Nopludināta jauno Samsung flagmaņu – Galaxy S20, S20+ un S20 Ultra specifikācija

- - No Comments on Nopludināta jauno Samsung flagmaņu – Galaxy S20, S20+ un S20 Ultra specifikācija

Visiem labi zināms, ka tehnoloģiju gigants Samsung savus premium klases Galaxy viedtālruņus allaž izziņo gada pirmajā ceturksnī. Arī 2020. gads nebūs izņēmums, jo jau 11. februārī norisināsies Galaxy UNPACKED pasākums, kura laikā Dienvidkorejas kompānija iepazīstinās ar saviem jaunākajiem sasniegumiem viedtālruņu tehnoloģiju lauciņā.

Kā jau ierasts, tuvojoties šim nozīmīgajam datumam, tīmeklī arvien vairāk noplūst ierīču potenciālie parametri, fotoattēli un cita informācija, kas teju katru dienu pāršalc populārāko mediju ziņu lentas. Būtu interesanti zināt, cik no šim noplūdēm ir pašu Samsung nopelns, jo haipa uzturēšana ievērojami vairo produktu atpazīstamību un popularitāti, kamēr izmaksas par “nejauši nopludinātu ekseli” ir nesalīdzināmi zemākas kā vērienīgai mārketinga kampaņai. Bet šoreiz ļaušos straumei, jo mums taču visiem primāri interesē tehnoloģijas un to progress.

Galaxy S11 S20

Ja 2019. gada un vēl šobrīd advancētākie Samsung Galaxy S sērijas viedtālruņi tika nosaukti par S10, S10e un S10+, tad būtu likumsakarīgi, ka 2020. gada modeļus nokristītu par S11. Tomēr korejieši nav ar pliku roku ņemami – ja reiz sīvākais konkurents Apple pēc iPhone 8 iznākšānas pārkāpa devītniekam, uzreiz ķeroties pie desmitā, jeb iPhone X, tad Samsung atraduši veidu kā sāncenšus pārspēt – 2020. gada flagmaņiem piešķirot S20, S20+ un S20 Ultra nosaukumus.

Iespējamā Galaxy S20, S20+ un S20 Ultra specifikācija

Kā liecina tabula, tad visi trīs Galaxy S20 sērijas viedtālruņi tiks pie 120 hercu WQHD+ (3200 x 1400) izšķirtspējas Infinity-O AMOLED displeja. Atšķirsies tikai ekrānu izmēri, kas Galaxy S20 modelim būs 6.2″, S20+ – 6.7″, bet S20 Ultra, kas ir lielākais no šīs no trijotnes, tiks pie 6.9 collu diagonāles displeja. Tāpat visi S20 (vismaz Eiropas tirgum paredzētie modeļi) izmantos Exynos 990 SoC procesoru, kas izstrādāts 7 nanometru tehnoloģiskajā procesā un nodrošinās moderno 5G tīkla atbalstu.

Ja informācija ir patiesa, tad ievērojami uzlaboti arī akumulatoru kapacitātes rādītāji, kas kļuvuši vidēji par 20% ietilpīgāki nekā piedāvāja pērnā gada S10 saimes modeļi. Pašsaprotami, ka visi Samsung flagmaņi iegūs jaunāko Android 10 operētājsistēmu un to korpusi atbildīs IP68 mitruma un putekļu aizsardzības prasībām.

Samsung Galaxy S20, S20+ un S20 Ultra bāzes konfigurācijas, visticamāk, tiks aprīkotas ar 12GB RAM un 128GB iekšējo atmiņu, ko varēs papildināt ar microSD kartes palīdzību. Mēļo gan, ka S20 Ultra dārgākajā konfigurācijā tikšot piedāvāta 512GB glabātuve un 16GB operatīvā atmiņa, kas ir iespaidīgi raksturlielumi pat moderniem portatīvajam un stacionārajiem datoriem.

Iespējams, Galaxy S20+ foto no aizmugures

Bez šaubām, ka viens no primārajiem viedtālruņa pielietojumiem mūsdienās ir fotogrāfiju un video uzņemšana, tādēļ jo īpaši nozīmīga ir iebūvēto kameru izšķirtspēja, kvalitāte un nu jau arī to skaits. Kā norādīts tabulā, tad S20 saņems 3 kameras – 12 megapikseļu primāro, 64MP telefoto un 12MP platleņķa kameras ar 3X optisko, 30X digitālo pietuvināšanu.

S20+ papildus varētu iegūt ceturto – ToF 3D kameru, kas ar infrasarkano staru palīdzību spēj noteikti attālumu līdz ainā redzamajiem objektiem, ļaujot uzņemt 3D fotogrāfijas. Savukārt niknākajā S20 Ultra modelī varētu tikt izmantota 108MP primārā, 48MP telefoto, kā arī 12MP platleņķa un jau pieminētā ToF 3D kamera. Šis 4 kameru komplekts esot spējīgs nodrošināt desmitkāršu optisko un līdz pat 100X digitālo pietuvinājumu. Paredzams, ka visi trīs pieminētie Galaxy viedtālruņi spēs ierakstīt 8K 30 FPS video.

Tā kā līdz Samsung Galaxy S20, 20+ un S20 Ultra oficiālajai izziņošanai palikušas vien pāris nedēļas un, iespējams, šobrīd jau daļa produktu ir saražoti un gulstas krāšņās kartona kastītēs, pastāv ļoti liela varbūtība, ka tieši šāda arī būs to galējā specifikācija. Taču pavisam droši to zināsim pēc Galaxy UNPACKED pasākuma, kuru 11. februāra tiešraidē varēsim vērot vietnē samsung.com/global/galaxy/events/unpacked.

Avots: gsmarena.com

Dalīties ar rakstu: