, un ar trim – atskaņot iepriekšējo dziesmu. Izvēlēties, ko dara vairāku sekunžu pieskaršanās austiņām, var pats austiņu īpašnieks. Es izvēlējos opciju, kurā kreisā austiņa samazina skaļumu, bet labā palielina to. Vēl bija iespēja izvēlēties skaņas pielāgošanas ieslēgšanu vai izslēgšanu vienā ausī un balss komandas izsaukšanu otrā ausī, vai arī vienu no šīm iespējām abās ausīs.

Ja ir vēlme iestatīt visas iespējamās funkcijas, tad pie LABS var izvēlēties dubulto pieskārienu austiņas malai, kas samazinās vai palielinās skaļumu, un vairāku sekunžu pieskārienu atstāt apkārtējās skaņas pielāgošanai un balss komandas izsaukšanai. Pati, izmēģinājusi šo funkciju, nebiju līdz galam apmierināta, jo, sportojot un kustoties, trāpīt precīzi austiņu malai nav viegli, it sevišķi, ja rokās vēl ir cimdi.

Sports un personiskā pieredze

Man bija iespēja izmantot austiņas vairāk nekā mēnesi gan sportā, gan brīvajā laikā, un jau no pirmās dienas jutos ļoti apmierināta. Silikona uzgalīti un āķīti es nemainīju, bet atstāju, kāds bija iepakojumā.

Lai varētu izmantot Samsung Galaxy Buds+, es no sākuma atvēru Bluetooth iestatījumus un izveidoju savienojumu starp telefonu un austiņām, tomēr vēlējos labāk pārvaldīt dažādas funkcijas, tāpēc ielādēju Galaxy Buds aplikāciju, kurā man uzreiz piedāvāja opciju izvēlēties savas austiņas. Vēlos piebilst, ka savienošana ar iPhone bija ļoti vienkārša un man izdevās to izdarīt ļoti ātri.

Tā kā telefons nav vienīgā ierīce, kuru izmantoju, tad izmēģināju austiņas savienot ar datoru un planšeti. Savienojuma izveide nedaudz ievilkās, tomēr, izslēdzot Bluetooth telefonam, izņemot austiņas no futlāra un pieskaroties abām austiņām reizē vairākas sekundes, savienojums izdevās gan uz iPad planšetes, gan uz ASUS ZenBook datora, un nākamās reizes tas aizņēma vien pāris sekundes.

Austiņas ir ļoti viegli ieliekamas ausī un, lai kā arī es mēģinātu galvu kratīt, tās neizkrita. Parasti braucu ar riteni pa grants ceļiem, kur pastāv lielāka iespēja tām izkrist vibrāciju dēļ, tomēr nekas tāds līdz šim nav atgadījies un esmu pārliecināta, ka arī nekad neatgadīsies.

Skaņas kvalitāte man šķita ļoti laba, tomēr es nevaru šo modeli salīdzināt ar citām ausī ieliekamām bezvadu austiņām. Tā man likās līdzvērtīga Apple oriģinālajām in-ear austiņām ar vada savienojumu.

Diemžēl pieredze ar apkārtējās skaņas pielāgošanas (pastiprināšanas) funkciju, kuru izmēģināju visos 4 līmeņos treniņu laikā, man izrādījās nepatīkama. Pēc 30 minūtēm man sāka sāpēt ausis vēja radīto skaņu un trokšņu dēļ, kā arī mūzikas klausīšanās nebija tik patīkama. Es vēlos piebilst, ka nesportojot skaņas pielāgošana strādā ļoti labi un var sarunāties un sadzirdēt citus, kamēr tiek atskaņota mūzika.

Apkopojums

Noslēgumā vēlos teikt, ka esmu ļoti apmierināta ar iegādāto preci un plānoju šīs austiņas izmantot arī nākotnē. Samsung ir tiešām padomājis, lai austiņas perfekti noturētos ausī un mūzikas klausīšanās būtu patīkama pieredze, kuru īpašnieks var personalizēt savām vajadzībām. Lai gan apkārtējās skaņas pielāgošanas funkcija nav parocīga āra sporta aktivitātēs (vējainā laikā), tā ir ļoti noderīga neskaitāmās citās situācijās.

Priekšrocības:

  • 3 min uzlāde = 1 h klausīšanās laiks
  • Austiņu klausīšanās laiks – līdz pat 11 stundām
  • Savienojumu var izveidot ar jebkura ražotāja ierīci
  • Ar aplikācijas palīdzību austiņu funkcijas var pielāgot savām vajadzībām
  • Austiņas nekrīt ārā no ausīm un ir ļoti parocīgas sportā

Trūkumi:

  • Skaņas pielāgošanas funkcija vējā
  • Austiņas uzlādētā futlārī var uzlādēt tikai 1 pilnu reizi
  • Nav aktīvās trokšņu slāpēšanas funkcijas
Dalīties ar rakstu: