ASUS ZenBook S (UX391) – nākotnes tehnoloģijas tavās rokās jau šodien!

- - No Comments on ASUS ZenBook S (UX391) – nākotnes tehnoloģijas tavās rokās jau šodien!

Šodien vēlos jūs iepazīstināt ar vienu no ASUS 2018. gada jaunumiem – vieglo un kompakto ultrabook klases klēpjdatoru ZenBook S ar modeļa numuru UX391UA.

Par ASUS ZenBook klēpjdatoru sugu jau esmu izteicies iepriekš, tāpēc garās un slavinošās rindkopās vairs neizplūdīšu. Īsumā tie ir ļoti kompakti, kvalitatīvi un vizuāli pievilcīgi datori ar konkurētspējīgu konfigurāciju par zemāku cenu nekā spēj piedāvāt tiešie konkurenti no Dell XPS, Lenovo Yoga un X1 Carbon, kā ari HP EliteBook Folio. Tieši pateicoties augstajai kvalitātes un cenas attiecībai ZenBook sērijas klēpjdatori ir sasnieguši lielu popularitāti un pieprasījumu Latvijā.

Korpuss un uzbūve

Burts “S” ZenBook S modeļa nosaukumā nav iemaldījies nejauši. ASUS ar to raksturo trīs spēcīgas īpašības, kuras piemīt šim datoram – Slim, Stunning, Supreme (plāns, satriecošs, pārāks). Nav iemesla nepiekrist šādiem apgalvojumiem, jo ZenBook S UX391UA-EG020T svars ir precīzi 1 kilograms, bet tā biezums nepārsniedz 12,9 milimetrus! Ļoti iespaidīgi rādītāji, ņemot vērā faktu, ka datora korpuss veidots no alumīnija un izturējis starptautiski atzīto MIL-STD-810G sertifikāciju. Vairāk par to kā ASUS pārbauda savus produktus lasi šeit.

Uzmanības vērtas ir unikālās ErgoLift eņģes, kas ZenBook S liek ne tikai labi izskatīties, bet arī padara datora lietošanu praktisku un komfortablu.

Displejs

ASUS ZenBook S UX391UA-EG020T izmanto 13.3″ Full HD izšķirtspējas displeju ar 178° plašu skata leņķi un teicamiem krāsu attēlošanas rādītājiem – tas spēj reproducēt 100% sRGB krāsu gammu. Nieka 5,9 milimetru plānās ekrāna apmales ļauj sasniegt klēpjdatoros reti novērojamu 85% screen-to-body attiecību. Displeja panelis spilgtuma samazināšanai neizmanto PWM metodi, līdz ar to lietotāja redze tiek saudzēta un acis pēc vairāku stundu darba tik strauji nenogurs. ASUS Eye Care tehnoloģija samazina arī redzei tik ļoti kaitīgo zilās gaismas daudzumu par 30 procentiem.

Procesors

2018. gada ZenBook S modelī uzstādīts 8. paaudzes Core i5-8250U četrkodolu centrālais procesors ar 6 MB kešatmiņu un iespējotu HyperThreading funkciju, kas katram no kodoliem ļauj vienlīdz raiti tikt galā ar divām darbībām vienlaicīgi. Tā bāzes frekvence 1.6 GHz apmērā kādam var šķist aizdomīgi zema, taču tas realizēts ar nodomu, lai pie mazāk intensīviem uzdevumiem izmantotu mazāk strāvas, tādējādi palielinot iekārtas darbības laiku no akumulatora. Brīdī, kad nepieciešama lielāka veiktspēja, Core i5-8250U procesors spēj paaugstināt savu darbības frekvenci līdz 3.4 gigaherciem. Veiktspējas ziņā jaunais Core i5-8250U par 79% pārspēj 7. paaudzes Core i5-7200U Geekbench 4 testā (avots).

Atmiņa

ZenBook S UX391UA-EG020T ir aprīkots ar 8GB LPDDR3 operatīvo atmiņu, kuras darbības frekvence ir 2133MHz. Sakarā ar to, ka atmiņa ir uzlodēta uz mātesplates un datoram nav nevienas SODIMM ligzdas, tad atmiņas apjomu palielināt gan nebūs iespējams. Taču ar 8 gigabaitiem vajadzētu pilnībā pietikt ikdienišķam darbam ar internetu un biroja programmām, tostarp apjomīgām izklājlapām un pat atsevišķiem Adobe CC rīkiem. Tāpat šajā ASUS klēpjdatorā uzstādīts 256GB SSD, kas rūpēsies par ātru operētājsistēmas un programmu ielādi, nepārbaudot jūsu nervu sistēmas stabilitāti (in your face HDD!).

Grafiskā karte

Tā kā šis nav ne spēļu dators, ne profesionāla darbstacija, tad uz īpaši augstu grafisko veiktspēju šādas klases iekārtai cerētu ir lieki un tas pat nav vajadzīgs. ZenBook S modeļos netiek piedāvātas Radeon vai GeForce videokartes, taču tas netraucē uz procesorā iebūvētā Intel UHD Graphics 620 grafiskā paātrinātāja baudīt augstas izšķirtspējas video un pat vienkāršākas datorspēles kā CS:GO vai World of Tanks uz ne tiem augstākajiem uzstādījumiem.

Tie, kas domā, ka iebūvēta videokarte ir kaut kas ļoti slikts, tad pēc savas veiktspējas UHD 620 par 40% pārspēj iepriekšējās paaudzes HD 620 un ir ātrāka arī par AMD Radeon 520 un NVIDIA GeForce 920MX izdalītajām (dedicated) kartēm, kuras joprojām atrodamas datoros pat ar 8. paaudzes CPU un UHD 620 karti (jā Dell, es runāju par jums).

Aprīkojums un pieslēgvietas

ASUS seko modei, tādēļ ZenBook S iekārtas sānos blakus 3.5mm audio portam neatradīsiet ne HDMI, ne ierastos USB Type-A portus un pat ne lādētāja ligzdu. Visu šo ir aizstājušas trīs USB Type-C ligzdas, kuras spēj nodrošināt ātro uzlādi, datu pārsūtīšanu un savienošanu ar ārējiem displejiem. Papildus tam divi no USB-C portiem atbalsta arī Thunderbolt™ 3 protokolu ar ātrumu līdz 40 Gbps, ko var izmantot dokstacijas vai pat ārējās videokartes pieslēgšanai. Lai atvieglotu dzīvi, iekārtas komplektācijā ASUS iekļāvis USB-C Mini Dock ar vienu HDMI, USB Type-A un USB Type-C ligzdu.

Patīkamam skanējumam filmu un video skatīšanas laikā ASUS sadarbībā ar Harman Kardon izstrādājuši kvalitatīvus SonicMaster stereo skaļruņus. Iebūvētais mikrofons nodrošina balss komandu atpazīšanu izmantošanai ar Microsoft Cortana un Amazon Alexa. Protams, neizpaliek arī tādas pašsaprotamas lietas kā HD izšķirtspējas webkamera, 802.11ac Wi-Fi tīkla karte un Bluetooth 4.2.

Akumulators un uzlāde

Liekas neticami, ka 1 kilogramu vieglajā ZenBook S UX391UA-EG020T ultrabook ierīcē ASUS inženieriem izdevies iebūvēt 4-šūnu litija polimēru akumulatoru ar 50Wh ietilpību. Rezultātā pilnībā uzlādēts dators spēj autonomi darboties līdz pat 13,5 stundām! Šis skaitlis nav gluži no pirksta izzīsts, bet sasniegts MobileMark® 2014 testā uz identiskas konfigurācijas ZenBook S datora ar ieslēgtu Wi-Fi savienojumu un displeja spilgtumu 71% līmenī.

Datora uzlādei komplektā iekļauts 65W USB-C strāvas adapteris, kurš tāpat kā pats ZenBook S dators nodrošina ātrās uzlādes (fast-charge) tehnoloģiju, ļaujot 49 minūšu laikā palielināt akumulatora līmeni par 60 procentiem!

Programmatūra

ZenBook S UX391UA-EG020T aprīkots ar Windows 10 Home operētājsistēmu, uz kuras rūpnīcā uzstādītas arī dažas ļoti noderīgas ASUS izstrādātas aplikācijas.

  • ASUS Battery Health Charging – šī aplikācija ļauj maksimāli paildzināt akumulatora mūžu tiem, kas datoru regulāri izmanto pieslēgtu pie rozetes. Aktivizējot Balanced režīmu, programmatūra apturēs lādētāja darbību līdzko uzlādes līmenis sasniegs 80%, bet process automātiski atsāksies, kad tas nokritīsies zem 60%.

  • ASUS Splendid – displeja krāsu profilu vadības rīks, kas ar viena klikšķa palīdzību ļauj nomainīt displeja raksturlielumus atkarībā no lietotāja preferencēm un konkrētā pielietojuma vajadzībām. Papildus Normal, Eye Care un Vivid režīmiem pieejams arī Manual, kurā uzstādījumus var mainīt pēc saviem ieskatiem un saprašanas.

  • Quiet Fan – šī nelielā programmiņa ļauj lietotājam ieslēgt un izslēgt Quet Fan režīmu pēc vajadzības. Ieslēgtā stāvoklī ventilatoru apgriezieni tiks ierobežoti, tādējādi dzesēšanas sistēmas darbība būs praktiski ar ausi nesaklausāma. Savukārt šo funkciju atslēdzot, dzesēšanas sistēmas veiktspēja tiks palielināta, ļaujot kvalitatīvi atdzesēt procesoru intensīvas noslodzes apstākļos.

Secinājumi

ASUS ZenBook S UX391UA-EG020T viennozīmīgi ir īpašs un uzmanību piesaistošs klēpjdators. Pirmkārt jau no dizaina viedokļa tas uz citu ierīču fona izceļas ar elegantu krāsojumu, augstvērtīgu materiālu izvēli (alumīnijs) un savdabīgo formu, ko rada ErgoLift eņģe. Ar šādu datoru pavisam noteikti kafejnīcā vai lidmašīnā piesaistīsi apkārtējo acu skatienus, turklāt nelielie gabarīti un tikai 1 kilograma svars iekārtu padara ļoti ērti pārnēsājamu arī daiļā dzimuma pārstāvēm.

Pateicoties 8. paaudzes procesoram, gana apjomīgam RAM un ietilpīgam SSD, datora jauda ir pietiekama vairumam ikdienas uzdevumu – prezentācijas, izklājlapas, internets pārlūks ar padsmit paralēli atvērtām cilnēm un pat foto apstrāde Photoshop vai Illustrator vidē nesagādās problēmas. Un tam visam bonusā lielisks akumulators ar darbības laiku līdz 13,5 stundām un cena, kurai šobrīd nav līdzvērtīgu konkurentu!

Lielisko ASUS ZenBook S UX391UA-EG020T šobrīd iespējams iegādāties Dateks.lv interneta veikalā par akcijas cenu €909!

Saite uz produktu: https://www.dateks.lv/cenas/portativie-datori/168291-asus-zenbook-s-ux391ua-eg020t-deep-dive-blue-13-3-fhd-core-i5-8250u-8gb-256gb-ssd-windows-10-home

Dalīties ar rakstu: