Jabra Evolve 75, Bose QuietComfort 35, Beats Studio³ Wireless un JBL Tune 600BTNC trokšņu slāpējošo bezvadu austiņu apskats

- - No Comments on Jabra Evolve 75, Bose QuietComfort 35, Beats Studio³ Wireless un JBL Tune 600BTNC trokšņu slāpējošo bezvadu austiņu apskats

Daudziem no mums audioierakstu klausīšanās ieņem nozīmīgu lomu ikdienas dzīvē un austiņas, skaļruņus, akustisko sistēmu automašīnā vai vismaz radioaparātu darba vietā mēdzam klausīties vairākas stundas dienā.

Arī es dienā mūziku klausos stundas piecas kā minimums, tomēr jāatzīst, ka līdz šim nebiju nonācis ilgstošā saskarē ar bezvadu austiņām, jo treniņu vai pastaigu laikā, braucot ar velosipēdu vai sabiedrisko transportu neesmu radis klausīties mūziku. To pārsvarā daru darbā, mājās un pārvietojoties automašīnā, kur nejūtu vajadzību pēc bezvadu ausīm. Varbūt ir laiks padomāt, jo savām Beyerdynamic Custom One Pro piecu gadu laikā esmu salauzis un piespiedu kārtā nomainījis jau kādus 3-4 kabeļus. ?

Esmu cilvēks, kam patīk noteiktība un nepārprotami fakti, tāpēc notestēt un uzrakstīt apskatu kārtējam procesoram, videokartei vai SSD ir daudz vieglāk, jo tur viss ir redzams kā uz delnas un labāko nosaka pēc punktiem, uzdevumu izpildes vai datu pārraides ātruma. Ar austiņām un citām audio atskaņošanas iekārtām, kuru skanējums, tāpat kā jebkura cita mākslas izpausme ir lielā mērā gaumes jautājums, ir sarežģītāk. Gluži kā citātā par meitu, māti un kleitu – kādam var patikt spēcīgi, pat pārspīlēti basi, cits atzīst tikai lineāru studijas skanējumu, bet kāds meklē dzidru un detalizētu tieši augstā frekvenču diapazona atskaņojumu.

Tests

Tā nu sagadījās, ka manā rīcība dažādos ceļos nonāca četras līdzīgas bezvadu austiņas – JBL TUNE 600BTNCJabra Evolve 75Beats Studio³ Wireless un 1. paaudzes Bose QuietComfort 35, kuras gan vairs nav pārdošanā, jo vietā nākušas uzlabotās QuietComfort 35 II. Austiņu cenu diapazons ir plašs – JBL ražojums nopērkams par nepilniem 75 eiro, kamēr Jabra, Bose un Beats modeļi maksā no 220 līdz 330 eiro. Neskatoties uz to, visas kā viens aprīkotas ar ANC, jeb aktīvo trokšņu slāpēšanas funkcionalitāti.

Pēc sava pielietojuma Evolve 75 atšķiras no JBL, Beats un Bose, jo Jabra ražojums primāri paredzēts lietošanai birojā un zvanu centros – tām ir nolokāms mikrofons un citas sarunu laikā noderīgas funkcijas, kamēr Tune 600, QuietComfort 35 un Studio³ vairāk vai mazāk paredzētas mūzikai, bet austiņu sānā iebūvētais mikrofons domāts telefona zvanu atbildēšanai.

Jabra
Evolve 75
Bose
QuietComfort 35
Beats
Studio³ Wireless
JBL
Tune 600BTNC
Skaļruņu diametrs 40mm 40mm 50mm 32mm
Tips On-ear
closed back
Over-ear
closed back
Over-ear
closed back
On-ear
closed back
Svars 177g 235g 260g 173g
Frekvenču diapazons 20 – 20000 Hz ražotājs nenorāda
(internetā figurē
35 – 15000 Hz)
ražotājs nenorāda
(internetā figurē
20 – 20000 Hz)
20 – 20000 Hz
Baterijas darbības laiks
mūzikas režīmā (ANC on)
līdz 17h līdz 20h līdz 22h līdz 12h
Uzlādes laiks ~2h 2.25h ~2h ~2h
Darbības rādiuss 30m 10m 30m 10m
Analogais savienojums Nav 2.5mm jack 3.5mm jack 2.5mm jack
NFC Nav Ir Nav Nav
Mikrofons Ir (nolokāms) Ir (iebūvēts austiņā) Ir (iebūvēts austiņā) Ir (iebūvēts austiņā)
Skaļuma kontroles pogas Ir Ir Ir Ir
Cena (11.05.2020) €225 €280
(QuietComfort 35 II)
sākot no €270 €75

Austiņas savstarpēji salīdzināju pēc šādiem kritērijiem:

  • skaņas kvalitāte,
  • uzbūves kvalitāte,
  • dizains un komplektācija,
  • valkāšanas ērtums,
  • trokšņu slāpēšanas spējas,
  • mikrofona kvalitāte,
  • funkcionalitāte, savienojumi un programmatūra.

Katrā no kritērijiem austiņas novērtēju no 0 līdz 3 punktiem pēc šādas skalas:

0 – vāji
1 – apmierinoši
2 – labi
3 – nevainojami

Skaņas kvalitāte

Uzreiz jāsaka, ka ir mazliet netaisnīgi salīdzināt ofisa darbam paredzēto džabru skanējumu ar Bose un Beats risinājumiem, kuri pamatā paredzēti tieši mūzikas atskaņošanai, tomēr Evolve 75 šajā aspektā sevi pierādīja vairāk kā atzīstami.

Jabra Evolve 75 – pārsteidzoši dzidrs un detalizēts skanējums, ļoti labi izšķiramas frekvences un instrumenti, kas citām austiņām mēdz saplūst vienā, neizdalāmā un nebaudāmā kokteilī. Diemžēl pietrūkst sulīga basa 20-60 hercu diapazonā, taču augstāk tas ir labā līmenī un diezgan maigs. Frekvenču joslas augšgalā (ap 5-15 kHz) skaļuma līmenis ir pārlieku augsts un pie lielāka skaļuma vokāls un perkusijas pat sāk griezt ausīs un atsevišķos skaņdarbos novēroju metālisko pīkstienu.

Tomēr pozitīvo lietu Evolve 75 ir vairāk kā negatīvo un priekš on-ear tipa biroja ausīm tās skan labi, tāpēc vērtēšu ar caur matiem izvilktiem, bet tomēr 2 punktiem.

Bose QuietComfort 35. Jāsaka kā ir – skan sasodīti labi! Bass ir spēcīgs, tai pat laikā maigs pat pie 30 herciem, ko apliecina zemāk attēlotais grafiks. Detalizācija laba un augstie toņi ir optimāli nolīmeņoti, kas man kā references audio cienītājam ļoti simpatizē. Trūkumus nesaskatu, ja nu vienīgi to, ka izmantojot tās analogajā režīmā ar komplektā esošo 2.5mm > 3.5mm kabeli bez ieslēgta ANC, skaņas kvalitāte ir ievērojami sliktāka kā bezvadu režīmā ar aktivizētu trokšņu slāpēšanu.

Bose QuietComfort 35 austiņu mērījumi (rtings.com)

Došu 3 punktus, lai gan šīs nav labākās austiņas, kuras esmu klausījies. 280 eiro nav maz un, ja vien jums nav nepieciešams bezvadu savienojums un trokšņu slāpēšana, tad par puscenu var dabūt līdzīgā kvalitātē un krāsā (sound color) skanošas austiņas no Beyerdynamic (Custom One Pro Plus), Audio Technica (M50X), Sennheiser un vēl pāris ražotājiem.

Beats Studio³ Wireless. Pirms dažiem gadiem bija iespēja paklausīties Beats Solo modeli, kurš nepatīkami pārsteidza ar stipru, bet duļķainu basu un ļoti vāju augsto frekvenču skanējumu virs 5 kHz. Šķiet, ka kādā audio entuziastu forumā biju redzējis tematu ar mērījumiem, kuri apliecināja, ka 30 dolāru vērts pakaļdarinājums no AliExpress skan labāk (pareizāk) par aptuveni 10 reizes dārgāko oriģinālu. Tas gan neizbrīna, jo runā, ka oriģinālo Beats austiņu ražošanas izmaksas sastāda 17 dolārus.

Studio³ skan krietni labāk kā pirmais Solo modelis. Ir jūtams, ka galvenais uzsvars likts uz basiem, tomēr pašā lejasgalā (20-40 Hz) tie nav pietiekami iznesīgi un Dr. Dre ražojums piekāpjas Bose priekšā. Vidējais un augstais bass ir pārāk dzēlīgs un pie skaļuma tuvu maksimumam atsevišķos skaņdarbos sagādā zināmu diskomfortu, arī pret detalizāciju un augstajām frekvencēm ir zināmas subjektīvas pretenzijas.

Beats Studio3 Wireless austiņu mērījumi (rtings.com)

Jauniešu vidū grūti pārspēt Beats atpazīstamību un popularitāti, turklāt primitīvajai mūsdienu popmūzikai un repam neko labāku arī neprasās. Dodu 1 punktu, nav jau nemaz tik peļami.

JBL Tune 600BTNC austiņas atrodas pavisam citā cenu kategorijā, tomēr pēc sava skanējuma tās ir pelnījušas uzturēties šajā prestižajā kompānijā. Un ne tikai uzturēties – nesaprotu kā, bet nelielie 32 milimetru diametra skaļruņi basu spēj atskaņot spēcīgāk par Beats austiņām. Tieši sulīgo basu dēļ būtu pietiekami daudz cilvēku, kas pēc neilgas visu četru austiņu paklausīšanās savas simpātijas atdotu tieši JBL modelim pat nezinot to cenu. Jāatzīst, ka elektroniskā mūzika un mūsdienu hiphops uz tām skan patiesi labi, bet klasiskās mūzikas, roka un izteikta references audio cienītāji gan šīs varētu izbrāķēt.

Austiņas iespējams uzgriezt ļoti skaļi, bet pie pēdējiem 2 līmeņiem ar aktīvu ANC parādās skaņas kropļojumi un basu skanējumu papildina mehānisks troksnis, iespējams, no skaļruņu magnētiem vai spoles. Ja vien nav plāns tās izmantot kā dīdžejam skaļā naktsklubā, tad tik augstu skaļumu griezt nebūs nepieciešams.

Atkarībā no tā kādā stāvoklī ir trokšņu slāpēšanas funkcija, novērojamas būtiskas izmaiņas JBL skanējumā. Ar ieslēgtu ANC viss ir labi, bet izslēgtā stāvoklī krietni sarūk bass un kopējais dzidrums, nedaudz radot tukšas mucas efektu. Lietojot tās ar vadu, obligāti atstājiet aktīvo trokšņu slāpēšanu ieslēgtu, pretējā gadījumā dzirdēsiet skaņu, kādu demonstrē lielveikalos par 5-10 eiro nopērkamas austiņas. Svārstos starp 1 un 2 ballēm, bet pieejamās cenas dēļ tomēr apaļoju uz augšu.

Uzbūves kvalitāte

Jabra Evolve 75 austiņas ir vieglas, to stīpiņa un citi elementi visnotaļ smalki, tomēr man ne mirkli neradās bažas par to izturību. Par spīti rotējošiem elementiem, tās ir stingras, vienīgi interesanti būtu pavērot cik ilgi kalpos ausu spilventiņi, kurā izmantota āda un audums, kas viducī, šķiet, savienoti tikai ar līmi. Divas balles.

Bose QuietComfort 35. Līdzīgi kā ar Jabra, arī šeit nekādu pretenziju nav un salauzt ar normāliem lietošanas paradumiem tās nebūs iespējams. Divas balles, jo kolēģa aptuveni 2 gadus lietotajam eksemplāram sācis lobīties spilventiņš (ear cushion), kurus gan Bose piedāvā iegādāties atsevišķi un nomainīt.

Beats Studio³ Wireless. Arī bītiem dodu 2 punktus – kā jau Apple produkcija, viss ir noslīpēts līdz pēdējam. Stīpiņā iebūvēta eņģe ir kvalitatīva, tomēr iesaku salocīšanu pirms ievietošanas maciņā veikt uzmanīgi un ar izjūtām.

JBL Tune 600BTNC austiņu zemā cena neļauj sapņot par ko ekstra ekskluzīvu un izturīgu. Pirmkārt jau galvas stīpiņa pilnībā izgatavota no plastmasas un tās vidū nav metāla stieples, kas stiprinātu konstrukciju. Par laimi materiāls ir diezgan elastīgs un pieļauj gana plašu deformācijas amplitūdu. Abās pusēs austiņas ir rotējamas un salokāmas, bet katras darbības veikšanu īsteno atsevišķs mehānisms. Salocīšanas laikā austiņas salauzt būs grūti, jo eņģē izmantots amortizējošs gumijas elements, bet vājākais posms noteikti ir rotējošā mehānisma izturībā, kas nepiedos pat vienu kļūdu. Tāpat pēc pieredzes redzu, ka konkrētais ādas imitācijas apvalks ātri sāks lobīties no spilventiņa. Viens punkts.

Dizains un komplektācija

Jabra Evolve 75, protams, nav austiņas stilošanai uz ielas vai sabiedriskajā transportā – neuzkrītošas, ar nenoņemamu, bet uz augšu pagriežamu mikrofonu. Izmantojot Evolve 75 ofisā tām paredzētajiem mērķiem, izskats ir moderns, bet gana lietišķs.

Komplektācijā bez austiņām ietilpst spilgti oranžs USB vads uzlādei, instrukcija, USB bezvadu dongle, kā arī auduma maciņš. Vērtējot dizainu kā ofisa, ne ielas austiņām dodu 2 balles.

Bose QuietComfort 35 ir glītas, bet konservatīvas. Redzams, ka ražotājs licis uzsvaru uz funkcionalitāti un skaņas kvalitāti, bez liekiem izlēcieniem dizainā. Kuriozi, ka ilgi nevarēju atrast norādes uz to, kura austiņa ir labā, kura kreisā – tas nav atrodams ierastajās vietās uz paša earcup vai stīpas lejasdaļā, bet lieliem L un R burtiem uz iekšpusē esošā auduma.

Arī Bose komplektā iekļāvuši praktisku futrāli, vadu uzlādei, 2.5mm > 3.5mm analogo kabeli un adapteri izmantošanai uz lidmašīnas klāja. Divi punkti.

Beats Studio³ Wireless ražotājs apzinās, ka šo austiņu mērķauditorijai primārais jebkurā gadžetā ir zīmola atpazīstamība un dizains, un tikai pēc tam viss pārējais. Studio³ neliek vilties – tās pieejamas pavisam deviņos dažādos krāsu toņos. Man palaimējās testēt Skyline Collection Midnight Black modeli – melna plastmasa ar akcentiem zelta krāsā.

Komplektā ietilpst ausiņas, kabelis uzlādei, parastais 3.5mm audio kabelis ar inline mikrofonu, kā arī futrālis un universāla karabīne, kas to ļauj piekarināt pie somas vai jebkura cita objekta ar cilpu. Eleganti, ko lai citu saka!? 3 balles.

JBL Tune 600BTNC ir pietiekami glītas un neuzkrītošas pat ar visu milzīgo JBL logo uz abu austiņu lakotajiem sāniem, kas diezgan labi skrāpējas. Tiem, kas grib izcelties, ražotājs bez melnā varianta piedāvā Tune 600BTNC arī baltā, zilā un rozā krāsā. Nesaprotu, kādēļ fiksētais starpgabals starp austiņu kustīgo daļu un stīpiņu ir realizēts atšķirīgā tonī un nolakots.

Komplektācija ir mazliet skopāka, jo papildus uzlādes un audio kabeļiem trūkst maciņa austiņu uzglabāšanai un pārvietošanai. Skaidrs, ka tas nedaudz sadārdzinātu gala produktu, bet man jābūt konsekventam pret visiem dalībniekiem, tāpēc viens punkts.

Valkāšanas ērtums

Jabra Evolve 75. Austiņu nelielais svars ļaus tās nēsāt visas dienas garumā. Stīpiņa šaura, augšdaļā pietiekami mīksta un diskomfortu nerada. Pēc divām stundām nepārtrauktas valkāšanas gan mazliet sāk sāpēt pašas ausis, bet tas katram būs tīri individuāli un atkarīgs no ausu formas un izmēra (man viņas diezgan lielas). Šāda varbūtība jāņem vērā visām on-ear tipa austiņām, kas nevis apņem, bet sēž uz ausīm. Uz spilventiņu ādas daļas pēc ilgākas lietošanas var novērot arī sviedru paliekas, neskatoties uz to, ka līdz karstajai vasarai vēl tālu. 2 balles.

Bose QuietComfort 35. Pieļauju, ka zināmu lomu spēlē fakts, ka konkrētas austiņas ir kolēģa lietošanā jau 2 gadus. Man tās der kā uzlietas un nav jūtams pat ne mazākais spiediens galvas un ausu apvidū. Principā nav jūtams, ka tās vispār atrastos uz galvas – tik ērtas austiņas līdz šim nebiju pieredzējis un pat manas apmēram 5 gadus ievalkātās Beyerdynamic Custom One Pro ir neērtākas, bet es viņām piedodu, jo tās pārstāv citu svara kategoriju. Pārliecinošs trijnieks!

Beats Studio³ Wireless. Priekš manis pārāk ciešas – laikam tādēļ, ka stīpa ir stingra, neelastīga un arī skaļruņi nepieļauj brīvkustību nevienā virzienā, tāpēc forma pielāgojas tikai uz mīksto spilventiņu rēķina, kuri nemaz nav tik mīksti. Sportiskām aktivitātēm gan Beats būs vispiemērotākās – stingras un lieki nekratās. Dodu vienu balli – varbūt pēc pāris nedēļām uz manas lielās galvas valkāšana kļūtu komfortablāka.

JBL Tune 600BTNC, ņemot vērā apstākļus, ka tās ir on-ear tipa austiņas, nesajutu problēmas tās bez pārtraukuma lietojot arī 2 un vairāk stundu garumā, vienīgi pirmajās dienās nāksies tās vairāk pagrozīt un pašķobīt, lai atrastu optimālo, ausīm nesāpīgo pozīciju. Tune 600BTNC derēs arī mēreni aktīvam sportam, jo pieguļ gana labi un ir vieglas. Divi punkti.

Trokšņu slāpēšanas spējas

Stipri nesitiet, jo šī ir mana pirmā pieredze ar ANC austiņām, bet centīšos vismaz savstarpēji salīdzināt šo 4 modeļu slāpēšanas apmēru un nianses.

Jabra Evolve 75 paliks vēsturē kā pašas pirmās austiņas ar trokšņu slāpēšanu, kuras savā dzīvē esmu pamēģinājis. Pirmo pieredzi ir grūti novērtēt, jo nav ar ko salīdzināt, tomēr gan pirmajā reizē, gan pēc Beats un Bose pārbaudes varu teikt tikai vienu – No Evolve 75 biju gaidījis daudz, daudz vairāk. Trokšņu slāpēšana darbojas, tā pietiekami labi eliminē zemfrekvenču trokšņus (automašīnas, vilciena rīboņa), tomēr cilvēku balsis kļūst pat skaidrākas un labāk dzirdamas. Reālais efekts ir apgriezts tam, kāds tiek demonstrēts ražotāja mājaslapā.

Ticu, ka on-ear risinājumus ir grūtāk noslāpēt, jo tie nenodrošina pasīvo skaņas izolāciju – austiņas neapņem visu ausi un troksnim ir vairāk vietu, pa kurām ielauzties gliemežnīcā. Vienu punktu iedošu, jo braucot ar velosipēdu diezgan labi tika slāpēts vēja pretestības radītais troksnis.

Bose QuietComfort 35 rezultāts ir nesalīdzināmi labāks kā Jabra austiņām. Šīm cauri izlaužas tikai salīdzinoši augstas frekvences trokšņi, bet tie tāpat ir stipri klusāki kā uz austiņām bez ANC. Citējot kolēģi, piekritīšu, ka ar šīm tiešām ir bīstami atrasties uz ielas, jo braucošu tramvaju vai smago automašīnu var nedzirdēt tuvojamies itin nemaz.

Bose QuietComfort 35 austiņu skaņas noplūde pēc slāpēšanas (rtings.com)

Tomēr Bose QuietComfort 35 modelim ir viens nozīmīgs trūkums – slāpēšanu nevar izslēgt, jo tā aktivizējas tiklīdz austiņas tiek ieslēgtas. To var padarīt neaktīvu tikai izslēdzot austiņas un izmantojot tās ar komplektā esošo analogo audio kabeli, kas man neskaidru apstākļu dēļ ļoti degradē skaņas kvalitāti. Otrās paaudzes modelī QuietComfort 35 II tas ir atrisināts ar atsevišķas pogas ieviešanu. Beigu beigās došu visus 3 punktus, jo atšķirība pār Jabra ir mežonīga un nav novērojami Beats un JBL trūkumi.

Beats Studio³ Wireless austiņu pieguļošā dizaina un formas dēļ ārējie trokšņi tiek slāpēti labā līmenī arī pasīvi – bez ieslēgta ANC. Ar aktīvo trokšņu slāpēšanas funkciju tiek panākts tikpat labs rezultāts kā Bose QC35 (pēc rtings.com mērījumiem pat mazliet labāks), tomēr nepatīkami, ka neatskaņojot neko vai klausoties mūziku minimālā skaļumā, ir dzirdama klusa fona šņākšana (hissing), kas pazūd tikai izslēdzot ANC. Atzīme – 2.

Beats Studio3 Wireless austiņu skaņas noplūde pēc slāpēšanas (rtings.com)

JBL Tune 600BTNC patiesībā ir ļoti īpašs produkts, jo cenā zem 100 eiro vispār ir ļoti maz bezvadu austiņu, nemaz nerunājot par modeļiem, kas nodrošina aktīvo trokšņu slāpēšanu. Tomēr JBL tādas piedāvā un Tune 600BTNC trokšņus slāpē pārsteidzoši labi. Pavisam droši varu apgalvot, ka efekts ir pielīdzināms abu lielo B (Beats un Bose) spējām, varbūt pat nedaudz pārspējot tās. Tomēr vairāk par 2 ballēm nedodu, jo brīdī, kad mūzika netiek atskaņota vai arī skan ļoti klusi (caur BT uz Android tālruņa 1. vai 2. līmeni), novērojama neliela šņākoņa un diskomforts (spiediens uz ausīm), kuru citām tik izteiktā līmenī nenovēroju. Klusumā šīs austiņas labāk noņemiet vai vismaz izslēdziet ANC.

Mikrofona kvalitāte

Jabra Evolve 75 mikrofons, kā jau īstenām VoIP austiņām pienākas, nodrošina plašu frekvenču diapazonu (ražotājs norādījis 100 Hz līdz 10 kHz) un ir mehāniski regulējams optimālam novietojumam tuvu pie mutes, tāpēc skaņa ir patiešām augstvērtīga. 3 punkti.

Piedāvāju noklausīties ar Audacity ierakstītu piemēru bez jebkādiem uzlabojumiem vai pastiprināšanas:

Bose QuietComfort 35. Neskatoties uz to, ka šim modelim mikrofons atrodas uz vienas no austiņām, runātāju saklausīt var labi. Skaidrs, ka detalizācija krietni atpaliek no Jabra. Gribēju likt 1, bet rezultāts krietni pārspēj JBL, tādēļ, lai iet divi. Skype un GSM sarunām mierīgā vidē derēs.

Beats Studio³ Wireless mikrofona (ne)spējas vislabāk raksturo pievienotais ieraksts, kurš gluži kā Rafaello izsaka vairāk kā tūkstošiem vārdu. Labprāt uzklausīšu citu Studio³ lietotāju pieredzi, jo, iespējams, tikai manis testētajai vienībai ir šāda rakstura problēmas ar zemu skaļuma līmeni un gaužām limitētu frekvenču diapazonu. Arī austiņu īpašniece atzina, ka ar tām sarunāties nav iespējams un katru reizi nākas pārslēgties uz telefona mikrofonu, tāpēc vairāk par nulli ielikt nevaru.

JBL Tune 600BTNC mikrofons skan diezgan klusu un fona troksnis ir ļoti izteikts, tomēr krīzes situācijā to var izmantot saziņai, ja atrodies klusā telpā. Uz ielas gan būs problēmas. Viena balle nopelnīta.

Savienojumi, funkcionalitāte un programmatūra

Jabra Evolve 75 nodrošina ļoti plašu funkcionalitāti – uz tās atrodamas 6 fiziskas pogas un ieslēgšanas slēdzis ar 3 pozīcijam (Off/On/Pair). Uz kreisās austiņas centrā novietotā poga aktivizē t.s. listen-in režīmu, kas aptur mūziku un pastiprina apkārt esošās vides skaņu, lai lietotājs varētu sarunāties ar apkārtējiem nenoņemot austiņas. Turpat lejasdaļā novietota ANC ieslēgšanas poga ar nelielu LED indikatoru. Ja nemainīsiet rūpnīcas iestatījumus, pogas nospiešanas laikā austiņās jums paziņos, kurš režīms tiek aktivizēts.

Pie labās austiņas novietots grozāms mikrofons, kas pusceļā automātiski “atveras”, bet liekot atpakaļ tiek apklusināts (mute). Centrālā poga paredzēta zvanu pieņemšanai un pārtraukšanai, bet Spotify un citu audio atskaņošanas programmu lietošanas laikā nospiežot vienreiz izpilda Play/Pause funkciju, divreiz – pārslēdzas uz nākamo dziesmu, trīsreiz – iepriekšējo.

Augšpus centrālās pogas atrodas ar 2 punktiņiem apzīmēta poga skaļuma palielināšanai, bet lejā – 1 punktiņš, lai pagrieztu klusāk. Augšdaļā uz kantes novietota neliela podziņa manuālai mikrofona apklusināšanai, bet lejasdaļā – microUSB ports uzlādei, kurš savienojumā ar datoru ļauj izmantot austiņas arī ar atslēgtu bezvadu režīmu. Turpat zemāk novietots iepriekš pieminētais 3 pozīciju slēdzis un pāris LED indikatori, kas ziņos par baterijas un Bluetooth savienojuma statusu.

Sarunas laikā apkārt abām centrālajām pogām iedegsies sarkana gaismiņa, lai informētu kolēģus, ka esi aizņemts. Komplektā iekļauts arī miniatūrs USB puļķis, lai austiņas varētu savienot ar datoru, kurā nav iebūvēts Bluetooth.

Jabra Evolve 75 austiņu pogas un savienojumi

Šis modelis netiek atbalstīts oficiālajā Jabra Sound+ Android aplikācijā un vienīgā iespēja to kontrolēt ir caur Jabra Direct programmu Windows vidē. Konfigurācijas iespējas ļauj pārslēgties starp trim skaņas profiliem (Normal, Bass, Treble), tomēr izmaiņas skanējumā ir minimālas un neviens no režīmiem neatrisināja pārsālīto augstfrekvenču skanējumu. Vēl var ieslēgt/izslēgt Busylight funkciju un balss statusa paziņojumus, kā arī atjaunināt firmware. Aizmirsu uzņemt attēlus pirms austiņu atdošanas, tāpēc aizņēmos no interneta.

Došu šīm austiņām 2 balles no trim, jo plašākai saderībai noderētu analogā 3.5mm audio ligzda un racionālāks būtu USB interfeiss jaunajā Type-C formātā. Ne gluži mīnuss, bet lielais pogu skaits un plašā funkcionalitāte piespieda bieži ieskatīties instrukcijā, lai saprastu, ko esmu saspaidījis, tāpat iegriež Android un iOS aplikāciju trūkums.

Bose QuietComfort 35, kā jau mūzikai paredzētas Hi-Fi austiņas aprīkotas ar skaita ziņā mazāk podziņām, bet visu nepieciešamo var izdarīt. Kreisā austiņa ir pilnībā sterila, jo microUSB uzlādes ligzda, On/Off slēdzis, kā arī abas skaļuma regulēšanas pogas, kurām pa vidu izvietota poga ar dziesmu apturēšanas un pārslēgšanas funkcionalitāti, atrodas uz labās auss.

Bose QuietComfort 35 austiņu pogas un slēdži

Pretstatā Jabra modelim, Bose Connect aplikācija ir pieejama Android un iOS lietotājiem, bet tai nav Windows versijas. Funkcionalitāte, izmantojot QC35 modeli, gan aprobežojas ar iespēju atjaunināt programmnodrošinājumu, konfigurēt balss asistentu un redzēt procentuālo uzlādes līmeni.

Lai gan visas pogas ir ērtas, piešķiru tikai 1 punktu, jo no funkcionālā viedokļa nepatīk, ka ANC nav izslēdzams – ja austiņas skan bezvadu režīmā, tad trokšņu slāpēšana būs aktīva vienmēr – vēlies to vai nē. Izņēmums ir klausoties tās izslēgtā veidā ar analogo kabeli, bet no tā cieš skaņas kvalitāte. Vēl nepopulārās 2.5mm ligzdas vietā tur noteikti pietiek vietas ierastajam 3.5mm spraudnim un, tāpat kā visiem pārējiem testa dalībniekiem, cilvēki būtu pateicīgi par USB-C tipa ligzdu. Papildus tam, programmatūra ir ļoti limitēta, bet tai pat laikā vienīgā vieta, kur redzēt uzlādes līmeni, jo uz austiņām fiziski ir tikai viena LED diode, kas mirgo sarkana, kad baterijas līmenis tuvojas nulles atzīmei.

Beats Studio³ Wireless pogas un indikatori izvietoti pietiekami pārdomāti un, pats galvenais, tie ir ļoti neuzkrītoši. Vienas austiņas lejasdaļā novietota multifunkcionāla poga, kas ar vienu nospiešanas reizi ieslēdz vai izslēdz iekārtu, divreiz nospiežot aktivizē vai deaktivizē trokšņu slāpēšanu, bet, pieturot ilgāk, ieslēdz Bluetooth pārošanas režīmu. Zem tā atrodas 5 nelielas gaismas diodes, kas attēlo akumulatora uzlādes līmeni.

Beats Studio 3 Wireless pogas un funkcionalitāte (gsmarena.com)

Uz otras austiņas centrā nomaskētā poga ļauj nopauzēt un pārslēgt dziesmas, kā arī atbildēt uz telefona zvaniem, bet, piespiežot uz laukumu virs un zem tās, iespējams pielāgot sev nepieciešamo skaļumu. Šīs pašas austiņas apakšpusē ir ANC statusa indikators un arī ligzda 3.5mm analogā kabeļa pieslēgšanai, tomēr jābrīdina, ka kurš katra kabelis tur nederēs, jo tas atrodas šaurā, padziļinātā tunelī.

Beats programmatūra ir glīta, bet gaužām vienkārša – tā atļauj caur viedierīci ieslēgt vai izslēgt trokšņu slāpēšanu, mainīt austiņu nosaukumu un parāda uzlādes līmeni. Par spīti tam, došu visas 3 balles.

JBL Tune 600BTNC funkcionāli prot to pašu, ko Beats Studio³ – tai ir galvenā ieslēgšanas/izslēgšanas poga, kuru ilgāk paturot tiek aktivizēts Bluetooth meklēšanas režīms. Savukārt skaļuma regulēšana un Play/Pause risinājums mats matā atgādina Bose QuietComfort izmantoto, vienīgi šeit dziesmas jāpārslēdz ilgstoši turot attiecīgo skaļuma pogu, kamēr vidējās pogas dubultklikšķa laikā uz telefona tiek izsaukts noklusējuma balss asistents (piem. Bixby vai Google Assistant).

JBL Tune 600BTNC pogas un funkcionalitāte

Pozitīvi, ka ir atsevišķa aktīvās trokšņu slāpēšanas vadības poga, microUSB ports uzlādei, kā arī 2.5mm pieslēgvieta analogajam savienojumam ar vada palīdzību. Lietotne My JBL Headphones Tune 600BTNC modeli neatbalsta un arī Windows vidē risinājumu nav, tomēr lieku divi par praktiskumu un vienkāršību, neskatoties uz manāmi īsāku akumulatora darbības laiku.

Rezultāti un pārdomas

Jabra
Evolve 75
Bose
QuietComfort 35
Beats
Studio³ Wireless
JBL
Tune 600BTNC
Skaņas kvalitāte 2 3 1 2
Uzbūves kvalitāte 2 2 2 1
Dizains un komplektācija 2 2 3 1
Valkāšanas ērtums 2 3 1 2
Trokšņu slāpēšana 1 3 2 2
Mikrofona kvalitāte 3 2 0 1
Savienojumi,
funkcionalitāte un
programmatūra
2 1 3 2
Kopā 14 16 12 11

Saskaitot punktus, par uzvarētāju kļuva Bose ražojums, kas laikam arī būtu mana izvēle tad, ja kāds rokās ieliktu 300 eiro un teiktu, ka drīkstu tos iztērēt tikai vienu no šo četru austiņu iegādei. QuietComfort 35 ir patiešām uzteicama skaņas kvalitāte, trokšņu slāpēšana darbojas labi un tās ir sasodīti ērti valkāt. Jā, nepatīkami, ka aktīvo trokšņu slāpēšanu nevar izslēgt pēc nepieciešamības un Bose izvēlējušies nestandarta 2.5mm analogo pieslēgvietu, ja nu nelaikā izbeidzas akumulators, kura uzlādes līmeni precīzi var noskaidrot tikai aplikācijā (ieslēdzot balss asistents paziņo līmeni ar 10% precizitāti).

Uzlabotās Bose QuietComfort 35 II beidzot tikušas pie ANC slēdža un par nepilniem 280 eiro nopērkamas šeit: dateks.lv/cenas/austinas/485461-bose-quietcomfort-35-ii-rose-gold-noise-cancelling

Ar 14 punktiem finišē nepilnus 225 eiro vērtās Jabra Evolve 75, kas, par spīti pilnīgi citai specifikai, skan ļoti kvalitatīvi un pārsteidzoši detalizēti. Dziļa basa trūkums un pārāk spalgās augšas mani atturētu no to iegādes, bet zvanu centra darbiniekam vai klientu konsultantam kaut ko labāku vēlēties būtu grēks.

Jabra Evolve 75 iespējams pasūtīt šeit: dateks.lv/cenas/austinas/190729-jabra-evolve-75-link-370-uc-bluetooth-black

Trešajā vietā ar cienījamu punktu summu finišē Beats Studio³ Wireless. Lai gan bieži kritiski izsakos par Apple un viņu produkciju, es nevēlētos apgalvot, ka esmu šī zīmola vai tā produktu nīdējs. Manā skatījumā to sniegums bieži neattaisno savu cenu un Studio³ ir viens no šiem gadījumiem.

Tās labi slāpē troksni, ir funkcionāli ļoti pārdomātas un praktiskas, tomēr ne pārāk komfortablas. Mikrofons ir praktiski nelietojams un austiņu skaņas kvalitāte velk maksimums uz simts, ne 300 eiro. Vienu lietu gan jāatzīst – to dizains ir izcils un mūsdienu Instagram laikmetā, kad visu baudām ar acīm, nerodas jautājumi, kādēļ tās ir tik populārās Z paaudzes vidū.

Beats Studio³ Wireless austiņas visdažādākajās krāsās pasūtāmas šeit: dateks.lv/meklet?q=Beats%20Studio%20Wireless

Vienpadsmit punktus un lielu cieņu šajā testā ieguva par pārējiem trim modeļiem 4-5 reizes lētākās JBL Tune 600BTNC. Tās zemajā frekvenču diapazonā skan ļoti sulīgi, kas vairumam ļoti ies pie sirds, savukārt tiem, kam tas ir par daudz, nāksies ņemt talkā ekvalaizeru. Ja skaitām punktus, tad tieši JBL modelim viena punkta izmaksas ir viszemākās ar atrāvienu, tādēļ droši var teikt, ka no visiem četriem modeļiem šis ir STEAL, ja meklē bezvadu austiņas ar labu aktīvo trokšņu slāpēšanu un spēcīgiem basiem. Uzbūves kvalitāte ir cenai atbilstoša un tās kalpos vismaz pāris gadus, ja lietosi uzmanīgi.

Pasūti JBL Tune 600BTNC šeit: dateks.lv/meklet?q=JBL%20TUNE%20600BTNC

Dalīties ar rakstu: