Lenovo ThinkPad Yoga 370 – klēpjdators-planšete ar militāra līmeņa izturību un 12,5 stundu darbību no akumulatora

- - 1 Comment on Lenovo ThinkPad Yoga 370 – klēpjdators-planšete ar militāra līmeņa izturību un 12,5 stundu darbību no akumulatora

Lenovo ir viens no lielākajiem un atzītākajiem datortehnikas zīmoliem visā pasaulē. No 2013. līdz 2016. gadam šis Ķīnas koncerns bija absolūti lielākais personālo datoru ražotājs pēc piegādāto vienību skaita. Pēc 2016. un 2017. gada datiem Lenovo tirgus daļa jau pārsniegusi 20 procentu atzīmi, kas ir ļoti iespaidīgs rādītājs.

Šoreiz sīkāk aprakstīšu Lenovo ThinkPad Yoga 370 divi-vienā klēpjdatoru (transformeru), kura ekrānu var rotēt par 360 grādiem, iegūstot praktisku un atsevišķos brīžos neaizstājamu planšetdatoru. Kā jau liecina ThinkPad marķējums, tad šis produkts primāri orientēts biznesa videi, taču augstā ražošanas kvalitāte un plašā funkcionalitāte kombinācijā ar adekvātu cenu to padara par pievilcīgu pirkumu ikvienam mūsdienīgam un mobilam cilvēkam.

ThinkPad Yoga 370 klēpjdatori pieejami divās krāsās – melnā un sudrabotā. Korpuss izgatavots no kvalitatīva oglekļa šķiedras materiāla un ir ļoti izturīgs – šis modelis veiksmīgi pārcietis vairāk kā 20 dažādus trieciena, temperatūras, mitruma u.c. testus, iegūstot MIL-STD-810G sertifikātu.

Neskatoties uz datora augsto izturību, tas padevies visnotaļ viegls – pilnībā nokomplektēta Lenovo ThinkPad Yoga 370 klēpjdatora svars ir tikai 1,37 kilogrami, kas uzskatāms par labu rādītāju priekš 13.3″ datora ar ietilpīgu 4 šūnu (51 Wh) akumulatoru. Tieši akumulators ir tas, kas šo datoru padara tik izcilu – Lenovo sola, ka ikdienas darbā ar tīmekļa pārlūku un dokumentiem ThinkPad Yoga 370 spēs darboties bez uzlādes vairāk kā 12 stundu garumā!

Pieskaroties tehniskajai specifikācijai, Lenovo ThinkPad Yoga 370 produktu līnijā pieejamas konfigurācijas ar pieciem dažādiem Intel 7. paaudzes procesoriem, sākot ar mazo, bet ņipro Core i3-7100U līdz pat ašajam Core i7-7600U modelim ar Turbo frekvenci līdz 3.9 gigaherciem.

Displeju izvēlē gan viss ir maksimāli vienkārši, jo ražotājs piedāvā tikai vienu opciju – 13.3″ diagonāles LED IPS skārienekrānu ar Full HD izšķirtspēju un īpašu pārklājumu, kas samazina gaismas atstarošanos un ekrāna smērēšanos. Datora komplektācijā iekļauta arī ThinkPad Pro Pen precīzāku darbību veikšanai uz skārienekrāna.

Operatīvā atmiņa ThinkPad Yoga 370 modeļiem pieejama no 4 līdz 16 gigabaitiem atkarībā no rūpnīcas konfigurācijas, savukārt operētājsistēmai un datiem tiek piedāvātas tikai un vienīgi SSD konfigurācijas apjomā no 128GB līdz pat 1TB. Atmiņas palielināšanai, ērtākai datu pārkopēšanai no foto/video kamerām un viedtālruņiem korpusa sānā integrēta microSD atmiņas karšu ligzda.

Ikviena klēpjdatora standarta konfigurācijā ietilpst Dual-Band Wireless-AC bezvadu tīkla karte ar Bluetooth atbalstu, bet atsevišķos modeļos papildus uzstādīts arī Qualcomm Snapdragon X7 LTE-A mobilā tīkla uztvērējs ar Micro-SIM kartes slotu mobilā operatora SIM kartes ievietošanai datorā.

Pieslēgvietu klāsts Lenovo ThinkPad Yoga 370 klēpjdatoram ir moderns un plašs – korpusa sānos pieejami divi standarta USB 3.0 Type-A porti, kombinētā 3.5mm audio ligzda austiņu pievienošanai un HDMI ligzda savienojumam ar papildus monitoru vai TV.

Papildus tam Lenovo piedāvā arī vienu moderno USB 3.1 Type-C ligzdu, kas darbojas Thunderbolt 3 režīmā, nodrošinot datu pārraides ātrumu līdz pat 40 Gbps. Pie šīs Thunderbolt 3/USB-C ligzdas iespējams pievienot visdažādākos pārveidotājus, dokstacijas un pat ārējo videokarti!

Drošības nolūkos ikviens ThinkPad Yoga 370 dators aprīkots ar Kensington Lock atveri un iebūvētu TPM 2.0 mikročipu, bet atsevišķās konfigurācijas iekļauts arī pirkstu nospiedumu lasītājs.

Pilna Lenovo ThinkPad Yoga 370 tehniskā specifikācija (datasheet) atrodama portālā psref.lenovo.com

Aplūko aktuālo ThinkPad Yoga 370 sortimentu Dateks.lv interneta veikalā.

Dalīties ar rakstu: