Philips 328P6VJEB 32 collu UHD monitora apskats

- - No Comments on Philips 328P6VJEB 32 collu UHD monitora apskats

Oktobra nogalē Philips uz pāris nedēļām mūsu rīcībā testēšanas nolūkiem atsūtīja vienu no saviem labākajiem monitoriem – 328P6VJEB. Tas ir Ultra HD (4K) izšķirtspējas modelis ar 31,5 collu diagonāli, regulējamu statīvu, iebūvētiem skaļruņiem un plašu pieslēgvietu klāstu.

Philips 328P6VJEB monitora cena šobrīd ir nepilni 450 eiro un tas uzreiz aiz AOC U3277PWQU ir otrs izdevīgākais piedāvājums starp visiem 32 collu 4K klases monitoriem ar augstuma regulāciju.

Tehniskā specifikācija

LCD paneļa tips: VA
Sānu apgaismojuma veids: W-LED
Paneļa izmērs: 31,5 collas / 80,1 cm
Displeja ekrāna pārklājums: Pretatspīduma, 3H, matējums 25%
Optimāla izšķirtspēja: 3840 x 2160 pie 60 Hz
Reakcijas laiks (tipiskais): 4 ms (pelēka uz pelēku)
Spilgtums: 300 cd/m²
Kontrasta attiecība (tipiskā): 3000:1
Krāsu gamma (tipiskā): NTSC 95%
Produkts ar statīvu (kg): 9,23 kg
Produkts bez statīva (kg): 6,27 kg
Iebūvēti skaļruņi: 3 W x 2

Dizains un funkcionalitāte

Produkta izpakošana un uzstādīšana nesagādāja ne mazākās problēmas – statīvs ar četrām skrūvēm ir pavisam vienkārši piestiprināms displeja daļai izmantojot VESA 100×100 montēšanas interfeisu. Pats statīvs ir pietiekami smags un kvalitatīvs, tādēļ nevienā mirklī neradās bažas par tā spēju stabili noturēt lielo ekrānu.

Pirmā lieta, ko ievēroju, ir monitora lielā 180mm augstuma regulēšanas amplitūda. Personīgi man šī funkcionalitāte šķiet teju svarīgākā no visām, jo pavadot vairākas stundas dienā pie datora ir ļoti svarīgi pielāgot displeja atrašanās vietu atbilstoši augumam un sēdpozīcijai.

Vēl mani pozitīvi pārsteidza fakts, ka monitora kāju statīva pamatnē var sagriezt (swivel) gandrīz par pilniem 360 grādiem (170° uz abām pusēm) – nianse, kas noderēs tiem, kam šad tad nepieciešams pagriezt ekrānu pret klientu, lai ko demonstrētu. Salīdzinājumam populāro Dell UltraSharp sērijas modeļu statīvu var rotēt tikai par +/- 45°.

No mīnusiem spēju saskatīt tikai divus sīkumus. Pirmkārt monitora vizuālais izskats nešķiet pietiekami moderns, vismaz ne tik pievilcīgs kā piedāvā konkurenti. Apmalītes (bezels) ap displeja paneli nav no plānākajām, bet krāsu izvēle ar sudraboto līniju uz apakšējās malas nedaudz atgādina plazmas TV to pirmsākumos. Pilnībā melna vai sudrabota apakšējā mala (līdzīgi kā AOC U3277PWQU) to padarītu daudz glītāku.

Otrkārt es nepavisam neesmu sajūsmā par monitoriem, kuru vadības pogas nav fiziski nospiežamas, bet izmanto jutīgus touch slēdžus. Iespējams, ka citiem tas šķiet OK, jo gandrīz visi ražotāji pamazām pāriet uz tieši šādiem risinājumiem.

Pieslēgvietas

Pieslēgvietu klāsts Philips 328P6VJEB monitoram ir ļoti plašs, uz tā atrodami visi 4 populārākie video savienojumi – HDMI, DisplayPort, Dual Link DVI un pat VGA (D-Sub). VGA porta izmantošana 4K izšķirtspējas monitorā gan šķiet nedaudz muļķīga, jo šis tehnoloģiski novecojušais interfeiss nemaz nenodrošina 4K attēla pārraidi, bet iespējams to var izmanto PIP (Picture-in-Picture) režīmā, ko gan man notestēt neizdevās, jo mūsdienās grūti atrast iekārtu ar D-Sub video izeju. Katrā ziņā šī monitora savienošana ar datoru problēmas nevarētu radīt, jo ražotājs komplektā iekļāvis pa vienam HDMI, DP un VGA kabelim.

Bez displeja pieslēgvietām 328P6VJEB pieejamas arī divas 3.5mm audio ligzdas. Viena domāta austiņu pieslēgšanai, bet otra kalpo kā Audio-In ligzda, gadījumā ja vēlies uz monitora iebūvētājiem skaļruņiem kaut ko atskaņot no telefona, CD atskaņotāja vai jebkuras citas ierīces ar 3.5mm izeju. Pieminēšu, ka skaļruņi, neskatoties uz niecīgo 2 x 3 W jaudu, savu funkciju pilda pārsteidzoši labi un ne mazāk kvalitatīvi kā modernos klēpjdatoros. Ierīces sānos atrodamas četras USB 3.0 ligzdas webkameras vai citu USB ierīču pieslēgšanai.

Displeja kvalitāte

Kā norādīts portālā displayspecifications.com, Philips 328P6VJEB izmanto 10 bitu MVA tehnoloģijas Ultra HD paneli Innolux M315DJJ-K30 ar 300 cd/m² gaišumu, 3000:1 kontrastu un spēju attēlot 95% NSTC krāsu spektru. Teorijā VA (Vertical Align) tehnoloģija pēc attēla kvalitātēs un cenas atrodas kaut kur pa vidu starp TN un IPS, lai gan esmu drošs, ka lētākie IPS paneļi kvalitātes ziņā pavisam noteikti varētu atpalikt no konkrētā modeļa kontrasta, gaišuma un arī attēlotās krāsu gammas ziņā.

Mums gan nav profesionālu mērinstrumentu kontrasta, spilgtuma un citu rādītāju veikšanai, taču varu droši apgalvot, ka demonstrētais attēls bija tieši tāds, kādu vēlētos sagaidīt no šādas cenas, izmēra un izšķirtspējas monitora. Displejs ir spējīgs attēlot bagātīgas, bet gana dabīgas un nepārspīlētas krāsas, un nodrošina izcilus skata leņķus, kas ne par matu neatpaliek no IPS paneļiem. Ir manāms neliels fona apgaismojuma izplūdums (vislabāk novērojams foto ar zaļo fonu), bet tas ir normas robežās un lietošanā absolūti netraucē. Vairāk vai mazāk, bet šī īpašība būs kopīga absolūti visiem displejiem, kuru apgaismojums izvietots gar malām.

Vērtējums

Manā skatījumā Philips 328P6VJEB ir ļoti laba izvēle fotogrāfiem un video apstrādes speciālistiem, kuri meklē monitoru ar labāko cenas un kvalitātes attiecību, jo izšķirtspēja un izmērs ir lieliski piemēroti minētajiem mērķiem, displeja krāsas ir precīzas, ar labu kontrastu un pat 10 bit atbalstu. Monitoram ir teicamas regulācijas iespējas un to pat var sagriezt portreta režīmā, kas noteiktām lietotāju grupaām varētu būt ļoti noderīgi.

Spēļu cienītājiem gan šis nebūs pats optimālākais risinājums, pirmkārt jau tādēļ, ka pietiekama (60+) FPS sasniegšanai uz 4K izšķirtspējas monitora būs nepieciešams dators teju 4k eiro vērtībā, jo kā liecina testi, tad šobrīd to puslīdz spēj īstenot tikai GeForce GTX 1080 Ti, RTX 2080 un RTX 2080 Ti grafiskās kartes.

Kā liecina LTT pētījums, 27-32″ izmērā starp 2K (2560 x 1440) un 4K (3840 x 2160) rezolūcijām vizuāli noteikt atšķirību kvalitātē ir teju neiespējami, kamēr starp 60 Hz un 144 Hz atjaunošanās frekvencēm tik dinamiskā vidē kā spēles starpība ir pat ļoti jūtama. Spēlēm šajā cenu segmentā ideāls variants pašlaik ir AOC AG322QC4 modelis ar 144 Hz VA paneli un 2560 x 1440 izšķirtspēju, ar kuru augsta frame-rate sasniegšanai nebūs vajadzīgs gluži NASA kompis.

Patika

  • plaši regulējams statīvs
  • augsti attēla kvalitātes rādītāji un skata leņķi par savu cenu
  • iebūvētie skaļruņi ir pat necerēti kvalitāti
  • plašs pieslēgvietu klāsts, ieskaitot USB 3.0 hub
  • komplektā DP, HDMI, VGA un 3.5mm kabeļi

Nepatika

  • nedaudz vecmodīgs dizains
  • pogas ar skāriensensoriem

Tiekamies jau pavisam drīz, kad apskatīsim nikno AOC AG352UCG6 35 collu UWQHD 120Hz monitoru ar NVIDIA G-SYNC!

Dalīties ar rakstu: