Internetā pieejami Intel 9. paaudzes procesoru 3DMark rezultāti

- - No Comments on Internetā pieejami Intel 9. paaudzes procesoru 3DMark rezultāti

Šobrīd visā pasaulē valda Intel centrālo procesoru deficīts, kura patiesais iemesls ir ne gluži Intel minētais pieprasījuma pieaugums, bet gan esošo rūpnīcu pielāgošana 10 nanometru silīcija “vafeļu” (silicon wafer) ražošanai. Tas gan nav liedzis kompānijai minimālā slepenībā strādāt pie 9. paaudzes procesoriem, kuri jau tuvāko nedēļu laikā varētu tikt izziņoti arī oficiāli.

Kā liecina pašreiz atrodamā informācija, kā pirmie tirgošanā nonāks trīs virstaktēšanai gatavi 9. paaudzes procesoru modeļi ar atbloķētu reizinātāju – astoņkodolu Core i9-9900K un Core i7-9700K, kā arī seškodolu Core i5-9600K.

Intel 9. paaudzes procesoru iespējamā specifikācija

Pirms dažām dienām populārās videokaršu un centrālo procesoru 3D veiktspējas testēšanas programmas 3DMark publiskajā rezultātu datu bāzē parādījušies ieraksti ar šo trīs 9. paaudzes procesoru rādītājiem. Rezultāti šķiet ticami, jo jaunais Core i5-9600K pēc savas specifikācijas ir praktiski identisks 8. paaudzes Core i5-8600K un likumsakarīgi, ka arī abu procesoru uzrādītie rezultāti ir teju identiski, jo Intel nav veicis izmaiņas ne tehnoloģiskajā procesā (divi plusiņi pie 14nm neskaitās), ne arhitektūrā (Coffee Lake Refresh?).

Core i5-8600K un Core i5-8700K salīdzinājums

Savukārt astoņkodolu Core i7-9700K sniegums ir vienā līmenī ar “veco” seškodolu Core i7-8700K. Aizdomīgi? Nepavisam! Lai gan Core i7-9700K ir par diviem kodoliem vairāk, tam atšķirībā no Coffee Lake priekšteča ir atspējota Intel HyperThreading tehnoloģija, kas katram 8700K kodolam ļauj vienlaicīgi apstrādāt divas neatkarīgas datplūsmas.

Core i7-8700K un Core i7-9700K salīdzinājums

Spēcīgākais no devītās paaudzes procesoriem – Core i9-9900K arī ir 8 kodolu procesors, taču ar ieslēgtu HyperThreading tam ir 16 loģiskie kodoli. Rezultāts CPU testā (Physics Score) par aptuveni 30 procentiem pārspēj 8. un 9. paaudzes Core i7 procesora sniegumu.

Core i9-9900K pret Core i7-9700K

Par jaunajiem procesoriem ir divējādas sajūtas. Neiepriecina tas, ka Intel savā progresā jau trešo gadu stāv uz vietas, nespējot piedāvāt ne jaunu arhitektūru, ne samazināt tehnoloģisko procesu (nanometrus). Vienīgais trumpis viņu rokās ir kodolu skaita pieaugums, kas pagaidām vēl nes zināmu rezultātu. Pie labajām lietām var minēt divas:

  1. Jaunie procesori darbosies arī uz visām Z370 pamatplatēm, bet tikai pēc BIOS atjaunināšanas, kura veikšanai nepieciešams vecāks 8. paaudzes procesors.
  2. Runā, ka vismaz Core i9-9900K procesora IHS (CPU metāla komponente, kas novada siltumu no procesora kodola uz dzesētāju) procesora kodolam tiks piestiprināta izmantojot ķīmisko elementu indiju (In), kura termovadītspēja ir aptuveni 80 W/(m*K), kamēr visos Intel procesoros no 3. līdz pat 8. paaudzei tiek izmantota termopasta ar aptuveni 10 reizes zemāku efektivitāti. Šis fakts noteikti iepriecinās visus overclocking cienītājus.

Pašlaik Intel nav norādījuši 9. paaudzes centrālo procesoru relīzes datumu, taču ar interesi sekosim līdzi turpmākajai notikumu attīstībai. Par jauno procesoru pieejamību pavisam noteikti paziņosim saviem sociālo tīklu sekotājiem!

Dalīties ar rakstu: