Xiaomi 100W Super Charge Turbo ātrās uzlādes tehnoloģijas izstrāde iegājusi finiša taisnē

- - No Comments on Xiaomi 100W Super Charge Turbo ātrās uzlādes tehnoloģijas izstrāde iegājusi finiša taisnē

No nulles līdz simtam 17 minūtēs? Benzīngalvas teiks, ka lēni, tomēr šeit runa būs par Xiaomi ātrās uzlādes tehnoloģiju Super Charge Turbo, kuras jauda sasniedz 100W un ar tās palīdzību 4000 mAh ietilpīgu akumulatoru var uzlādēt tieši 17 minūtēs!

Augstāk redzamais video ar eksperimentālo tehnoloģiju darbībā internetā nonāca jau 2019. gada martā, tomēr līdz gatavam produktam Xiaomi gada laikā vēl nav izdevies nonākt. Ķīnas mikroblogošanas vietnē Weibo šonedēļ ierakstu veicis kompānijas viceprezidents Lu Weibing, uzskaitot piecus lielākos izaicinājumus, ar kuriem jāsaskaras ātro uzlādes tehnoloģiju izstrādes procesā. Tie ir:

  1. Akumulatora kapacitātes zudums. Sakaršana ir galvenais iemesls, kādēļ ātri uzlādējamās šūnas daudz straujāk zaudē to sākotnējo kapacitāti. Veiktajos eksperimentos novērots, ka akumulatori, kuri tiek lādēti ar 100W jaudu piedzīvo par 20% straujāku ietilpības zudumu, salīdzinot ar 30W risinājumiem.
  2. Tehniskā adaptācija. Ierīcei nepieciešams pievadīt ļoti augstu spriegumu, lai Super Charge Turbo nodrošinātu 100W uzlādes jaudu.
  3. Ilgtspējība. Xiaomi vēlas padarīt Super Charge Turbo visiem pieejamu un ilgtspējīgu, nevis vienkārši ieviest to ar šobrīd pieejamajiem resursiem.
  4. Drošība. Sistēmplates, akumulatorus un lādētājus jāaprīko ar īpašiem aizsardzības mehānismiem, lai tie būtu droši galalietotājiem.
  5. Atšķirīgi uzlādes veidi. Lai gan 100W Super Charge Turbo ir uzlādes veids ar vada savienojumu, tomēr jāņem vērā patērētāju vēlēšanās lietot arī bezvadu uzlādi. Tāpat jānodrošina plaša ierīču un lādētāju savstarpējā saderība.

Lu Weibing gan neatklāj, kad pārdošanā varētu nonākt pirmie viedtālruņi ar šo tehnoloģiju, tomēr norāda, ka Super Charge Turbo atrodas pavisam tuvu masveida ražošanas uzsākšanas stadijai.

Dalīties ar rakstu: