Lenovo Legion Y520 – labākais dators spēlēm līdz €1000

- - 2 Comments on Lenovo Legion Y520 – labākais dators spēlēm līdz €1000

Sākot no šīs nedēļas Dateks sortimentā pieejams Lenovo Legion Y520-15IKBN klēpjdators ar spēcīgu konfigurāciju un ļoti konkurētspējīgu cenu €949 apmērā.

Centrālais procesors

Par konkrētā Legion Y520 modeļa sirdi Lenovo izvēlējušies jaudīgo Intel 7. paaudzes Core i7-7700HQ četrkodolu procesoru. Tajā izmantotas pašas modernākās tehnoloģijas kā Intel Hyper-Threading, Turbo Boost un pat VT-d virtualizācijas atbalsts. Core i7-7700HQ bāzes frekvence ir 2.80 gigaherci, taču Intel Turbo Boost ļauj takts frekvenci dinamiski paaugstināt līdz pat 3.80 GHz brīžos, kad tas nepieciešams. 6 MB kešatmiņa un 8 loģiskie kodoli ir pietiekami jaudīgi jebkurai modernai datorspēlei, taču arī foto un video apstrāde uz Legion Y520 ir veicama ļoti labā līmenī.

Grafiskā karte

Lācītim vēderā darbojas NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti grafiskā karte ar 4GB GDDR5 atmiņu, kas ir reti sastopama klēpjdatoros cenu kategorijā līdz 1000 eiro. GeForce GTX 1050 Ti 4GB veiktspēja par 80% pārsniedz iepriekšējās paaudzes modeļa GeForce GTX 960M sniegumu 3DMark testā un ar to ir pietiekami jaunāko datorspēļu, kā piemērām Far Cry 5, Fortnite, Destiny 2, Playerunknown’s Battlegrounds, Battlefield 1, Doom u.c. bestselleru baudīšanai pat augstos kvalitātes iestatījumos!

Operatīvā atmiņa

Legion Y520 bāzes komplektācijā uzstādīta 8GB DDR4 2400MHz operatīvā atmiņa, ar ko būs pietiekami vismaz 90% lietotāju, kas nodarbojas ar datorspēlēm, internetu, dokumentiem un video atskaņošanu. Taču, ja vēlies nopietni strādāt arī Adobe Premiere vai citās prasīgās video apstrādes vai modelēšanas programmās, tad šim klēpjdatora modelim ir viena brīva SODIMM atmiņas ligzda, kuru iespējams papildināt ar otru 8GB moduli, lai uzlabotu sistēmas ātrdarbību. Iegādājoties datoru un papildus atmiņu tieši no Dateks, mūsu tehniķis to uzstādīs bez papildus samaksas!

Datu uzglabāšana

Legion Y520 sērija bija viena no pirmajām, kas tika aprīkota ne tikai ar 2.5″ ligzdu cietajam diskam vai SSD, bet arī papildus M.2-2280 slotu M.2 formāta PCIe NVMe SSD uzstādīšanai. Tas ļauj vienlaicīgi izmantot gan ātru SSD operētājsistēmai un programmām, gan ietilpīgu HDD apjomīgu datu uzglabāšanai. Šajā konfigurācija pieejams lieliskais Samsung PM961 NVMe SSD 128GB izmērā ar ātrumu līdz 2800 MB/s nolasot un 600 MB/s ierakstot datus. Papildus tam datorā atrodams arī cietais disks ar iespaidīgu 2 terabaitu ietilpību. Vai tās būtu filmas, fotogrāfijas vai spēļu instalācijas – vietas pietiks visam!

Korpuss

Legion Y520 korpuss veidots no kvalitatīvas ABS plastmasas, bet aizmugurējais vāks pilnībā izgatavots no alumīnija. Datoram piemīt augsta fiziskā izturība, tam ir elegants un kvalitatīvas dizains, kā arī tā virsma vienmēr būs patīkami vēsa pat pie intensīvākas spēlēšanas. Datora kopējais svars ir 2,4 kilogrami.

Par vienīgo Legion Y520 korpusa trūkumu varu pieminēt tikai to, ka virsmas ir ļoti pretimnākošas pirkstu nospiedumiem, bet hei, mikrošķiedras lupatiņa taču nemaksā bagātību!?

Temperatūra un troksnis

Ja reiz dators aprīkots ar jaudīgu un gana ēdelīgu Core i7-7700HQ centrālo procesoru (45W) un ne mazāk prasīgu GeForce GTX 1050 Ti videokarti (75W), tad vajadzīgs ne vien labs un jaudīgs (135W) barošanas bloks, bet arī laba dzesēšanas sistēma. Šo faktu apzinājušies arī Lenovo inženieri, kam izdevies panākt to, lai datora temperatūras pat pie maksimālās slodzes būtu zemas un neradītu diskomfortu.

Pie prasīgās Witcher 3 spēles Legion Y520 virsmas maksimālā temperatūra nepārsniedz 40°C, savukārt korpusa apakšdaļā augstākā reģistrētā temperatūra ir 46,6 °C. Salīdzinājumam konkurējošā Acer Predator Helios 300 modeļa rādītāji ir krietni vājāki, jo tā virsma sakarst līdz 52°C, kamēr datora apakšpusē temperatūras sasniedz pat 56 grādus pēc Celsija.

Patīkami, ka atzīstamā dzesēšanas sistēma nav atstājusi iespaidu uz Lenovo Legion Y520 trokšņu līmeni un tas ir viens no klusākajiem gaming klēpjdatoriem, kas pieejami tirgū. Tā skaļums pie maksimālās slodzes nepārsniedz 42.6 dB(A), kas ir ievērojami zemāks par ASUS ROG Strix GL553 (49.6 dB) un Alienware 15 R3 (50 dB) iespēto.

Displejs

Legion Y520-15IKBN aprīkots ar 15.6 collu Full HD (1920 x 1080) izšķirtspējas IPS displeju. Pateicoties IPS panelim attēls uz šī displeja vienmēr būs košs un precīzs. Plašie skata leņķi, ko nodrošina IPS tehnoloģija, nozīmē to, ka pat skatoties ekrānā no sāniem nenotiks krāsu nobīde un visa informācija būs labi saskatāma tieši tādās krāsās, kā sēžot datoram tieši pretim.

Citi labumiņi

Konkrētajam Legion Y520 modelim ir izgaismota klaviatūra, ko novērtēs tie cilvēki, kuriem aktīvākais periods sākas pēc tumsas iestāšanās, kad pārējie ģimenes locekļi jau devušies pie miera. Iebūvēto Harman Kardon stereo skaļruņu skanējums būs gana kvalitatīvs kino un personīgā video arhīva baudīšanai nelielā draugu vai ģimenes lokā. Trīs šūnu 45 Wh akumulators nodrošinās pietiekami daudz enerģijas 4 stundu sērfošanai internetā, savukārt pie 100% noslodzes un maksimālā ekrāna spilgtuma datora akumulators pietiks nepilnai stundai, kas nemaz nav slikts rādītājs, ņemot vērā datora jaudīgo konfigurāciju.

Pasūti Lenovo Legion Y520-15IKBN klēpjdatoru www.dateks.lv un dāvanā saņem ērtu datorsomu un bezmaksas piegādi līdz mājas durvīm vai tuvākajam pakomātam ar DPD vai Omniva!

Dalīties ar rakstu: